De gaafste steden in Amerika

bijgewerkt op di 26 nov 2019 9:50

Van miljoenenstad New York tot witte zandstranden bij Miami en overweldigende natuur vlak buiten San Francisco. Iedere stad heeft zijn eigen charmes en het is dus onmogelijk om ze met elkaar te vergelijken. Toch doen we een poging: dit zijn de gaafste steden in Amerika! Wist je trouwens dat het voor je ticketprijs meestal niets uitmaakt als je een stopover boekt in een grote stad en dan doorvliegt naar je rondreisbestemming?

New York

New York

De stad die bij uitstek geschikt is voor een stedentrip of als stopover onderweg naar je rondreisbestemming is natuurlijk The Big Apple. Het is ongeveer acht uur vliegen naar New York. Je kijkt je ogen uit op Times Square, maar ook in de vele musea die New York telt, zoals het MoMa en het Guggenheim. Houd je van vintage? Dan is een bezoekje aan de hippe wijk Williamsburg in Brooklyn een aanrader, waar je op de Brooklyn Flea Market en Beacon’s Market je slag kunt slaan. Bekijk New York eens op een andere manier en fiets over de Brooklyn Bridge en door Central Park. Ps. Wist je dat het voor je ticketprijs meestal niets uitmaakt als je een meerdaagse tussenstop in zo'n wereldstad maakt?

San Francisco

San Francisco

San Francisco is een fotogenieke stad met haar steile straten, de Fisherman’s Wharf, de Golden Gate Bridge en de Painted Ladies: kleurig geverfde Victoriaanse huizen bij Alamo Square. En dan hebben we het nog niet gehad over gevangeniseiland Alcatraz en Lombard Street, het ‘meest kronkelige straatje ter wereld’. Heb je iets langer de tijd? Huur dan een auto en trek erop uit. Yosemite National Park ligt op bijna vier uur rijden. Het is wel slim om hier een overnachting te boeken.

Ocean Drive, Miami

Miami

Welcome to Miami in de Sunshine State Florida! Proef van de Cubaanse sfeer in levendig Little Havana, flaneer over de boulevard bij South Beach en geniet van de pastelkleurige gebouwen en de azuurblauwe zee. Dankzij de vele fietspaden is Miami heel geschikt om per fiets te verkennen. Je kunt Miami ook combineren met een bezoek aan The Everglades. Dit is dé plek om krokodillen te spotten of om met een airboat over het water en langs de mangroven te zoeven.

Space Needle, Seattle

Seattle

Seattle heeft misschien niet de looks, maar is toch een bijzondere stad. Het is de thuishaven van Boeing, Starbucks en Microsoft, maar ook tv-series Frasier, Grey’s Anatomy en de film Sleepless in Seattle zijn hier opgenomen. In de jaren tachtig zette de grunge Seattle voorgoed op de kaart toen bands als Pearl Jam en Nirvana de wereld veroverden. De hippe stad heeft een bruisende cultuur- en muziekscene en staat bekend als creative city. Wandel door de gezellige wijk Waterfront, bekijk de vliegtuigen in de Boeingfabriek (vooraf tickets boeken!), geniet van het uitzicht vanaf Space Needle of vanaf het hogere Sky View Observatory en bewonder de glazen constructie van de bibliotheek.

French Quarter, New Orleans

New Orleans

‘The Big Easy’ New Orleans is een smeltkroes van culturen. Dat zie je niet alleen terug in de vele muziekstijlen, maar ook in de restaurants. French Quarter is de bekendste wijk met een wirwar aan straatjes. Swingend middelpunt is Bourbon Street waar vanaf elke straathoek en vanuit ieder café de muziek je tegemoet schalt. Kom je tijdens Mardi Gras naar New Orleans dan val je met je neus in het feestgedruis. Dit uitbundige carnaval vindt meestal eind februari, begin maart plaats.

Chicago, Illinois

Chicago

De skyline van ‘Windy City’ Chicago aan de oevers van Lake Michigan kan zich meten met de grootste ter wereld. Tijdens een fietstocht of riviercruise bekijk je de bluesstad van een andere kant. De gids op de rondvaartboot deelt graag zijn kennis over de gebouwen met je. Bijvoorbeeld dat bij Trump Tower de filmscène met The Joker en Batman uit The Dark Knight is opgenomen. Aan architectuur in Chicago geen gebrek: vanaf het skydeck van de hoogste wolkenkrabber Willis Tower heb je een fantastisch uitzicht over de stad, of loop over de Magnificent Mile langs tal van historische gebouwen. ‘The Bean’ is de bijnaam voor Cloud Gate, een kunstwerk in het Millennium Park.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas

Toegegeven, je moet ervan houden, want lichtstad Las Vegas midden in de woestijn kent geen grenzen! Een gokje wagen in een casino, een rit in de achtbaan, een magische show bijwonen of stiekem trouwen in een van de kapelletjes. Niets is te gek. Als je aan de drukte wilt ontsnappen zit je zo in the middle of nowhere. In een half uur rijden verruil je de Strip voor Red Rock Canyon. Rijd je naar het oosten dan ligt De Hoover Dam op je te wachten.

Portland, Oregon

Portland

Sinds de opnames van Wie is de Mol? heeft het prettig gestoorde Portland niet alleen een grote aantrekkingskracht op creatievelingen, maar is het ook bij toeristen sterk in opkomst. Behalve een grote cultuur-, muziek en kunstscene heeft de stad ook een neus voor goed eten. Daarnaast heb je de keuze om een biertje te drinken in een van de 65(!) bierbrouwerijen of je lippen te zetten aan een goed glas wijn in een wijnbar. Kleurrijke food carts sieren de straten van de stad: in de 600 wagens staan fijne hapjes uit diverse landen op het menu. Natuurliefhebbers zijn op hun best in Mount Tabor Park waar ze een wandeling kunnen maken op een (uitgedoofde) vulkaan. En wist je dat je Portland heel goed op de fiets kunt ontdekken?

Ook een stedentrip of stopover maken?

Wil je ook een stedentrip maken? Of combineer je liever een stad met een rondreis Amerika (een stopover)? Het kan allemaal! Bezoek een informatiedag op ons kantoor in Zwolle of kom langs op een beurs, dan stippelen we samen jouw droomroute uit.

Bekijk onze stedentrips en rondreizen

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan