Meteor Crater, Arizona

Meteor Crater Arizona Met een doorsnede van 1.265 meter en 170 meter diepte is de Meteor Crater een van de beroemdste kraters ter wereld. De krater bevindt zich ten oosten van Flagstaff en wordt ook wel Barringerkrater (Barringer Crater) of Arizonakrater genoemd. De Meteor Crater ontstond zo'n 50.000 jaar geleden toen een meteoor met een diameter van 25 à 30 meter de aarde raakte. Door dit natuurgeweld werd vermoedelijk 500 miljoen ton rotsgesteente weggeslagen. Al het leven in de wijde omtrek werd vernietigd. Geleerden zijn door Meteor Crater gefascineerd en NASA liet er astronauten oefenen voor maanwandelingen. De krater heeft een omtrek van meer dan 4 kilometer. Meteor Crater is niet van de National Park Service. De Annual Pass geldt hier dus niet. Volwassenen betalen zo'n 18-20 dollar entree, kinderen (t/m 17 jaar) ongeveer de helft.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Activiteiten

Bij de toegangsprijs is inbegrepen: toegang tot kraterrand, verrekijkers op de uitzichtplatforms, tour langs de kraterrand (mits de weersomstandigheden het toelaten), toegang tot het Interactive Discovery Center en de film 'IMPACT'. De film 'IMPACT, Mystery of Meteor Crater' laat je door middel van 3D-beelden en animaties zien wat de impact van de inslag was. De film duurt tien minuten en draait elk half uur. Om daadwerkelijk te ervaren hoe groot Meteor Crater is, raden we je aan deel te nemen aan de Rim Tour. Deze tour wordt meestal van 09:00 tot 14:00 georganiseerd en duurt 45 minuten. Reserveren is niet nodig. Je kunt ook zelf de drie verschillende uitzichtpunten aan de kraterrand bekijken. Trek dan ongeveer 1,5 uur uit voor de uitzichtpunten en het Discovery Center.

Meteor Crater Arizona

Meteor Crater Interactive Discovery Center

Hier bekijk je maar liefst 24 unieke en interactieve tentoonstellingen over Meteor Crater, de ruimtevaart, meteorietinslagen en mysterieuze ooggetuigenverslagen. Een voorbeeld is 'A Russian Mystery' over een verblindende ontploffende vuurbal die in 1908 aan de Siberische hemel verscheen, wereldwijde schokgolven veroorzaakte en tot bijna duizend kilometer ver te horen was. Ook interessant is de 'Who's Who in the Nighty Sky', een tentoonstelling die het verschil tussen asteroïden, kometen, meteoren en meteorieten duidelijk maakt.

Meteor Crater Arizona

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan