Praktische informatie over El Monte RV

Logo El Monte RVHier vind je praktische informatie over het huren van een camper bij El Monte RV in Amerika. Waar kun je de camper ophalen en wat zit er in de inventaris? Let op: de informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Tioga Tours aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele fouten in deze informatie.

Bij een Wegbrengspecial breng je een gloednieuwe camper van de fabriek naar een van de verhuurlocaties in het land. Verhuurders zien dit als een 'testrit'. Dit zijn zeer voordelige deals, vrijwel altijd in het voorseizoen. De algemene informatie hieronder over bijvoorbeeld het rijbewijs en creditcard, geldt ook voor Wegbrengspecials. Daarnaast zijn er afwijkende regels/voorwaarden:

Bekijk de informatie over de Wegbrengspecials in 2024:

Ook voordelig op reis in de toekomst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer er een nieuwe Wegbrengspecial is.

Bij het ophalen van de camper bij El Monte moet je een borg van $1500 betalen aan El Monte. Dit kan uitsluitend per creditcard. Controleer bij je creditcardmaatschappij wat je limiet is en of je deze eventueel (tijdelijk) kunt verhogen of zorg ervoor dat meerdere reizigers een creditcard bij zich hebben. De borg wordt teruggestort als de camper schoon, schadevrij en op tijd wordt ingeleverd, het kan enkele weken duren voor het bedrag weer is bijgeschreven! De creditcard zal ook worden belast voor extra kosten, zoals campingstoelen, te veel gereden kilometers of one-waykosten.

Als je naar het Burning Man Festival wil, moet je dit bij boeken vermelden. El Monte dient hiervoor toestemming te geven voordat je de camper boekt. Er kunnen afwijkende voorwaarden en toeslagen gelden.

Vermeld bij het ophalen van de camper aan El Monte welke personen de camper gaan besturen. Je mag zoveel bestuurders aanmelden als er zitplaatsen (met gordel) zijn in de camper. Zij moeten bij het ophalen aanwezig zijn en hun rijbewijs en paspoort tonen. Er worden geen extra kosten berekend voor extra bestuurders. Laat nooit iemand de camper besturen die niet als bestuurder aan de verhuurder is opgegeven. Je bent dan niet verzekerd! De minimumleeftijd voor het besturen van de camper is 21 jaar.

Internationaal rijbewijs Een gewoon B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een camper. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Maar bij calamiteiten, aanhoudingen of bij inbeslagname is het handig dat je een internationaal rijbewijs kunt overhandigen in plaats van je gewone rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. In België kun je hiervoor terecht bij de gemeente van je woonplaats. Neem een recente pasfoto mee.

El Monte verhuurt campers die maximaal twee jaar oud zijn. De camperverhuurder behoudt zich het recht voor om je bij het ophalen van de camper een ander model mee te geven dan je hebt gereserveerd, indien het gereserveerde campertype niet beschikbaar is. Dit komt echter sporadisch voor. Je hebt dan helaas geen recht op restituties, bijvoorbeeld door een hoger brandstofverbruik. Bedenk ook dat als je een grotere camper aangeboden krijgt, je misschien aan afmetingen gebonden bent voor campingplaatsen of ferry-overtochten. De beschrijvingen van de campers op onze website zijn bovendien indicatief. Er kunnen in werkelijkheid afwijkingen en verschillen zijn. Zo staat er op sommige foto's een safety net in de cabover. Dit kan niet worden gegarandeerd.
De campertypes die getoond worden op onze website zijn de modellen van het huidige boekingsseizoen. Soms kunnen we al meer dan een jaar van te voren een camper reserveren. De exacte afmetingen en de camperindeling zijn dan sterk onder voorbehoud. Vaak gaat het om kleine details, maar soms kan bijvoorbeeld de indeling wijzigen.

Mijlen en service

 • 500-mijl-pakket*
 • GPS
 • ongelimiteerde mijlen. Boekbaar vanaf 12 huurnachten.
 • all inclusive-pakket: ongelimiteerde mijlen, persoonlijke inventarissen, camperinventaris en prep fee. Het all inclusive-pakket kan geboekt worden vanaf 12 huurnachten..
 • PAD-pakket: extra vroeg ophalen camper. Alleen mogelijk in San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Dallas, Orlando en New York.
 • Wifi-hotspot is niet meer beschikbaar

* Er is geen vergoeding mogelijk voor niet-gebruikte mijlen. Mijlen kosten ter plaatse $0,37 per mijl (excl. tax)

Bij El Monte RV kun je, indien voorradig, de volgende zaken ter plekke extra huren. Je kunt vooraf al wel vast bij ons aangeven dat je dit wilt huren, dan zorgt El Monte dat het voor je klaarligt.

 • klapstoelen (tafels niet beschikbaar, sommige kleinere modellen hebben een campingtafel, maar dit kan niet worden gegarandeerd/geboekt)
 • broodrooster
 • koffiezetapparaat.

Op de meeste campings heb je een picknicktafel tot je beschikking. Baby- en kinderzitjes kunnen niet worden gehuurd.

El Monte RV maakt gebruik van flextarieven. Dat wil zeggen dat de huurprijs voor campers wordt bepaald op basis van vraag en aanbod op de verschillende verhuurlocaties. Hoe meer campers er beschikbaar zijn, hoe lager de prijs. Dus hoe eerder je boekt, hoe meer aanbod en hoe voordeliger je camper!

Alle campers van El Monte zijn uitgerust met een generator. Zet je deze aan, dan heeft elk stopcontact in de camper een spanning van 110 Volt. In de camper zit een meter die bijhoudt hoe lang de generator aan heeft gestaan. Voor het gebruik van de generator betaal je 3,5 dollar per uur maar dit kan ook vooraf worden afgekocht voor 8 dollar per dag.

De camper- en persoonlijke inventarissen zijn vooraf bij te boeken.

Camperinventaris:

 • waterkan
 • koekenpan
 • stoof-/braadpan
 • pannendeksel
 • fluitketel
 • vergiet
 • saladeschaal
 • grote en kleine sauspan
 • plat bord
 • kurkentrekker
 • flesopener
 • aardappelschilmesje
 • bestek
 • klerenhangers
 • prullenbak
 • bezem
 • handveger en blik
 • mop
 • emmer

Persoonlijke inventaris:

 • dekbed
 • laken
 • kussen
 • kussensloop
 • badhanddoek
 • handdoek
 • washandje
 • theedoek
 • bord
 • bestek
 • koffiekop & schotel

De inventaris is onder voorbehoud en kan aan wijzigingen onderhevig zijn, de precieze invulling kan per verhuurlocatie verschillen. Mocht er tijdens de reis blijken dat er iets uit bovengenoemd inventaris ontbreekt of kapot is (zoals de waterslang), dan mag je deze opnieuw kopen en declareren met de bon bij het inleveren van de camper. Hiervoor is geen overleg nodig als de kosten onder de $75 blijven.

El Monte RV verhuurt geen kinderstoeltjes. We raden aan dat reizigers zelf stoeltjes meenemen of ter plaatse aanschaffen.
Alle Class C modellen zijn voorzien van één ankerpunt bij de dinette. De bestuurder en bijrijdersstoel voorin hebben altijd driepuntsgordels. Overige gordels zijn heupgordels. Er zijn verschillende kinderzitjes te koop die bevestigd kunnen worden met alleen een heupgordel. In de Class A modellen kunnen in de dinette kinderzitjes geplaatst worden voor kinderen jonger dan 4 jaar. Er is geen ankerpunt aanwezig

Tip van El Monte:
The staff at the rental counter can show you the best place in the motorhome to secure the infant/child seat. In those units that have a seat directly in back of the front passenger seat, this is the best place to secure infant/child seats. In those units that have a couch, this is the best place to secure infant/child seats. In all other units, the best place to secure infant/child seats is the Dinette. The Class C Medium [D] and Class C Large [T] units all have 1 Tether anchor for child seat located in the dinette and clients are welcome to use it. But it is not necessary.

Let op! Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste kinderzitjes en correct gebruik hiervan. Aan bovenstaande info kunnen geen rechten worden ontleend.

De minimale huurperiode bij El Monte RV is 7 nachten. De maximale huurperiode is 45 nachten. Langer huren is mogelijk op aanvraag.

Als je een one-way rijdt en dus de camper op een andere plaats inlevert dan waar je hem hebt opgehaald, moet je one-way kosten betalen. Meestal betaal je hierover ter plekke ook nog een lokale tax.

Je moet bij El Monte voor vertrek online inchecken. Hiermee bespaar je ter plaatse kostbare reistijd. Dit moet uiterlijk 14 dagen voor aankomst. Camperverhuurders sturen GEEN bevestigingsmail als je de online check-in hebt ingevuld.

Online inchecken kun je doen zodra je van ons de reispapieren ontvangt (circa 5 weken voor vertrek). Op de campervoucher staat het reserveringsnummer ('El Monte Reference No') dat je nodig hebt. Online inchecken kan tot circa twee weken voor het ophalen van je camper. Mocht je reserveringsnummer niet herkend worden bij het inchecken, voeg dan achter het reserveringsnummer -1 toe.

In de mail die je van El Monte ontvangt, wordt gesproken over Insurance Details en gevraagd om een Proof of Insurance. Dit geldt niet voor internationale boekingen (m.a.w. als je bij ons hebt geboekt). Deze tekst kun je dus negeren.

Bij een wegbrengspecial moet je circa veertig dagen voor vertrek online inchecken (en niet later dan 29 dagen voor de pick-up). Houd er rekening mee dat het even kan duren voor je een bevestiging krijgt, vaak worden de afspraken pas eind februari/begin maart ingepland.

Afspraak maken
Ga nooit zonder afspraak naar het verhuurstation! Zorg dat je online incheckt (zie kopje 'Online inchecken' hierboven) zodra je de reispapieren van ons ontvangt (zie kopje 'Online inchecken'). De dag voor je de camper gaat ophalen, bel je tussen 09:00 en 15:00 nog eens naar het verhuurstation om je ophaaltijd af te spreken/te bevestigen. Denk eraan dat veel verhuurlocaties op zondag gesloten zijn. Je kunt dan beter proberen een paar dagen eerder te bellen. Kom niet later dan een uur voor de officiële sluitingstijd van het verhuurstation om je camper op te halen.

Tijdstip & plannen
Bij El Monte RV kun je de camper ophalen tussen 13:00 en 16:00. De verhuurder bepaalt wanneer je camper beschikbaar is. Houd er rekening mee dat je camper pas later op de middag beschikbaar kan zijn, dus plan geen lange ritten of ferry-overtochten op de eerste dag.

Ophalen
Alle bestuurders moeten bij het ophalen aanwezig zijn en zich legitimeren met hun rijbewijs en paspoort. El Monte raadt elke bestuurder aan een internationaal rijbewijs mee te nemen (zie kopje 'Camperbestuurders'). Bij het ophalen moet je de voucher laten zien die je van ons hebt gekregen bij de reispapieren. Meer informatie over het ophalen van de camper vind je in het boekje 'Aandachtspunten' dat je van ons krijgt bij de reispapieren.

Inleveren
Je moet de camper van El Monte uiterlijk inleveren om 11:00 uur. Later inleveren heeft extra kosten tot gevolg. De locaties gaan om 08:00 of 09:00 uur open. Bij de verhuurlocaties vermelden we de exacte openingstijden.

Vroeg ophalen / laat inleveren
Bij El Monte RV kun je al tussen 09:00 en 11:00 je camper ophalen als je het PAD-pakket bijboekt. Dat moet minstens één maand voor vertrek gebeuren. Dit is alleen mogelijk in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York en San Francisco. Wij boeken dit pakket niet standaard, maar vraag ons hier gerust naar. Later inleveren is helaas niet mogelijk.

Reis je in de winter of bij continue vorst, dan wordt de camper winterklaar ('winterized') gemaakt. Dat betekent dat (afval)watertanks leeg worden gemaakt en van anti-vriesvloeistof worden voorzien. Je mag de watertanks dan niet gebruiken tot je in gebieden komt waar het niet meer vriest. De huurder is altijd aansprakelijk voor schade die ontstaat door bevriezing. Laat je bij het ophalen van de camper hierover goed voorlichten.

Meer informatie over winterizen

Camperverhuurders kunnen sommige regio's altijd of voor een bepaalde periode tot verboden gebied verklaren. Je mag met een camper van El Monte RV wel rijden in Canada.

 • Death Valley: niet toegestaan van juni t/m september.
 • Mexico: alleen toegestaan met MALI-verzekering, is op eigen risico en is niet aan te raden! Eventuele schade is voor eigen rekening.
 • Manhattan / New York City: niet toegestaan
 • Onverharde en niet-openbare wegen, stranden e.d: niet toegestaan
 • Ontario & Québec: El Monte adviseert in Montréal, Ottawa en Québec City om je camper op een camping te laten staan en met het openbaar vervoer naar de stad te gaan, vanwege verhoogde kans op diefstal.
 • Alaska & Noord-Canada: is op eigen risico. Eventuele schade is voor eigen rekening.
 • Burning Man Festival: toegang verboden, tenzij El Monte vooraf toestemming geeft. Zie kopje 'Burning Man'.

Huisdieren zijn bij El Monte toegestaan. De huurder is verantwoordelijk voor alle schade als gevolg van het meebrengen van een huisdier. Ook kan El Monte extra schoonmaakkosten in rekening brengen.

Het kan voorkomen dat je onderweg een tolpoort (turnpike, tollpike) passeert of een boete krijgt. Je moet hiervoor zelf de kosten betalen.

Golden Gate Bridge

Voor rijden op de Golden Gate Bridge moet je tol betalen. Dit kan niet ter plaatse bij betreden van de brug. El Monte brengt de tol in rekening op de creditcard die is getoond bij het ophalen van de camper. Hiervoor geldt een extra toeslag van $25 voor administratiekosten. Je kunt deze optie uitzetten als je zelf de kosten op de brug wil betalen, vraag hiernaar bij het ophalen van de camper. Zelf tol betalen is namelijk erg gemakkelijk: Je kunt vooraf betalen (al vanaf 30 dagen) of achteraf: tot 48 uur na het oversteken van de brug. Je regelt de betaling online via www.bayareafastrak.org/tolls bij One Time Payment. Je kunt ook bellen naar 1-877-BAY-TOLL (1-877-229-8655).

Boete

Een boete kun je zelf betalen, of de optie kiezen deze door te laten sturen naar de verhuurlocatie. Je betaalt de boete dan op het moment dat je de camper inlevert. In dat laatste geval betaal je $100 administratiekosten. Wordt de boete niet op tijd betaald, dan ben je als huurder verantwoordelijk voor alle extra kosten.

Bij El Monte zijn geen transfers meer mogelijk.

Eigen gelegenheid
El Monte biedt geen transfers aan. Je zult op eigen gelegenheid en kosten van/naar het verhuurstation moeten reizen. Je kunt gebruik maken van een taxi of het OV, dit is op eigen kosten. Vraag eventueel een dag van tevoren bij de receptie van je hotel of men een taxi voor je wil reserveren. Na het inleveren van je camper kun je aan een medewerker van El Monte vragen om een taxi te bellen. Houd er rekening mee dat de afstanden van luchthaven of stad naar de verhuurder groot kunnen zijn en de kosten soms aardig oplopen. Bel altijd een dag van tevoren naar het verhuurstation om af te spreken hoe laat je daar bent.

PAD
Tegen betaling kun je in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York (Newark) en San Francisco de camper extra vroeg ophalen. Je moet dan het PAD-pakket bij ons boeken.

Check online in en bel
Check minstens zeven dagen voor je ophaaldag online in bij El Monte. Lees meer onder het kopje 'Online inchecken'. Daarnaast moet je op de dag voor het ophalen naar 1-800-367-6507 bellen. Ga nooit zonder afspraak naar het verhuurstation, maar bel een dag van tevoren om een tijd af te spreken.

El Monte RV heeft verschillende verhuurlocaties, verspreid over Amerika. Onder Verhuurlocaties vind je adressen en openingstijden.

De camperhuur is inclusief basis- en VIP-verzekering. Het eigen risico is $1500 per gebeurtenis. Voor uitgebreide aansprakelijkheid kun je ter plaatse een SLI-verzekering afsluiten. In plaats daarvan is het ook mogelijk de uitgebreide aansprakelijkheid alsmede het eigen risico af te dekken middels de eigen risico- en camperverzekering van a.s.r. Informeer bij Tioga Tours naar de mogelijkheden.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan