Kenner, Louisiana

Kenner Louisiana Kenner is een rustige voorstad van New Orleans en staat vooral bekend als de locatie van het New Orleans International Airport. Een leuk gebied om te verkennen is Rivertown, de historische wijk die gelegen is naast de beroemde Mississippi-rivier. In Rivertown vind je verschillende winkels, musea en andere culturele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rivertown

Aan het water, naast de beroemde Mississippi-rivier ligt Rivertown, het oude gedeelte van Kenner. Rivertown geldt als de thuisbasis van diverse musea, winkels, attracties en culturele bezienswaardigheden. Hieronder volgen enkele bezienswaardigheden van Rivertown.

Kenner Louisiana

Kenner’s Heritage Park

De kleurrijke geschiedenis van Kenner komt tot leven in dit gerepliceerde historische dorp. Loop langs laat negentiende-eeuwse gebouwen, zoals een pakhuis en een traditionele smidse en bekijk een pompstation uit de jaren 1930. Verder bestaat het park uit een grote vijver en een replica van St. Mary's Church, de eerste katholieke kerk van Kenner. Elke eerste en derde zaterdag van de maand vindt in het Heritage Park de Rivertown Farmer's Market plaats, waar je onder andere verse lokale producten kunt kopen.

Kenner Louisiana

Laketown park

Gelegen aan Lake Pontchartrain kun je in dit grote park wandelen, fietsen en bootvaren. Slenter over de pier of bezoek een van de diverse strandtentjes.

Kenner Louisiana

Kenner Planetarium & MegaDome Cinema

Een van de populairste attracties van Kenner is het Kenner Planetarium & Megadome Cinema, waar op een rond dak films over de ruimte en de natuur worden geprojecteerd. Daarnaast vinden er ook vaak lasershows plaats.

Kenner Louisiana

Rivertown Theaters for the Performing Arts

In dit theater worden het hele jaar door gevarieerde voorstellingen en Broadway-musicals op de planken gebracht.

Kenner Louisiana

Kenners Science Museum

Ontdek de wereld van de wetenschap aan de hand van interessante tentoonstellingen over het weer, mineralen, insecteren en optische illusies. Onderdeel van het wetenschapsmuseum is het Space Station Kenner, waar je onder andere een rondleiding kunt volgen door een nagebouwde versie van NASA's International Space Station.

Kenner Louisiana

Feiten

Staat Lousiana
County Jefferson
Oppervlakte 39 km²
Hoogte 1 meter
Inwoners 70.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers zijn warm met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. In de winter zakt de temperatuur niet verder dan 16 graden en ook 's nachts daalt het kwik vrijwel nooit lager dan 5 graden. De meeste neerslag valt in de zomermaanden.

Geschiedenis

Kenner werd in 1855 gesticht door Minor Kenner op een groot stuk land dat bestond uit drie plantages. Een aanzienlijk gedeelte van het land was toen nog moeras. Tussen 1915 en 1931 werd er een tramspoor aangelegd tussen New Orleans en Kenner, waardoor de bevolking van Kenner toenam. Echte groei kwam pas in de jaren 1950, toen het moeraslandschap bewoonbaar werd gemaakt. Het aanleggen van de Interstate 10 en het verbeteren van een naburige snelweg droegen eveneens bij aan de snelle ontwikkeling van Kenner, dat uitgroeide tot een volwaardige voorstad van New Orleans.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan