Kingman, Arizona

mijnstad Oatman, Arizona In Kingman, ook wel 'the Heart of Route 66' genoemd, zijn nog steeds authentieke Route 66-elementen te zien. Je kunt in Kingman onder andere een bezoek brengen aan de Old Town, het Locomotive Park en het Historic Route 66 Museum. In de omgeving liggen enkele spookstadjes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Old Town

Kingman heeft een oud centrum met circa zestig historische gebouwen, waaronder de St. Mary’s Catholic Church, de Little Red School House en Hotel Beale. Een leuke manier om het historische centrum te ontdekken is door een stadswandeling te maken. Je kunt de routegids ophalen bij het Mohave Museum of History and Arts of bij het Powerhouse Visitors Center aan 120 W Andy Devine Ave. In het museum kom je aan de hand van verschillende kunstvoorwerpen veel te weten over de geschiedenis van het noordwesten van Arizona.

Muurschildering bij het Mohave Museum

Locomotive Park

De topattractie is de stoomlocomotief nummer 3759, die vanaf 1928 meer dan twintig jaar lang passagiers tussen Los Angeles en Kansas vervoerde. In 1957 werd de locomotief door de Santa Fe Railroad aan de stad Kingman geschonken. Naast de locomotief zijn er andere herinneringen aan het spoorwegverleden van Kingman. Adres: Metcalf Park, 315 West Beale Street.

Locomotive Park

Route 66

Dé publiekstrekker in Kingman is de Route 66. Bezoek het Route 66-museum, dat is ondergebracht in een pand dat nog steeds aan de historische Route 66 ligt. Hier zie je onder andere foto’s van mensen die de 'Mother Road' hebben bereisd. Dit museum vind je, net als het bezoekerscentrum, aan 120 West Andy Devine Avenue. Tussen Kingman en Seligman kun je overigens nog een echt deel van de Route 66 rijden. Je gaat dan van de snelweg af en rijdt langs kleine plaatsjes, zoals Peach Springs en Hackberry. Hier zie je oude benzinestations, diners en cadillacs.

Hackberry Route 66 bij Kingman

Monolith Garden Trail

Op de Monolith Garden Trail is een padenstelsel voor wandelaars, hardlopers, paardrijders en mountainbikers. De paden voeren je door de Mojave-woestijn, langs woestijnplanten en vulkanische rotsformaties. Je kunt de Trail op meerdere manieren bereiken, het gemakkelijkst is via de Coyote Pass Trailhead, twee mijl ten noorden van Kingman, aan Highway 93 South.

Monolith Garden Trail

Omgeving

Oatman

Vlak bij Kingman liggen enkele oude mijnstadjes. Op ongeveer drie kwartier rijden ten zuidwesten van Kingman (via Highway 10) ligt Oatman. Bijzonder zijn de wilde ezels die overal rondlopen. De Ghost Riders Gunfighters voeren vrijwel dagelijks een 'shootout'-show op in de buurt van het Old Oatman Hotel.

Oatman

Chloride

Op een half uur ten noorden van Kingman ligt Chloride, een van de oudste mijnstadjes van het land. Vroeger waren rond Chloride 72 mijnen in gebruik, waarvan veel overblijfselen te zien zijn. Hoewel in Chloride nog mensen wonen, oogt het vervallen en soms zelfs spookachtig. Op de meeste zaterdagen zijn er ‘gunfights’ en herleeft het Wilde Westen even. Een andere bezienswaardigheid zijn de rotsschilderingen van kunstenaar Roy Purcell. Via de Murals Road zie je hoe hij de grijze rotsen kleur gaf.

Chloride

Feiten

Staat Arizona
County Mohave
Oppervlakte 78 km²
Hoogte 1.016 meter
Inwoners 28.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Door de nabijgelegen Mojave-woestijn heeft Kingman een woestijnklimaat. Toch wordt het er, door het nabijgelegen Colorado Plateau en de Lower Colorado River Valley, in de zomer niet zo warm als in de woestijn. In de winter kan het ’s nachts wel eens vriezen, maar overdag is het meestal redelijk mild. Er valt soms sneeuw. In de zomer kan de temperatuur variëren tussen de 21 en 32 graden.

Geschiedenis

In het gebied rond Kingman werden na de komst van de eerste kolonisten veel zilver- en goudmijnen aangelegd. In 1857 kreeg luitenant Beale de opdracht van het Amerikaanse leger om een federale weg in het gebied aan te leggen. Na twee jaar was de weg, die deel uit zou maken van Route 66, klaar.

Kingman werd officieel in 1882 gesticht. In 1883 kreeg het een station, waardoor het stadje een groei doormaakte. De grootste bron van inkomsten was de mijnbouw en daarnaast begon Kingman steeds meer te investeren in toerisme. Tijdens de Tweede Wereldoorlog legde men in Kingman een militair vliegveld aan, waar door de jaren heen zo’n 35.000 soldaten en vliegeniers opgeleid werden.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan