Lost Dutchman State Park, Arizona

Lost Dutchman State Park In de verzengende woestijn van Arizona ligt een park dat luistert naar de onheilspellende naam Lost Dutchman State Park. Die naam dankt het park aan de legendarische goudmijn Lost Dutchman’s Gold Mine en goudzoeker Jacob Waltz (de ‘Nederlander’), die stierf zonder de locatie van de door hem ontdekte mijn te onthullen. Geen wonder dus dat Lost Dutchman State Park geliefd onderdeel is in Wild-West verhalen. Het park ligt aan de Apache Trail op drie kwartier rijden ten oosten van Phoenix. Op het grondgebied van de Apache-indianen dat omringd wordt door de toppen van de Superstition Mountains kun je wandelingen maken van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lost Dutchman’s Gold Mine

Er wordt gefluisterd dat er een schat aan goud verborgen ligt in de Superstition Mountains, althans, zo gaat de legende. De Lost Dutchman’s Gold Mine is misschien wel de beroemdste verborgen mijn in de Amerikaanse geschiedenis. Er doen verschillende verhalen de ronde over hoe je deze goudmijn kunt vinden, waarbij Weaver’s Needle een belangrijk aanwijzingspunt vormt. Tot op de dag van vandaag trekt het gebied ieder jaar schatzoekers die hier hun geluk willen beproeven. Tijdens hun zoektocht zijn er in de loop der jaren zelfs mensen om het leven gekomen.

Lost Dutchman State Park trails

Trails

Het zal je niet verbazen dat veel trails in het park iets met de verborgen goudmijn te maken hebben. De makkelijkste trail is de Jacob’s Crosscut Trail, een tocht van bijna anderhalve kilometer langs de voet van de berg. Tijdens de Treasure Loop Trail maak je een rondwandeling van ongeveer vier kilometer. Langs de route staan picknickbanken. De schilderachtige Siphon Draw Trail is een wandeling van ruim zes kilometer die je leidt naar een canyon: de Siphon Draw. Vanaf hier kun je ook de Flatiron beklimmen. Dit pad naar boven is echter steil en niet overal goed onderhouden. Het wordt dan ook alleen aangeraden als je een zeer ervaren wandelaar bent. Trek voor de top van de Flatiron en terug tenminste vijf uur uit. Voor alle trails geldt: in de zomer kan het hier heel warm worden. Zorg voor voldoende water voor onderweg (4 liter per persoon per dag).

Lost Dutchman State Park trails

Goldfield Ghost Town

Het Wilde Westen herleeft in dit stadje langs de Apache Trail. Bezoek er het Goldfield Museum, drink wat in de Saloon terwijl je geniet van live muziek of maak een tour door de Mammoth Gold Mine. Buiten worden regelmatig shows opgevoerd. Het toerisme is echter niet aan het plaatsje voorbij gegaan dus houd vooral in het hoogseizoen rekening met de drukte.

Lost Dutchman State Park spookstad

Canyon Lake

Het spiegelgladde water en de flora en fauna van het pittoreske Canyon Lake kun je het best verkennen tijdens een boottocht met de Dolly Steamboat. Onderweg vertelt de kapitein legendes over het gebied en kom je alles te weten over de geschiedenis ervan. Vanaf de boot kun je adelaars, dikhoornschapen en diverse vogels spotten. De boot vertrekt vanaf de zuidwestelijke kant van Canyon Lake.

Lost Dutchman State Park meer

Tonto National Forest

Het Lost Dutchman State Park grenst aan het uitgestrekte Tonto National Forest waar ook de Superstition Mountains deel van uitmaken. Het is een uitstekend wandelgebied. Laat je meenemen langs lage begroeiing, cactussen, kabbelende beekjes en Saguaro Lake. De Peralta Trail is een acht kilometer lange wandelroute vlak bij de Gold Canyon.

Tonto National Forest, Arizona

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan