Tioga's Bucketlist voor 2020

door Emma Burgers di 31 dec. 2019 8:00

Een nieuw decennium breekt aan en dat betekent: tijd voor goede voornemens. Een verre reis maken prijkt standaard bovenaan de lijst bij veel mensen en bij Tioga Tours begrijpen we wel waarom. Want wij kunnen zelf al op dagelijkse basis wegdromen bij onze bestemmingen. Waar ga je nou beginnen met het plannen van jouw droomreis? Om je een beetje te inspireren, presenteren wij hier: onze bucketlist voor 2020!

Glacier Bay, Holland America Line

Western Canada & Alaska Cruise

Met stip op één en een lieveling van Tioga Tours: de route Drive & Sail, die West-Canada combineert met betoverend Alaska. Alsof een avontuur langs de hoogtepunten van West-Canada niet al bijzonder genoeg is, sluit je deze reis af met een cruise met de Holland America Line. Je streept tijdens deze reis het ene na het andere hoogtepunt af, van de azuurblauwe meren in Banff National Park tot de adembenemende fjorden bij Glacier Bay.


Icefields Parkway, Banff National Park Inside Passage

De eilanden van Hawaii

Van het ene naar het andere uiterste. Hier geen voorbijdrijvende ijsschotsen, maar wel minstens even betoverende wateren. Hawaii is zoveel meer dan alleen zon, zee en strand. Alhoewel alleen dát al een wekenlange vakantie rechtvaardigt. Hawaii verrast met dampende vulkanen, donkergroene valleien en uitgestrekte witte- en zwarte stranden. Spot de mooiste vogels onderweg naar imposante watervallen, schildpadden of (in een gunstig seizoen) zelfs walvissen in het wild.

Volcanoes National Park Een sprookjesachtige tocht: De Kalalau Trail

Rondje Best of the West

Voor ons een gouwe ouwe, maar bovenaan de lijst met must-travels: het rondje Best of the West. Er is geen gebied in Noord-Amerika waar wereldsteden zo moeiteloos afgewisseld worden met wereldberoemde natuurparken. Het ene moment sta je nog voor je uit te turen op de Gold Gate Bridge, het volgende moment rijd je door de woestijn richting de hoge temperaturen van Death Valley National Park. Je kampeert tussen de gigantische bomen in Yosemite National Park of huurt een cabrio om de stranden van Los Angeles te verkennen. Het enige waar je zeker van bent met deze reis is dat je je geen moment verveelt.

Rij door het onwerkelijke Death Valley De Yosemite Falls in Yosemite National Park

Volcanoes, Rockies & Beaches

Je bent met deze reis even onderweg, maar daar krijg je flink wat voor terug. Alle schatten van Noordwest-Amerika komen voorbij, denk bijvoorbeeld aan de ruige bergtoppen van Rocky Mountain National Park. Voel je een echte cowboy in Cody en vergeet niet (naar onze bescheiden mening) één van de mooiste parken van Amerika: Yellowstone. Je sluit de reis af in de gezellige stad Seattle.

In Yellowstone kun je vast komen te zitten in een heuse buffalo-jam En vergeet de magische geisers niet...

Bear Lake in Rocky Mountain National Park

Nova Scotia en Newfoundland

In The Maritimes & Newfoundland ontdek je Canada's best bewaarde geheimen. Kleurrijke vissersdorpjes in golvende donkergroene heuvels. Je kunt walvissen kijken in de beschermde inham van de Fundy-baai. Zie ijsschotsen voorbij drijven in Twillinggate en bezoek de allerschattigste vogels op aarde, namelijk de papegaaiduikers, in Trinity.

Gros Morne National Park, Newfoundland

Peggy's Cove, Nova Scotia

Ook leuk om te lezen

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan