Flagstaff, Arizona

Flagstaff Arizona Het levendige plaatsje Flagstaff is geliefd vanwege zijn ligging aan de iconische Route 66 en het historische centrum met een grote stoomlocomotief. Flagstaff ligt op 2134 meter hoogte en wordt omringd door het grootste ponderosa(dennen)bos ter wereld. Flagstaff is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Grand Canyon, de kraters Sunset en Meteor of het inheemse erfgoed in Wupatki National Monument.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Downtown

Het centrum van Flagstaff stamt uit 1900. Er zijn unieke winkeltjes, restaurants en kleine galerieën. In het voormalige treinstation uit 1926 zit tegenwoordig het Flagstaff Visitor Center. Hier kun je terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden. Het is zeker de moeite om een brochure op te halen voor een rondwandeling, waarbij je meer leert over het Flagstaff van toen. Je leert dan over saloons, de brand die een heel stratenblok vernielde en waarom het oude dorp verplaatst werd naar de andere kant van het treinstation.

Flagstaff downtown

Lowell Observatory

Tuur door een telescoop naar duizenden sterren en planeten, maak een reis door de kosmos en plof neer in het ruimtetheater. Het Lowell Observatory doet astronomisch onderzoek. Begin je bezoek in het Steele Visitor Center, waar je je kunt aanmelden voor een rondleiding of kunt kijken naar multimedia shows en interactieve tentoonstellingen.

Flagstaff Arizona

Arboretum at Flagstaff

Het Arboretum van Flagstaff is gespecialiseerd in planten die oorspronkelijk voorkomen rond het Colorado Plateau en in Noord-Arizona. Er groeien 750 soorten planten in tuinen, kassen en een natuurlijke leefomgeving. De botanische tuin ligt in het Coconino National Forest. Je kunt op eigen gelegenheid tussen de tuinen wandelen. In het Butterfly House zie je honderden kleurrijke vlinders en leer je over hun levenscirkel. Soms zijn er rondwandelingen met een gids mogelijk. Zo kun je van april tot en met oktober alles leren over bijzondere planten, zijn er op zaterdagen in mei en juni rondleidingen voor vogelliefhebbers en kun je van juni tot en met augustus met een gids op zoek naar wilde bloemen. Het Arboretum is geopend van woensdag tot en met maandag (dinsdag gesloten).

Flagstaff Arizona

Coconino National Forest

Op 25 minuten rijden ten zuidoosten van Flagstaff ligt Coconino National Forest. Dit is een mooi, afwisselend park, met landschappen die reiken van de rode rotsen in Sedona tot het Ponderosa Pine Forest. Je wandelt hier door hoge bergen en diepe kloven. Het is ook een geliefde plek om wildlife te spotten. Er zwerven kuddes elanden door de bossen en de Amerikaanse zeearden leven en jagen rond de meren.

Flagstaff - Coconino National Forest Arizona

Vervoer

Flagstaff Arizona Flagstaff ligt aan de historische Route 66, die van oost naar west loopt. Het centrum is redelijk klein en bestaat uit ongeveer vijf blokken. In de stad zelf zijn niet veel grote bezienswaardigheden, maar buiten de stad zijn enkele interessante plaatsen te bezoeken. Dit kan prima met het eigen vervoer.

Van/naar Sedona? De meest populaire weg vanuit Flagstaff richting Sedona is Highway 89A door de Oak Creek Canyon. Vanaf deze weg heb je mooie uitzichten. Het stuk van Flagstaff naar Slide Rock State Park is steil en bevat veel haarspeldbochten. Over het algemeen wordt aangeraden hier niet te rijden met een camper langer dan 30 ft. Rijd je in een grote camper? Dan moet je comfortabel zijn met haarspeldbochten en een beetje ervaring hebben met rijden in de bergen met een camper. Bedenk ook dat het vermoeiend rijden is voor de bestuurder. Gebruik goed de tow/haul-functie van de camper en laat achteropkomend verkeer waar mogelijk passeren. Omrijden kan altijd via Interstate 17. Je bereikt Slide Rock State Park en de Oak Creek Canyon dan vanuit Sedona (dus via het zuiden in plaats van het noorden).

Feiten

Staat Arizona
County Coconino
Oppervlakte 165 km²
Hoogte 2.121 meter
Inwoners 66.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Flagstaff heeft een steppeklimaat waarbij de vier verschillende seizoenen duidelijk te onderscheiden zijn. De combinatie van een grote hoogte en lage vochtigheid leidt tot milde weerscondities gedurende het hele jaar, hoewel het in de winternachten toch vaak enkele graden vriest. Overdag is het in de winter gemiddeld 6 tot 10 graden. In de winter kan er sneeuw vallen en in de zomer zijn regenbuien in de namiddag niet ongewoon. In de zomer wordt het gemiddeld 25 graden, met 20 graden in mei, tot 23 graden in september.

Geschiedenis

Flagstaff werd in 1876 gesticht, toen Thomas F. McMillan zijn buitenhuisje bouwde aan de voet van Mars Hill, aan de westkant van de huidige stad. Gedurende de jaren tachtig van de negentiende eeuw werd er een spoorlijn aangelegd en begon de nederzetting te groeien. De inwoners leefden van de inkomsten uit spoorwegwerkzaamheden, de export van hout en de veeteelt.

Tegen 1886 was Flagstaff de grootste stad aan de spoorweg tussen Albuquerque (Nieuw-Mexico) en de westkust van de VS. In 1926 werd de beroemde Route 66 geopend, waarmee het stadje frequenter bezocht werd door bezoekers. Daarnaast is de stad beroemd geworden dankzij de Lowell Observatory. Hier werd onder andere de planeet Pluto ontdekt. Tijdens het programma van de Apollo in de jaren zestig werd het observatorium gebruikt om veilige landingen te coördineren.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan