Fotoserie Het beste van het westen

Drie weken lang trok fotograaf Robert Esseboom met zijn vrouw Gerrie door de uitgestrekte landschappen van de VS. Ze bezochten zeven staten en maakten daar talloze spectaculaire landschapsfoto's. In deze blog vind je een selectie van enkele prachtige afbeeldingen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Na een Amerikaanse ontbijt van blueberry pancakes en gebakken ei met cheddar cheese bezochten we hét icoon van San Francisco.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Yosemite National Park

Watervallen, granieten rotsen en groene bossen: Yosemite National Park in het kort. Dit zijn de Cascade Creek Falls.

Cascade Creek Falls, Yosemite California

Death Valley

Het was een hele bijzondere ervaring om in de zinderende hitte de uitgestrekte leegte van Death Valley National Park te fotograferen.

Death Valley National Park California

Grand Canyon National Park

De spectaculaire zonsondergang bij Hopi Point in Grand Canyon National Park kreeg een bijzonder effect dankzij de wolken. Ook de plaatselijke regenbui leverde een mooie foto op.

Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park

Lower Antelope Canyon, Page

Op de camping bij Page wilden we een tour boeken naar de Upper Antelope Canyon. Helaas zat alles al vol. We kregen de tip dat je zonder te reserveren naar de Lower Antelope Canyon kunt. Dat hebben we gedaan. Je kunt met twee verschillende tours mee, een voor fotografen een voor gewone bezoekers.

Antelope Canyon bij Page, Arizona

Monument Valley

Onderweg naar Monument Valley voel je je deel van de film 'Once upon a time in the West'. Maak een Sunrise Tour onder leiding van een indiaan. Een echte aanrader!

De weg door Monument Valley Zonsopkomst in Monument Valley

Grand Teton National Park

Wij dachten dat we verlatenheid en leegte hadden meegemaakt toen we door Death Valley trokken. Niets had ons echter voorbereid op de leegte van Highway 80! We reden Flaming Gorge uit en de leegte in. De verlatenheid hield tientallen kilometers aan, tot we de eerste uitlopers van Grand Teton zagen.

Grand Teton National Park Wyoming USA

Yellowstone National Park

In Yellowstone National Park waren we diep onder de indruk van de prachtige kleuren van de natuur en haar bewoners. We kwamen oog in oog te staan met een beer en haar twee jongen en hebben veel andere beesten van dichtbij mogen zien.

Yellowstone National Park, geiser Yellowstone National Park, grand prismatic spring

Mesa Falls

Op weg van West-Yellowstone naar Montpellier kun je vanaf Highway 20 een detour maken over Highway 47, ook wel de Mesa Falls Scenic Byway genoemd. Je komt dan langs de Mesa Falls. Het is het omrijden meer dan waard. We zijn gestopt bij de Upper Falls. Wat een indrukwekkend natuurgeweld.

Mesa Falls USA

Meer foto's zien van Robert Esseboom?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan