Visalia, Californië

Visalia California Visalia ligt in de agrarische San Joaquin Valley in Californië. Het stadje werd in 1852 gesticht door een aantal avontuurlijke pioniers. Het gebied heette op dat moment nog Four Creeks, vanwege de vele rivieren en kreken die vanuit de Sierra Nevada Mountains uitmondden. Visalia ligt vlak bij de Sierra Nevada Mountains, waar je de beroemde nationale parken Yosemite en Sequoia en Kings Canyon National Parks vindt. Het weer is doorgaans erg aangenaam en doet met name in de zomer mediterraans aan.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Architectuur

Visalia heeft een rijke architectonische geschiedenis en herbergt veel gebouwen uit de late jaren van de negentiende eeuw. In het centrum ligt de oorspronkelijke Bank of Italy (nu Bank of the Sierra) en het Art Deco/Beaux-Arts Visalia Town Center Post Office, een postkantoor met bijzondere vormgeving. Ook staan er in Visalia nog veel huizen in Victoriaanse stijl.

Architectuur Visalia

Recreatiemogelijkheden

In Visalia is voldoende te beleven. Zo vind je er tientallen parken, waar er mogelijkheid bestaat om te sporten, spelen, picknicken, wandelen en barbecueën. In Parkplaza Raceway worden regelmatig races georganiseerd en in het Recreation Park kun je de thuiswedstrijden bezoeken van Visalia Rawhide, een honkbalclub die uitkomt in de Minor League. Verder vind je er een golfbaan, waar naast leden ook gasten een balletje mogen slaan.

Recreatiemogelijkheden Visali

Omgeving

National Parks

In de nabijgelegen Sierra Nevada Mountains, de hoogste bergketen in de Verenigde Staten, liggen het bekende Sequoia National Park (op ongeveer 50 kilometer afstand), Kings Canyon (op ongeveer 130 kilometer afstand) en Yosemite (op ongeveer 170 kilometer afstand). Sequoia is beroemd om de gigantische sequoia’s die in het park staan. De grootste en bekendste boom is de General Sherman, die met een lengte van 84 meter en een diameter van bijna acht meter boven de andere bomen uittorent. De boom is naar schatting tussen de 2.300 en 2.700 jaar oud. Naast wandelen, kamperen, vissen en backpacken kunnen bezoekers ook door een omgevallen sequoiaboom lopen, het Giant Forest-museum bezoeken en het park vanaf een uitkijkpunt overzien.

Sierra Nevada Mountains

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan