Vraag en antwoord: Hotels

Op één hotelkamer kunnen maximaal vier personen slapen. De kamerindeling is gebaseerd op het aantal gasten per kamer, niet op het aantal bedden. Zo heeft een kamer voor drie of vier personen over het algemeen twee tweepersoonsbedden. Soms is er een extra bed (‘roll-away') verkrijgbaar tegen een vergoeding. Het is vaak niet mogelijk dit van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat roll-aways niet altijd even comfortabel zijn.

Bij veel hotels moet je een borg betalen. Dit bedrag verschilt per hotel en zal worden ingehouden op of (tijdelijk) afgeschreven van je creditcard. Het bedrag wordt na het uitchecken teruggestort als er geen 'incidentals' zijn gebruikt. Echter, het kan tot 30 dagen duren voor het bedrag weer op je kaart staat!

Incidentals zijn extra kosten, zoals maaltijden die niet zijn inbegrepen of gebruik van de minibar. Het hotel zal hiervoor je creditcard belasten. Controleer bij het uitchecken altijd zorgvuldig of er geen onnodige kosten berekend zijn. Als er zaken in rekening worden gebracht waar je het niet mee eens bent, maak dat dan kenbaar en bewaar de nota’s goed.

Ja, steeds meer hotels vragen parkeerkosten. Bij hotels in (grote) steden is dit bijna altijd het geval. Deze parkeerkosten kunnen vrij hoog zijn. Ook hotels buiten steden kunnen parkeerkosten vragen. De parkeerkosten zijn meestal niet bij de reissom inbegrepen en moet je ter plekke nog betalen, houd hier rekening mee.

Ja, steeds meer hotels rekenen een zogenaamde 'resort fee'. Houd er rekening mee dat je deze ter plekke nog moet betalen. Ook de service en/of security charge die sommige hotels berekenen, zijn niet altijd bij je arrangement inbegrepen.

Zoek telefonisch contact met het hotel en geef je verwachte aankomsttijd door. Het telefoonnummer van je hotel vind je meestal op de voucher die je van ons krijgt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat men de hotelkamer annuleert. Hiervoor is helaas geen vergoeding mogelijk.

Bij een motel heeft bijna elke kamer een eigen voordeur, waarvoor je een auto kunt parkeren. Dit is erg handig bij het naar de kamer brengen van de bagage. Kamers op een bovenverdieping hebben die mogelijkheid uiteraard niet. Daar komt de voordeur uit op een galerij.

We kunnen je uit eigen ervaring veel hotels aanraden en weten ook welke hotels reizigers graag kiezen. Daarnaast schrijven veel van onze reizigers reviews over de hotels die zij hebben bezocht in Amerika en Canada.

Verhuisbericht! Je vindt ons voortaan in Zwolle!
Bekijk ons nieuwe adres
Boek nu je camper voor 2018!
Bekijk de vroegboekacties
Tarieven Fraserway 2018 bekend
Check de vroegboekkorting