Tips voor je autoreis

bijgewerkt op vr 21 apr 2023 8:50

Tips voor een onbezorgde autoreis door Amerika of Canada. Van handige tips voor onderweg (koop een koelbox/koeltas) tot dingen die je vooraf kunt regelen om je reis voorspoedig te laten verlopen, zoals een goed navigatiesysteem.

Roadtrip Amerika

1. Laat je niet afzetten!

Tenzij je een lift krijgt, maar dat bedoelen we niet. Aan de balie bij autoverhuurders wordt vaak geprobeerd om extra's te verkopen, zoals verzekeringen en kilometerpakketten. Als je een auto bij ons boekt, is dat altijd inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers én een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Het is dus niet nodig om ter plaatse extra verzekeringen voor de huurauto af te sluiten. Bedenk wel: de kosten voor autohuur zijn exclusief het eigen risico. Bij schade aan het voertuig is de bestuurder in principe zelf verantwoordelijk voor het eigen risico-bedrag. Om je eigen risico af te dekken, kun je je voor vertrek via ons bijverzekeren. Verder goed om te weten: een autoverhuurder moet jou een gratis upgrade geven als de geboekte categorie niet voorhanden is. Kijk goed het huurcontract na of er geen zaken op staan waar je niet voor hebt gekozen, zoals bijvoorbeeld de Fuel Service/Plus Road Assistence.

2. Zoek het uit: transfer van/naar de verhuurlocatie

Dit is handig om voor vertrek vast uit te zoeken. Haal je je auto op bij een zogenaamde luchthaven-verhuurlocatie, dan rijden er vaak shuttles van de terminal op de luchthaven naar de verhuurder. Haal je je auto op bij een downtown-verhuurlocatie, dan regel je zelf je vervoer naar de verhuurlocatie. Je kunt een taxi regelen via de hotelreceptie of met het openbaar vervoer gaan. Raadpleeg hiervoor de openbaar-vervoerfunctie in Google Maps (het tram-icoontje bovenaan).

Lever je je auto in op een luchthavenverhuurlocatie, dan is er vaak een shuttle naar de terminal. Lever je je auto in op een downtownlocatie, dan regel je zelf vervoer. Trek voor het inleveren voldoende tijd uit. Lever je de auto te laat in, dan bestaat de kans dat je een extra huurdag moet betalen.

Taxi transfer Amerika

3. Zorg voor goede navigatie

Navigatiesystemen zitten niet altijd standaard in de huurauto’s. Soms kun je er eentje bij de autoverhuurder huren, maar dit is vaak erg prijzig. Veel reizigers downloaden de kaart van Noord-Amerika op hun eigen navigatiesysteem. Dat kan tegen betaling via de website, bijvoorbeeld www.tomtom.com of www.garmin.com. Er zijn ook (gratis) navigatie-apps voor op je telefoon of tablet. Navfree, Navmii, Sygic en HERE zijn veelgebruikte apps. Download van tevoren alvast de benodigde kaarten. Eenmaal in Amerika of Canada werkt de app op de gps van je telefoon/tablet. Neem een USB-autolader mee voor in de sigarettenaansteker, zo heb je altijd voldoende batterijcapaciteit.

Oldskool of niet, maar neem als back-up een goede wegenkaart mee op reis. Deze zijn verkrijgbaar op ons kantoor of via onze webshop.

4. Gebruik grote tassen/backpacks in plaats van koffers

Heb je een auto met weinig kofferruimte? Neem dan in plaats van harde koffers opvouwbare tassen of grote backpacks mee. Deze zijn makkelijker in de kofferbak op te bergen. Bedenk ook dat officieel alleen de spullen zijn verzekerd die uit het zicht liggen.

Koffer inpakken voor je autoreis

5. Weet wat je eet: Continental breakfast

Hotels bieden vaak geen ontbijt aan. Sommige hotels hebben wel een continental breakfast, wat meestal neerkomt op een muffin, geroosterde boterham met jam en koffie/thee die je in de lobby kunt afhalen. Dit eenvoudige ontbijt staat niet vermeld op onze vouchers, omdat dit standaard aan iedere hotelgast wordt aangeboden.

6. Koop een koelbox (of -tas)

Onderweg genieten van een gekoeld drankje met een sandwich of salade? Daarvoor hoef je helemaal niet naar een restaurant! Wie wat low budget wil reizen, koopt ontbijt/lunch/snacks/drankjes in de supermarkt en schaft meteen een koelbox of -tas aan. Extra voordeel: zo heb je altijd iets koels en lekkers bij de hand en kun je picknicken midden in de natuur. Grote supermarkten verkopen koelboxen van piepschuim. Dit is de goedkoopste optie. Je vult ze met (gratis) ijsblokjes uit het hotel. Stop het ijs voor de zekerheid in grote diepvrieszakken met een zipper. Of koop ijs in de supermarkt en stop het met verpakking en al in de koelbox. De Walmart verkoopt bijvoorbeeld handige ijszakken met een hengsel. Een goed - en iets duurzamer - alternatief is een koeltas met een dikke plastic voering. Handig in gebruik én geschikt voor hergebruik, want je neemt 'm opgevouwen in de koffer mee naar huis. Deze tassen worden verkocht in de grote supermarkten ter plaatse. Je kunt ze ook thuis al aanschaffen.

Picknick tijdens je roadtrip door Amerika

7. Bespaar! En houd rekening met extra kosten

Hotels vragen soms parkeergeld. Houd daar rekening mee, want deze prijs is niet inbegrepen in de reissom. En soms bieden hotels Valet-parking aan. Je auto wordt dan voor je geparkeerd. Ook hieraan zijn vaak kosten verbonden. Nu het leukere nieuws: bespaartips. Tanken bij een 'self service'-station is goedkoper dan tanken bij een 'full service'-tankstation, waar iemand voor je tankt. Tank zoveel mogelijk in grote steden/aan de Interstates: de brandstofprijzen in en om nationale parken zijn veel hoger. Een handige website om brandstofprijzen in jouw directe omgeving te vergelijken is www.gasbuddy.com - maar hiervoor heb je wel internet nodig.

Verder lezen

Roadtrip Canada
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan