Waimea, Kauai, Hawaii

waimea canyon state park hawaii Waimea ligt aan de westkant van Kauai. De belangrijkste trekpleister is het Waimea Canyon State Park, dat vernoemd is naar de zestien kilometer lange kloof van rode rotsen en groene bebossing. De Waimea Canyon is weliswaar kleiner dan zijn neef in Arizona, maar is niet minder indrukwekkend. Hier lees je alles over de bezienswaardigheden in en rond dit staatspark.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Waimea Canyon State Park

De Waimea Canyon werd duizenden jaren uitgesleten door rivieren die door het landschap stroomden vanaf Mount Waialeale. De lijnen in de kleurrijke kloofwanden laten een historie van vulkanische erosie en lavastromen zien. De Waimea Canyon is zestien kilometer lang, 1,6 kilometer breed en zo'n 1.097 meter diep. Je krijgt een goed beeld van de kleurrijke kloof als je de Waimea Canyon Drive volgt. Je komt dan langs diverse uitzichtpunten en ziet diepe kloven, rotspilaren (buttes) en groene struiken zo ver het oog reikt. Een van de populairste stopplekken is Waimea Canyon Overlook, net voorbij de 10-mijlpaal aan Highway 550. Je kijkt er uit over het prachtige binnenland van Kauai. Drie kilometer verder liggen de uitkijkpunten Pu'u ka pele en Puu Hinahina. Vooral in de ochtend heb je prachtige uitzichten over de kloof. Je hoeft het uitzicht dan bovendien nog niet te delen met een massa. De weg slingert vervolgens verder de bergen in en eindigt bij Koke'e State Park. Hier starten wandelroutes langs de kloofrand, geschikt voor wandelaars van elk niveau. Voor een onvergetelijke blik op de kloof kun je ook een helikoptervlucht maken.

Waimea Canyon State Park

Iliau Nature Loop & Kukui Trail

Wandel in Waimea Canyon State Park de korte Iliau Nature Loop, die start bij het beginpunt van de Kukui Trail. Het goed toegankelijke pad voert je 0,5 kilometer langs de westelijke rand van Waimea Canyon. Ook kijk je uit over de Waialae Canyon. Volg je vanaf de parkeerplaats de Kukui Trail, bereid je dan voor op een steile klim en afdaling. De route is Kukui Trail is 4 kilometer lang en daalt 610 meter af naar de kloofbodem. Je kunt ervoor kiezen om een klein stuk van de route te wandelen en eerder om te draaien.

Waimea Canyon State Park

Koke'e State Park

Dit staatspark ligt aan de noordzijde van de Waimea Canyon. Het landschap is gevuld met bossen, wilde bloemen en wandelpaden. Je hebt er grote kans om inheemse volgens te zien zoals de iiwi (kardinaalhoningeter), de moa (een adelaar-achtige die iets wegheeft van een struisvogel) en de apapane (die iets weg heeft van een Angry Bird). Ook is er een flink aantal wandelpaden. Sommige paden leiden langs de Waimea Canyon, andere slingeren de regenwouden in en bieden uitzicht op de valleien aan de noordkust. Voor informatie over het park en de wandelpaden kun je terecht in het Koke'e Natural History Museum. Voorbij het museum en de lodges bij Koke'e zijn twee uitkijkpunten: Kalalau Lookout en Puu O Kila Lookout. Je moet er even voor klimmen, maar kijkt dan prachtig weg over de kliffen van de Na Pali Coast. Neem een jas mee; op deze hoogte kan de temperatuur snel dalen.

Waimea Canyon State Park

Cliff Canyon & Black Pipe Trail

Vanaf Halemanu Road wandel je 1,3 kilometer naar het startpunt van deze wandelroute. Sla vervolgens rechtsaf naar de Cliff Trail (0,6 km) of linksaf naar de Canyon Trail (1,3 km) naar de Waipo'o Falls. Een rondwandeling vanaf Highway 550 naar Waipo'o Falls is 5,8 kilometer. Deze wandeling is ondanks de steile klim en afdaling populair onder families. Je wandelt langs de kloofrand en hebt een prachtig uitzicht over Waimea Canyon. De meeste wandelaars lopen naar Waipo'o Falls en terug. Bij de waterval is een kleine poel die wordt omringd door gele bloemen.

Waimea Canyon State Park

Pu'u Ka 'Ohelo - Berry Flat Trail

Deze wandelroute is ongeveer 3,5 kilometer lang en laat je in korte tijd kennis maken met het gevarieerde landschap van Koke'e State Park. Je maakt een klim door een boslandschap en komt langs een boomgaard van aardbeiguaves. Op de kruising sla je rechtsaf en vervolg je je pad langs grote koa trees waar je inheemse vogels ziet en hoort nestelen. Vervolgens kom je langs een boomgaard met Japanse ceders en eucalyptus bomen. Zorg ervoor dat je steeds rechtsaf blijft slaan en niet per ongeluk op het jagerspad belandt. Je bereikt deze wandelroute door vanaf het Museum linksaf te slaan op Highway 550, bij de "YWCA Camp Sloggett" sla je rechtsaf. Je moet een stuk (ongeveer 1,4 km) over een onverhard pad rijden tot je bij een waterpomp aankomt. Controleer goed of je autoverhuurder dit toestaat!

Waimea, Kauai Island, Hawaii

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan