Scottsdale, Arizona

Scottsdale Arizona Scottsdale, de stad met als motto 'the west most western town',  ligt in de Sonoran Desert en grenst in het westen aan Phoenix en in het oosten aan de McDowell Mountains. Scottsdale is een diverse stad met een groot cultureel aanbod en veel golfmogelijkheden. Er zijn mooie, luxueuze hotels en het klimaat is vooral in de winter aantrekkelijk.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Camelback Mountain

De grote, bultige Camelback Mountain is gevormd door opgestuwd vulkaanmateriaal, zoals graniet en zandsteen. Vanaf de parkeerplaats loopt een steile route naar de top. Camelback Mountain maakt deel uit van de Camelback Mountain Echo Canyon Recreation Area, een mooi gebied om te klimmen, wandelen en picknicken.

Camelback Mountain, Scottsdale

Scottsdale’s McDowell Sonoran Preserve

Scottsdale McDowell de grootste stedelijke wildernis van de VS. Je vindt hier meer dan honderd kilometer aan paden door het ontzagwekkende woestijnlandschap.

Sonoran Desert, Scottsdale

Taliesin West

Het winterverblijf van de bekende architect Frank Lloyd Wright is momenteel de belangrijkste locatie van Frank Lloyd Wright School of Architecture. Je kunt deelnemen aan een rondleiding over de campus en je alles laten vertellen over de architectonische hoogstandjes die hier te vinden zijn.

Frank Lloyd Wright Taliesin, Scottsdale

Scottsdale Art Walk

Scottsdale staat bekend om zijn uitgebreide collecties aan hedendaagse en moderne kunst. De meeste van de 125 professionele galeries hebben kunst in westernstijl. Elke donderdagavond is er een ArtWalk, waarbij lokale galeries je welkom heten. Er is livemuziek en ander entertainment, zo kun je je laten rondrijden in een paardenkoets.

Art Walk Scottsdale

Musical Instrument Museum (MIM)

In het MIM word je ondergedompeld in muziek uit alle windstreken. Hier zie je maar liefst 6.800 muziekinstrumenten uit alle hoeken van de wereld. Dit ontzettend leuke en interactieve museum laat je de muzikale creativiteit horen, zien én voelen. In de Experience Gallery kun je een heleboel instrumenten zelf uitproberen.Natuurlijk passeren ook diverse beroemdheden de revue, onder wie Elvis, Johnny Cash en Maroon 5. In het MIM zijn regelmatig live-optredens.

Musical Instrument Mueum

Western Spirit: Scottsdale’s Museum of the West

Het Oude en het Nieuwe Westen ontmoeten elkaar hier: de hele geschiedenis van het Westen er staat centraal, met bijzondere aandacht voor de Native Americans.

Paardrijden, Sonoran Desert, Scottsdale

Wijken van Scottsdale

Scottsdale kan worden verdeeld in vier gebieden: Zuid-Scottsdale, Old Town Scottsdale, Central Scottsdale en Noord-Scottsdale. Het uitgaansleven van de stad bevindt zich voornamelijk in South Scottsdale, ook vind je hier de meeste galeries. In Old Town zijn veel gezellige restaurantjes, barretjes en cowboyshops. Verder vind je hier een van de twintig grootste overdekte winkelcentra van de VS: de Fashions Square Mall. North Scottsdale is de rijkste wijk van Scottsdale. Er staan grote, dure huizen en veel bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor. Ten slotte ligt in het noorden Scottsdale’s McDowell Sonoran Preserve: de grootste stedelijke wildernis van de VS. Je vindt hier meer dan honderd kilometer aan paden door het woestijnlandschap.

Old Town, Scottsdale

Omgeving

Lost Dutchman State Park

Wat heeft een Nederlandse goudzoeker in de verzengende woestijn van Arizona te zoeken? Nou, goud dus! Je leert er alles over in het Lost Dutchman State Park, waar Wild West-verhalen de rondte doen.

Lost Dutchman State Park

Feiten

Staat Arizona
County Maricopa
Oppervlakte 184 km²
Hoogte 380 meter
Inwoners 246.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het klimaat van Scottsdale is droog. De winters zijn mild, de zomers heet. In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur 20 graden. Erg koud is het er nooit; de laagste temperatuur ooit gemeten is -6,7 graden. In de zomer is het heet, met gemiddelde temperaturen van 40 graden in de warmste maand juli.

Sport

In de lente trainen de San Francisco Giants in de stad en worden er wedstrijden gespeeld door de Scottsdale Scorpions, het baseballteam van Scottsdale. De belangrijkste sporttak is golf. In totaal zijn er meer dan tweehonderd golfbanen en is de stad meerdere malen uitgeroepen tot beste golfstad van de VS. De FBR Open (het voormalige Phoenix Open Golf Tournament) wordt jaarlijks te Scottsdale gehouden.

Geschiedenis

Van 800 tot ongeveer 1400 werd het gebied bewoond door de Hohokam. Zij bewerkten het land en legden tweehonderd kilometer irrigatiekanalen aan. Na de Hohokam bewoonden de Pima het gebied. Hun nederzetting werd 'rotting hay' (rottend hooi) genoemd. De meeste leden van het Pimavolk wonen nu in de Salt River Pima-Maricopa Indian Community, ten oosten van Scottsdale.

In 1888 bezocht Winfield Scott, een kapelaan van het Amerikaanse leger, de Salt River Valley. Hij was meteen onder de indruk. Scott kocht een groot stuk land nabij het huidige centrum ('downtown') en begon een landbouwbedrijf. Het begin van Scottsdale was een feit. Het aangename klimaat, de mooie omgeving en de irrigatiemogelijkheden die er al eeuwenlang waren zorgden voor de komst van meer landbouwers. Een deel daarvan was door Scott in hoogsteigen persoon uit het oosten en middenwesten gehaald. Deze vroege bewoners richtten in 1896 de Scottsdale publieke school op, waardoor ontluikende kunstenaars en schrijvers gestimuleerd werden. 

Als gevolg van de bouw van de Granite Reef Dam in 1908 en de Roosevelt Dam in 1911 veranderde de Salt River Valley. Het water kon nu nog beter gebruikt worden en het aantal ranches nam toe, met in 1916 de opening van de grootste ranch van allemaal: de DC Ranch, die tot 1950 gebruikt zou worden.

Tijdens de Grote Depressie kwamen er kunstenaars en architecten naar Scottsdale, waaronder de befaamde architect Frank Lloyd Wright. In 1937 kocht Wright een lap grond aan de voet van de McDowellbergen. Hier bouwde hij zijn winterverblijf en hoofdkantoor van zijn architectenbureau. Ook de Tweede Wereldoorlog ging niet onopgemerkt aan de inwoners van Scottsdale voorbij. In 1942 werd Thunderbird II Airfield geopend: een trainingslocatie voor piloten en was er een krijgsgevangenenkamp.

Na de oorlog werd Scottsdale op de kaart gezet als 'west most western town' vanwege de vele ranches en wildwestsfeer. In de jaren die volgden, groeide de stad snel. In 1951 woonden er tweeduizend mensen op één vierkante kilometer, in de jaren zestig steeg het inwoneraantal tot tienduizend. Weer tien jaar later was het inwoneraantal zelfs zesmaal toegenomen. 

Nieuwe resorts schoten als paddenstoelen uit de grond en er werden steeds meer seizoensgebonden evenementen georganiseerd. Een bekend evenement is de FBR Open, een van de grootste golftoernooien ter wereld. Vandaag de dag is Scottsdale een bekende vakantiebestemming. De stad verwelkomt jaarlijks zes miljoen bezoekers.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan