Lake Isabella, Californie

Lake Isabella, California Lake Isabella is een populaire stop voor reizigers vanwege de ligging tussen de grote nationale parken Yosemite, Sequoia en Death Valley. Je vindt er wat winkeltjes, benzinestations, banken en restaurants. Het meer Lake Isabella is een stuwmeer in de Kern-rivier, die op zijn beurt wel eens 'California's best kept secret' wordt genoemd. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen, waaronder raften.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Waterpret: Lake Isabella in Calfornie Voor waterpret zit je goed in Lake Isabella. Het meer is het grootste zoetwatermeer van Californië. Je kunt er zwemmen, varen, kanoën en SUP-pen. De Upper Kern en Forks of the Kern (beide onderdeel van de rivier ten noorden van Kernville) staan bekend bij avontuurlijke whitewater rafters en kajakkers. De Lower Kern River, ten zuiden van Lake Isabella, is juist familievriendelijk. Je wordt wel altijd aan het werk gezet; de Kern-rivier is een 'working man's river'; je moet constant peddelen en bijsturen. In Lake Isabella en Kernville zijn diverse verhuurders en touraanbieders. Er zijn doorgaans trips mogelijk van mei tot en met augustus, afhankelijk van de waterconditie.

Wandelen: Lake Isabella, California Lake Isabella ligt vlak bij het Sequoia National Forest. Een van de leukste wandelingen is de River Trail (13 km - je kunt omkeren wanneer je wilt). De trail start aan de oostkant van Highway 122, zo'n dertig kilometer ten noorden van Kernville (bij de brug). Je volgt de Kern River en wandelt omhoog over de rivierrotsen. Ga naar het Lake Isabella Visitor Center (open ma-vrij) voor meer info over wandelingen in het Sequoia National Forest.

Silver City Ghost Town: Bezienswaardigheden Lake Isabella, California Iets ten zuiden van Lake Isabella ligt het plaatsje Bodfish. Hier is Silver City Ghost Town te vinden. Liefhebbers hebben enkele decennia geleden gebouwen uit de tijd van het Wilde Westen hier naar toe gebracht en gerestaureerd. Zo is een authentiek aandoend pioniersdorp ontstaan waarbij je jezelf in een westernfilm waant.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van het gebied rond Lake Isabella waren lokale indianen, die aanvankelijk vreedzaam samenleefden met de eerste blanke bewoners. In 1863 eindigde dit echter toen het tot een gewelddadig treffen kwam waarbij de cavalerie van het Amerikaanse leger een bloedbad aanrichtte onder de indianen. In de loop van de negentiende eeuw trokken steeds meer veehouders naar het gebied vanwege het gunstige klimaat, en de plaats Isabella werd in 1893 gesticht. In 1953 werd er een dam gebouwd in de vallei waardoor Lake Isabella ontstond. Het dorp, dat hernoemd werd naar het meer, werd om die reden enkele kilometers naar het zuiden verplaatst.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!