Wegafsluiting Highway 1 Californië

door Onze redactie di 14 mrt. 2017 17:00 bijgewerkt op ma 22 feb. 2021 18:00

Februari 2021: Het lijkt wel een scene uit een actiefilm, maar helaas is de onderstaande kloof in de wereldberoemde Highway 1 weg echt. Door hevige regenval en storm is een groot stuk van de beroemde kustweg in de zee gevallen, vlakbij het punt Rat Creek. Reizigers die tussen Cambria en Carmel/Monterey wilden rijden, moeten rekenen op zo'n twee uur omrijden.

Bekijk hier de video van de kloof in de weg

Wat kun je nog bereiken aan Highway 1?

We raden je om voor vertrek de website van CalTrans op hun Quickmap te kijken. Klik hier op het tabje options en vink dan Full Closures aan om volledige wegafsluitingen te zien. Je zult zien dat in de omgeving van Rat Creek een groot stuk van de weg is afgesloten. Het is nog niet bekend hoe lang deze reparatie gaat duren.

Alternatieve route vanaf 22 februari 2022

Dit kun je wél zien!

Er blijft gelukkig nog voldoende te zien. Vanuit Carmel/Monterey rij je naar hoogtepunten als Big Sur, je moet er alleen rekening mee houden dat je dezelfde weg terugrijdt. Ook de beroemde Bixby Creek Bridge blijft bereikbaar. Vanuit Cambria (waar de detour stopt) kun je ook plekken als San Simeon of Ragged Point gelukkig bekijken. Klik op de knop hieronder om meer over deze (en andere) mooie plekken aan Highway 1 te lezen.

Lone Cypress in California Highway 1 Bixby Creek Bridge
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!