Kamperen: onmisbare tips

door Emma Broekhuizen ma 9 nov. 2015 10:00

Een camperreis door Amerika en/of Canada staat garant voor prachtige vakantiefoto’s en is erg leerzaam. Naast indrukwekkende natuurgebieden en mooie wandelpaden ontdek je veel over het reizen met een camper. Hoe kun je het beste de kastjes inrichten en wat mag je nooit ofte nimmer vergeten? Onderweg gaan er ongetwijfeld wat kleine dingen mis. Om je voor de meest voorkomende fouten te behoeden, staan in deze blogs vijf campertips waarvan je nu nog niet weet dat je er straks blij mee bent!

1. Test het brandalarm

Dan weet je zeker dat hij het alarm werkt, wel zo veilig. Het brandalarm hangt in campers vaak vlak bij het gasfornuis en kan heftig tekeer gaan als je je omelet ook maar een beetje laat aanbranden. Je kunt dan met theedoeken de rook weg wapperen, maar het is prettiger voor je oren én de buren als je weet hoe je het alarm uitzet. Met één druk op de knop.

2. Berg XXXL-verpakkingen verstandig op

Veel verpakkingen in Amerika zijn gróót. Drinkwater en frisdrank kun je bijvoorbeeld per gallon (3,8 liter) kopen. Houd er rekening mee dat deze reuzeverpakkingen snel gaan schuiven in de kastjes en - bij een scherpe bocht of onverwachte hobbel - zoveel kracht tegen op het kastdeurtje uitoefenen dat de spullen eruit kunnen vallen. Om hevige schrik en dweilwerk te voorkomen, kun je grote verpakkingen tijdens het rijden het beste in het grote opbergvak onder de camper stallen, in de douche leggen of in de gootsteen zetten. Open na een rit voorzichtig de koelkast: ook hierin kunnen spullen verschoven zijn.

3. Ken je inventaris

Als je camper na drie weken erg stoffig is en je je vertwijfelt afvraagt waarom er geen bezem te vinden is, ben je niet goed op de hoogte van de camperinventaris. De camper is namelijk uitgerust met alle noodzakelijke spullen, waaronder dus handveger en blik. Controleer de inventaris voor je wegrijdt bij de verhuurder en trek hem aan zijn mouw als er iets ontbreekt.

Ontdek je onderweg dat er iets mist? Dan is er altijd een grote supermarkt dichtbij! Bewaar de bon, wie weet kun je het ontbrekende item bij het inleveren declareren bij de verhuurder. Dit geldt natuurlijk alleen voor voorwerpen die tot de standaardinventaris behoren. Gaat er eet- of kookgerei kapot? Ook dan kun je vaak een mes kopen dat wél snijdt of een pan die níet aanbakt en deze declareren. Twijfel je of wil je een duurdere aankoop doen? Bel dan voor de zekerheid even en vraag om toestemming! De road assistance is vaak 24 uur per dag bereikbaar en gratis te bereiken vanuit een telefooncel of met een Amerikaanse telefoon/simkaart.

inventaris camper Amerika en Canada inventaris camper Amerika en Canada

4. Maak een rondje om de camper!

Wen jezelf aan om, voor je wegrijdt, een rondje om de camper te lopen. Een lekke band zul je door de dubbele achterbanden tijdens het rijden niet snel opmerken. Ook is het belangrijk om de elektriciteitskabel (shoreline) en water- of rioolslang los te koppelen en alle opbergvakken volledig af te sluiten. Je zult de eerste niet zijn die koffers verliest of kortsluiting veroorzaakt. Reis je met meerdere mensen? Spreek dan af wie het rondje om de camper loopt. Of doe het gezellig samen.

camperreis pech onderweg

5. Parkeren en rijden in een grote stad

Een camper is eenvoudig te besturen. Al is het rijden in een grote stad als Las Vegas of Los Angeles minder prettig. We adviseren daarom om de camper in grote steden zo snel mogelijk op de camping te zetten. Vanaf daar kun je meestal met het openbaar vervoer of taxi verder reizen. In Las Vegas rijdt de Deuce-bus je voor een paar dollar over de Strip. Ook vind je vaak grote parkeerplaatsen net buiten de stad, bijvoorbeeld bij een supermarkt of winkelcentrum. Informeer naar concrete adressen voor je de stad bezoekt. Je mag ons altijd om advies vragen.

camper Amerika Las Vegas

6. Je linkervoet heeft vakantie

Alle campers in de VS en Canada zijn automaten. In het begin zal je linkervoet uit gewoonte de koppeling zoeken en soms de rem vinden. Kun je er lastig aan wennen? Trek je linkerschoen dan uit, als reminder dat deze voet niets hoeft te doen.

Een camper voor El Capitan in Yosemite California Camper in de Rocky Mountains van Canada

Bonus: zaklamp!

Je bent klaar om te gaan slapen, maar gaat nog even naar het toilet en je tandenpoetsen in het sanitairgebouw. Neem dan een zaklamp mee! Op de heenweg is het misschien licht dankzij een kampvuur of verlichte camper, op de terugweg kan het opeens pikkedonker zijn! Waar stond je camper nu ook alweer? Wat is deze camping opeens groot.... Op campings in natuurparken is het 's nachts écht donker. Neem dus een zaklampje mee als je 's avonds naar het toiletgebouw loopt.

Handige info

Over het reserveren van campings

Superaanbieding camperhuur Canadream
Bekijk de Voorjaarsspecial
Kom naar de Reizigersbeurs op 19 maart in Hilversum
Meld je gratis aan