Blythe, Californie

Blythe Californie Blythe is een kleine plaats in de Sonora-woestijn. Het is een aardige plaats om een korte tussenstop te maken als je de lange, lege woestijnwegen tussen Los Angeles of Joshua Tree en Phoenix rijdt. Je kunt er terecht voor winkeltjes, (fastfood)restaurants en benzinestations. De hoofdattractie van Blythe zijn de Blythe Intaglios, ook wel America's Nazca Lines genoemd: een serie van zes bijzondere serie tekeningen in de aarde (geogliefen).

Bezienswaardigheden

Blythe Intaglios: Blythe Californie De geogliefen liggen 24 kilometer ten noorden van Blythe in de Colorado-woestijn. In het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn meer dan zeshonderd intaglios te vinden, maar die bij Blythe zijn het leukst om te bezoeken omdat ze zo groot zijn en hun herkomst ingewikkeld. Er zijn in totaal zes figuren die dicht bij elkaar liggen. Het zijn tekeningen van mensen, dieren, objecten en geometrische vormen die je vanuit de lucht kunt zien. De grootste figuur is 52 meter lang. Over de herkomst van de geogliefen is veel discussie. Sommigen denken dat ze in 1930 zijn gemaakt, anderen denken dat ze vele malen ouder zijn. De Blythe Intaglios werden op 12 november 1931 ontdekt door piloot George Palmer die van de Hoover Dam naar Los Angeles vloog.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!