Bakersfield, Californië

Bakersfield Californie Aan de zuidkant van de San Joaquin Vallei ligt Bakersfield, een grote Amerikaanse stad die vooral door zijn gunstige ligging bij de Sierra Nevada, het Sequoia National Forest en de Kern Canyon een populaire bestemming is.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bakersfield Museum of Art

Het Bakersfield Museum of Art beschikt over een uitgebreide collectie aan schilderijen, standbeelden en andere kunstwerken van diverse lokale en internationale artiesten. Naast de vaste collectie zijn er ook wisselende tentoonstellingen, die je zowel binnen als in de mooie tuinen kunt bekijken.

Bakersfield Museum of Art

Kern County Museum

Een gigantisch terrein, waar 56 historische gebouwen de geschiedenis van Californië vertellen. Je kunt in dit zogenaamde 'Pioneer Village' onder andere een gevangenis, school en gerechtsgebouw bezoeken. De tentoonstelling 'Black Gold' laat op een boeiende wijze de geschiedenis van de oliewinning in het gebied zien en in het Lori Brock Children's Discovery Center leren kinderen onder andere door het opvoeren van toneelstukjes meer over verschillende beroepen die ze later kunnen uitoefenen.

Kern County Museum

West Kern Oil Museum

Dit museum, dat in 1973 werd opgericht, is geheel gewijd aan de geschiedenis van de oliewinning in Kern County. Op het museumterrein staat een van de weinige houten boortorens die bewaard is gebleven. De toren stamt uit 1917 en de bijbehorende kabel en gereedschappen zijn nog helemaal compleet.

West Kern Oil Museum

California Living Museum

Dit 'levende museum' bevat een dierentuin en een botanische tuin, waar allerlei plaatselijke dieren- en plantensoorten te bewonderen zijn. Je kunt er verschillende reptielen, zwarte beren en roofvogels bekijken.

California Living Museum

Omgeving

Red Rock Canyon State Park

Dit staatspark ligt op ongeveer een uur rijden, aan Highway 14 ten oosten van Bakersfield. Je kunt er stoppen op weg naar Death Valley National Park. In Red Rock Canyon zijn woestijnkliffen, buttes en rotsformaties. Bijzonder is dat de rotsen uit meerdere opvallende kleuren bestaan. Grijs wordt bijvoorbeeld afgewisseld met rood, roestkleur en oranje.

Red Rock Canyon State Park

Carrizo Plain National Monument

Tijdens je rit van Bakersfield naar San Luis Obispo ofCarmel/Monterey kun je een stop maken bij het Carrizzo Plain National Monument. Naar eigen zeggen is dit een van de best bewaarde geheimen van Californië. In de lente (maart-mei) is dit absoluut waar: de heuvels en kloven worden dan bedekt met een kleurrijk tapijt van wilde bloemen. Aan de voet van de heuvels vind je goudgele struiken, afgewisseld door paarse lupine (wolfsboom) en het witte 'loco weed'. In goede jaren ontstaan er ook nog roze en zelfs oranje bloemen. De kleurenpracht doet het meest denken aan een ansichtkaart. Het enige nadeel: Carrizo Plain National Monument draagt niet elk jaar wilde bloemen en ze raken (helaas) ook weer uitgebloeid. De grootste kans om bloemen te zien, heb je in april.

Bakersfield, California

Vervoer

De lokale busdienst is in handen van de Golden Empire Transit District, die achttien verschillende busroutes binnen de county verzorgen. Ook beschikt Bakersfield over een Amtrakstation en rijden er meer dan tachtig taxi's rond.

Feiten

Staat Californië
County Kern
Oppervlakte 372 km²
Hoogte 123 meter
Inwoners 347.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Bakersfield heeft een woestijnklimaat met lange, hete en droge zomers en korte, koele en vochtige winters. Bakersfield is een van de zonnigste steden van de VS en in de zomer liggen de temperaturen (ver) boven de dertig graden. In de winter liggen de temperaturen enkele graden boven het vriespunt en sneeuwt het zelden in Bakersfield. Toch kan het ook soms vriezen, wat tussen november en maart vaak gepaard gaat met zogenaamde 'Tule fog': dikke mistwolken die laag over de grond drijven. De temperatuur in de herfst en lente is meestal erg mild.

Geschiedenis

Uit archeologische vondsten is gebleken dat het gebied rond Bakersfield al circa 8000 jaar geleden bewoond werd door de Yokut-indianen. Het gebied werd in 1776 ontdekt door de Spaanse missionaris Francisco Garcés, maar door de onbegaanbaarheid van de regio zou het nog tot 1820 duren voordat de Yokut-indianen in contact kwamen met de eerste Mexicaanse kolonisten. Toen in 1848 goud ontdekt werd in Californië kwamen er massaal goudzoekers naar de San Joaquin Valley. In 1858 stichtten enkele families het dorpje Kern Island, dat in de jaren 1860 omgedoopt werd tot Bakersfield, vernoemd naar kolonel Thomas Baker. Bakersfield groeide snel en kreeg in 1873 officiële stadsrechten. In hetzelfde jaar werd de county seat vanuit Havilah naar Bakersfield verplaatst en in 1910 werd de stad Kern ingelijfd bij Bakersfield.

De bevolking nam flink toe en Bakersfield ontwikkelde zich snel tot de belangrijkste stad in Kern County. Door de oliewinning in het gebied kwamen er veel migranten uit Texas, Louisiana, Oklohama en het zuiden van Californië naar de stad. In 2000 werd de grens van 250.000 inwoners overschreden en tegenwoordig behoort Bakersfield tot de grootste steden van Californië.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan