Jerome, Arizona

Jerome, Arizona Vlak langs de iconische Route 66 tussen Flagstaff en Prescott op de flanken van de Cleopatra Hill ligt het voormalig mijnbouwstadje Jerome. Jerome werd gesticht in 1883 na de vondst van goud, zilver en koper. Al snel stond het stadje bekend als het meest zedeloze van het Wilde Westen. Toen de mijnen gesloten werden, werd Jerome een spookstadje. De afgelopen decennia kreeg het een boost en groeide uit tot een fotogeniek en artistiek plaatsje dat artiesten, kunstenaars en schrijvers aantrekt. Jerome is bovendien beroemd vanwege de vele spoken die hier rondwaren. Slenter langs de winkeltjes, galerieën en wijnmakerijen of bezoek het Cribs District, het gedeelte van het stadje waar de prostitution row nog herinnert aan haar beruchte imago.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Spookstadje

Het betoverende spookstadje Jerome staat garant voor prachtige plaatjes. De bezienswaardigheden bestaan uit een aantal van de honderd jaar oude gebouwen, die in de loop der tijd gerenoveerd zijn. Andere staan nog op de lijst voor renovatie of zijn ten prooi gevallen aan de zwaartekracht, zoals de oude gevangenis van Jerome die heel toepasselijk de naam 'Sliding Jail' draagt. Prostitution Row in Crib District herinnert nog aan de tijden van weleer. Je vindt het voormalige red light district tegenover de English Kitchen. Er wordt gefluisterd dat de dames van lichte zeden nog steeds rondspoken in dit historische steegje. Bezoek ook de Douglas Mansion. Het landhuis is een museum waar je alles te weten komt over de mijnbouwgeschiedenis van het geheimzinnige Jerome.

Jerome Arizona

Gold King Mine Museum & Ghost Town

Zodra je dit museum in Jerome binnenloopt, stap je terug in de tijd. Het obscure museum herbergt een aantal antieke auto's en een werkende zagerij. Verder vind je hier historische voorwerpen uit de tijd dat Jerome een mijnbouwstadje was.

Jerome, Arizona

The Liberty Theater

In het Liberty Theater werden van 1918 tot 1929 stomme films vertoond. De begane grond deed lange tijd dienst als café, maar is nu weer in gebruik als antiekwinkel en filmmuseum. Het originele Liberty Theater wordt gerenoveerd, maar je kunt er al wel terecht voor een film in de sfeer van de jaren '20 over de geschiedenis van de stad.

Jerome Grand Hotel

In het vroegere mijnwerkersziekenhuis dat werd verbouwd tot een hotel zouden vele spoken rondwaren. Het hotel was zelfs tweemaal te zien in een tv-programma waarin op spoken wordt gejaagd.

Wijngaarden en wijnhuizen

Jerome telt diverse wijnmakerijen zoals Jerome Winery, Cellar433, Bitter Creek Winery en The Winery. Hier kun je naar hartenlust wijn proeven onder het genot van bijpassende kazen. Mét prachtig uitzicht over de vallei.

Jerome, Arizona

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan