Seligman, Arizona

Seligman Arizona Met historische motels, een karakteristiek tankstation en kleine winkeltjes is Seligman op en top een Route 66-stadje. Het kleine Seligman werd vermoedelijk in 1895 opgericht en werd in de jaren twintig een belangrijke stopplaats voor reizigers die de Mother Road afreden van Chicago in het oosten naar Santa Monica in het westen. In Seligman ga je even terug naar die tijd: stil je honger met een hamburger of scoor leuke Route 66-souvenirtjes in het winkeltje. Seligman strekt zich grotendeels uit over één straat, die je gemakkelijk te voet kunt verkennen.   

Bezienswaardigheden en activiteiten

Route 66

In en rond Seligman staat alles in het teken van Route 66. Rijd je richting Las Vegas of Los Angeles, dan kun je een deel van de oude route volgen tussen Seligman en Kingman. Onderweg zie je kleine plaatsjes (zoals Peach Springs en Hackberry), waar je even teruggaat naar het Route-66 tijdperk. Je fotografeert er tankstations, overnachtingsplaatsen, diners en voertuigen.

Seligman Route 66 hotel

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!