Kenner, Louisiana

Kenner Louisiana Kenner is een rustige voorstad van New Orleans en staat vooral bekend als de locatie van het New Orleans International Airport. Een leuk gebied om te verkennen is Rivertown, de historische wijk die gelegen is naast de beroemde Mississippi-rivier. In Rivertown vind je verschillende winkels, musea en andere culturele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rivertown: Naast de beroemde Mississippi-rivier ligt Rivertown, het oude gedeelte van Kenner. Rivertown geldt als de thuisbasis van diverse musea, winkels, attracties en culturele bezienswaardigheden. Hieronder volgen enkele bezienswaardigheden van Rivertown.

Kenner’s Heritage Park: De kleurrijke geschiedenis van Kenner komt tot leven in dit gerepliceerde historische dorp. Loop langs laat negentiende-eeuwse gebouwen, zoals een pakhuis en een traditionele smidse, en bekijk een pompstation uit de jaren 1930. Verder bestaat het park uit een grote vijver en een replica van St. Mary's Church, de eerste katholieke kerk van Kenner. Elke eerste en derde zaterdag van de maand vindt in het Heritage Park de Rivertown Farmer's Market plaats, waar je onder andere verse lokale producten kunt kopen.

Gedenktekens: Bij het park is een rij vlaggen opgesteld die uitdrukking geven aan de lange geschiedenis van Kenner. Zo wappert er onder andere de vlag van Spanje, Engeland en de Confederate States of America (de Zuidelijke Staten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog). Verder staat er een standbeeld van het eerste wereldkampioenschap zwaargewicht boksen, dat in 1870 in Kenner plaatsvond.

Kenner Planetarium & MegaDome Cinema: Een van de populairste attracties van Kenner is het Kenner Planetarium & Megadome Cinema, waar op een rond dak films over de ruimte en de natuur worden geprojecteerd. Daarnaast vinden er ook vaak lasershows plaats.

Rivertown Theaters for the Performing Arts: In dit theater worden het hele jaar door gevarieerde voorstellingen en Broadway-musicals op de planken gebracht.

Kenners Science Museum: Ontdek de wereld van de wetenschap aan de hand van interessante tentoonstellingen over het weer, mineralen, insecteren en optische illusies. Onderdeel van het wetenschapsmuseum is het Space Station Kenner, waar je onder andere een rondleiding kunt volgen door een nagebouwde versie van NASA's International Space Station.

Laketown: Gelegen aan Lake Pontchartrain kun je in dit grote park wandelen, fietsen en bootvaren. Slenter over de pier of bezoek een van de diverse strandtentjes.

Pontchartain Convention Center: Het Pontchartrain Convention Center is een grote arena waar regelmatig concerten en lokale sportevementen plaatsvinden.

Feiten

Staat Lousiana
County Jefferson
Oppervlakte 39 km²
Hoogte 1 meter
Inwoners 70.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

De zomers zijn warm met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. In de winter zakt de temperatuur niet verder dan 16 graden en ook 's nachts daalt het kwik vrijwel nooit lager dan 5 graden. De meeste neerslag valt in de zomermaanden.

Geschiedenis

Kenner werd in 1855 gesticht door Minor Kenner op een groot stuk land dat bestond uit drie plantages. Een aanzienlijk gedeelte van het land was toen nog moeras. Tussen 1915 en 1931 werd er een tramspoor aangelegd tussen New Orleans en Kenner, waardoor de bevolking van Kenner toenam. Echte groei kwam pas in de jaren 1950, toen het moeraslandschap bewoonbaar werd gemaakt. Het aanleggen van de Interstate 10 en het verbeteren van een naburige snelweg droegen eveneens bij aan de snelle ontwikkeling van Kenner, dat uitgroeide tot een volwaardige voorstad van New Orleans.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan