Top 10 stranden in Amerika

Wist je dat Amerika enkele van 's werelds mooiste stranden heeft? Van de oostkust tot aan de westkust vind je een overvloed aan unieke en uiteenlopende kustgebieden. We vertellen je meer over de tien mooiste stranden die Amerika te bieden heeft, wat je er kunt doen en wat elk strand uniek maakt.

Kauai, Hawaii

1. Lanikai Beach, Hawaii

Lanikai Beach, gelegen op het eiland Oahu in Hawaii, wordt vaak beschouwd als een paradijs op aarde. Met poederachtig wit zand en kristalhelder turquoise water is dit strand een waar juweeltje. In de verte tuur je naar twee groene en weelderige bergen, de Mokulua-eilanden. Wil je wat leuks doen? Huur een kajak en peddel naar de nabijgelegen eilandjes voor een avontuurlijke excursie.

Lanikai Beach, Hawaii

2. Siesta Key Beach, Florida

Het populaire Siesta Key Beach, gelegen aan de westkust van Florida, staat bekend om het zachte, witte zand dat koel blijft, zelfs op de warmste dagen. Geniet van de zon, relax op het strand, of onderneem juist meer actie door te gaan jetskiën, kajakken, of fietsen. Van mei tot oktober nestelen hier zeeschildpadden, die je op sommige plaatsen zelf kunt bewonderen. Sarasota, het culturele centrum van Centraal-Florida, bevindt zich vlakbij.

Siesta Key Beach, Florida

3. Cannon Beach, Oregon

Aan de noordwestelijke kust van Oregon ligt Cannon Beach, met zijn iconische Haystack Rock die uit de branding oprijst. Dit strand biedt schitterende uitzichten, een overvloed aan wilde dieren en een rustige omgeving om te ontspannen. In de zomer kan het erg druk zijn; parkeerplaatsen zijn dan lastig te vinden. Naast het genieten van de natuurlijke schoonheid biedt Cannon Beach ook kunstgalerijen en boetieks in de nabijgelegen gelijknamige stad Cannon Beach, perfect voor een ontspannen dagje uit.

Cannon Beach, Oregon

4. Clearwater Beach, Florida

Een andere parel van Florida, Clearwater Beach, verwelkomt bezoekers met de warme, heldere wateren van de Golf van Mexico. Naast de ontspannende vibes biedt Clearwater Beach genoeg activiteiten aan, van dolfijnexcursies tot jetskiën en parasailen. Pier 60 is de plek voor entertainment met straatartiesten en ambachtslieden die 's avonds bijeenkomen voor de beroemde zonsondergangviering.

Clearwater Beach, Florida

5. Coronado Beach, Californië

Coronado Beach is niet alleen een plek om te zonnebaden; het biedt ook een spectaculair uitzicht op de skyline van San Diego en de historische architectuur van Hotel del Coronado, een icoon aan de kustlijn. Maak een wandeling over de Coronado Scenic Trail voor een panoramisch uitzicht op de kust.

Coronado Beach, Californië

6. Kaanapali Beach, Hawaii

Kaanapali Beach, gelegen op het eiland Maui, is een tropisch paradijs met zachte golven, warme wateren en een levendige promenade vol winkels en restaurants. Het is een ideale plek voor zowel ontspanning als avontuur. De Black Rock-klif aan de noordkant is een populaire plek om te snorkelen en om getuige te zijn van de traditionele Hawaiiaanse klifduikceremonie bij zonsondergang.

Kaanapali Beach, Hawaii

7. Myrtle Beach, South Carolina

Myrtle Beach, een populaire bestemming aan de oostkust van South Carolina, biedt kilometers lange stranden, een bruisende boulevard vol entertainment en attracties die perfect zijn voor families en zonaanbidders. Familievriendelijke activiteiten zoals het Family Kingdom Amusement Park maken dit strand een hit voor alle leeftijden.

Myrtle Beach, South Carolina

8. Hanauma Bay Beach, Hawaii

Een andere schat van Hawaii op het eiland Oahu, Hanauma Bay Beach, trekt snorkelliefhebbers van over de hele wereld vanwege de overvloed aan kleurrijke zee- en koraalriffen. Het heldere water biedt een glimp van een verbazingwekkende onderwaterwereld. Het educatieve bezoekerscentrum geeft informatie over het fragiele ecosysteem van de baai.

Hanauma Bay Beach, Hawaii

9. Cape Hatteras National Seashore, North Carolina

De Cape Hatteras National Seashore is een uitgestrekt beschermd gebied langs de kust van North Carolina dat diverse ecosystemen omvat, van duinen tot moerassen en waterwegen. Bezoek wanneer je niet op het strand te vinden bent, de historische vuurtorens, en ontdek nestelende zeeschildpadden in de zomer.

Cape Hatteras, North Carolina

10. Driftwood Beach, Georgia

Driftwood Beach in Georgia is een schilderachtige bestemming met bizarre boomstammen en boomwortels die uit het zand steken, waardoor een surrealistisch landschap ontstaat. Het is gelegen op Jekyll Island en is een paradijs voor fotografen en een unieke ervaring voor strandgangers.

Driftwood Beach, Georgia


Elk van deze stranden in Amerika heeft zijn eigen charme, activiteiten en omgeving die een breed scala aan ervaringen bieden voor elke strandliefhebber. Of je nu de rust van de natuur opzoekt of jezelf onderdompelt in activiteiten, deze stranden hebben voor ieder wat wils.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan