Lake Havasu, Arizona

Weg langs Lake Havasu Lake Havasu, in de volksmond ook wel 'Arizona's Playground' genoemd, heeft een 72 kilometer lange oever met verschillende stranden en (staats)parken. Met name tijdens weekenden, feestdagen en vakanties trekken hordes toeristen naar het meer om te watersporten. In de gelijknamige stad (Lake Havasu City) vormt de Old London Bridge de bekendste bezienswaardigheid.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Havasu: Lake Havasu in Arizona Het grote meer ontstond in 1938 door de aanleg van de Parker Dam in de Colorado-rivier. Je kunt heerlijk zwemmen in het koele en heldere water. De bodem is rotsachtig, dus draag slippers of zwemschoenen. Door de aanwezigheid van goede aanmeerplaatsen en scheepshellingen is Lake Havasu een mekka voor watersportliefhebbers. In de weekenden, op feestdagen en in vakanties trekken hordes toeristen naar het meer om te varen, waterskiën, jetskiën, zeilen en kanoën. In de buurt worden boten en kano’s verhuurd.

Lake Havasu State Park: Lake Havasu State Park aan het meer Aan de zuidelijke uitloop van het meer ligt Lake Havasu State Park. Een mooie wandelroute is de circa drie kilometer lange Mohave Sunset Trail door woestijnlandschap en langs de oever van het meer. Bezoek de Arroyo-Camino Interpretive Garden voor informatie over de flora en fauna van Lake Havasu en omgeving. Vogels en hagedissen zijn vaak geziene gasten in de tuin.

The Crack Canyon: De Crack Canyon in SARA Park, Lake Havasu Ten zuidoosten van Lake Havasu City ligt SARA Park. In dit park start een mooie wandelroute langs de oevers van het meer. De wandeling is uit te breiden met een bezoek aan een slot canyon. De canyon, simpelweg ‘The Crack’ genoemd, is een enorme inkeping in een grote rotsachtige heuvel, uitgesleten door een kleine rivier die oorspronkelijk in Lake Havasu uitmondde. Deze wandeling is in totaal 9,6 kilometer lang en vrij inspannend. Het vergt hier en daar wat klim- en klauterwerk, dus draag stevige schoenen.

Lake Havasu City: London Bridge in Lake Havasu City Verreweg de bekendste bezienswaardigheid van Lake Havasu City is de Old London Bridge. De geschiedenis van de brug begint met Robert P. McCulloch, een ondernemer die in 1964 een groot gebied aan de oostelijke oever van Lake Havasu opkocht. Hij ging op zoek naar een interessante bezienswaardigheid voor zijn nieuwe stad en stuitte op een oude brug in Londen die in verval was geraakt en vervangen moest worden. McCulloch bracht een bod uit op de brug en was prompt de trotse eigenaar van een stukje Engelse geschiedenis. Hij liet de brug zorgvuldig demonteren. Iedere steen werd genummerd en de halve wereld over vervoerd naar Lake Havasu, waar de brug met een versterkt betonnen frame weer werd opgebouwd.

Havasu National Wildlife Refuge: Mountainbiken in Havasu National Wildlife Refuge Havasu National Wildlife Refuge werd in 1941 benoemd tot reservaat om het leefgebied van trekvogels te beschermen. Het reservaat strekt zich uit langs de Colorado-rivier ten noorden van Lake Havasu City en beschermt in totaal 318 vogelsoorten, waardoor een reservaat een ‘must-see’ is voor vogelaars. Mogelijke activiteiten zijn bootvaren, mountainbiken, kanoën, jagen en vissen.

Klimaat

Lake Havasu heeft een droog woestijnklimaat. In de winter ligt de maximumtemperatuur rond de 19 graden en de minimumtemperatuur rond de 7 graden; het vriest en sneeuwt er bijna nooit. Vanaf april tot en met oktober wordt het warmer dan 30 graden. De omgeving van het meer kent extreem hete zomers, met maxima tussen de 38 en 43 graden. Gemiddeld liggen de nachttemperaturen tussen juli en augustus boven de 27 graden.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!