Reis in beeld: Alaska Adventure

Diepblauwe fjorden, fonkelende gletsjers en uitgestrekte toendra: in Alaska wacht er ongerept natuurschoon op je. Tijdens de rondreis Alaska Adventure vaar je over de Prince William Sound, speur je naar beren in Katmai National Park, hike je naar Exit Glacier en ga je op expeditie over de Matanuska Glacier. Natuurlijk bewonder je ook Mount Denali: de hoogste berg van Noord-Amerika. Deze rondreis start in Anchorage.

Denali National Park

De hoogste bergtoppen van Alaska liggen in Denali National Park. Het park is vernoemd naar de hoogste berg: Mount Denali. Tussen de gletsjerrivieren en toendra heb je kans om elanden, kariboes, dunhoornschapen, beren en wolven te zien. Je verkent Denali grotendeels met een bustour. Maak zeker een stop bij Wonder Lake, dat prachtig licht ingeklemd tussen de besneeuwde bergpieken.

Alaska rondreis auto of camper
Rondreis Alaska Alaska rondreizen

Chitina

Toen de VS in 1867 Alaska kochten van de Russen was het enthousiasme onder de Amerikaanse bevolking even laag als het bedrag dat voor de staat betaald werd. Dat veranderde toen er goud en koper werd gevonden. Duik in de mijngeschiedenis in de spookstad Kennicott, gelegen in het ruige het Wrangell-St. Elias National Park. De rode verwerkingsfabriek en houten arbeidershuizen zijn verlaten sinds de Kenncott-kopermijnen hun deuren sloten, maar de historische wandeltocht door het dorp en een aansluitende hike over Root Glacier zijn een aanrader. Je bereikt Wrangell-St. Elias met een vliegtuigje vanuit Chitina.

Rondreis Alaska Alaska rondreizen

Valdez

Valdez is een belangrijke vissershaven. De leukste boot die er afvaart, is natuurlijk de cruise door Prince William Sound. Deze kalme waterweg wordt versierd door gletsjers, besneeuwde bergpieken, ijsschotsen en watervallen. Het enige uitzicht past nog beter op een ansichtkaart dan het andere. Zeehonden, adelaars en papegaaiduikers houden je gezelschap.

Alaska rondreis auto of camper
Alaska rondreis auto of camper

Seward

De kracht van moeder natuur merk je luid en duidelijk voor de kust van Zuidoost-Alaska. De knal waarmee een torenhoog ijsblok afbreekt en explodeert in de oceaan, dreunt nog even na op je trommelvlies. Vanuit het plaatsje Seward kun je een cruise maken door Kenai Fjords National Park, waar je (met een beetje geluk) machtige walvisstaarten ziet uit de golven omhoog ziet zwiepen en berggeiten of beren kunt spotten op de oevers.

Alaska rondreis auto of camper Alaska rondreis auto of camper

Homer

De toegangsweg tot Homer alleen al is een lust voor het oog: het liefst stap je elk half uur uit om foto’s te maken. Neem daar dan ook zeker de tijd voor. Homer heeft twee gave attracties. Zo kun je gaan zeekajakken in Kachemak Bay State Park, waar je peddelt langs indrukwekkende kliffen en kans hebt om zeeotters en zeearenden te zien. Het populairst is de excursie naar Katmai of Lake National Park. Je gaat met een watervliegtuigje de wildernis in en bewondert de Brooks-waterval. Hier staan soms wel twintig dikke bruine beren op een rij om (niet altijd even effectief) opspringende zalmen te vangen.

Alaska rondreis auto of camper
Alaska rondreis auto of camper

Bonus: Matanuska Glacier

Je hebt in Alaska geen helikopter, cruiseschip of stijgijzers nodig om een gletsjer van dichtbij te zien. Zo ligt de 6,4 kilometer brede Matanuska Glacier gewoon aan de Glenn Highway tussen Anchorage en Glennallen.

Alaska rondreis auto of camper

Ik wil naar Alaska!

Wil jij ook de spectaculaire gletsjers, fjorden en bergpieken van Alaska zien? Selecteer dan hieronder je reisduur en of je met een auto of een camper op reis wil. Is deze route nog niet helemaal naar wens? Je kunt hem helemaal naar wens aanpassen in onze routeplanner!  Alaska Adventure per auto of camper

Deze camperreis door Alaska brengt je naar bergen, gletsjers, bossen en rivieren.. Je kijkt je ogen uit in Denali National Park, maakt een cruise over de Prince William Sound of door de Kenai Fjords en gaat op zoek naar beren in Homer. 'It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception.’ Deze camperreis toont je alle hoogtepunten van Alaska.

Camperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis Alaska
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan