Burlington, Massachusetts

Burlington Massachusetts Burlington ligt onder de rook van Boston, Massachusetts, ingeklemd tussen voorsteden als Woburn en Wilmington. Hoewel de kaarten deze plaatsen vaak afgebakend afschilderen lopen ze in werkelijkheid vloeiend in elkaar over. Burlington ligt nog op een behoorlijke afstand van het centrum van Boston (zo’n dertig kilometer) waardoor het als voorstad erg ruim en groen is opgebouwd. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Musea

Burlington zelf kent niet al te veel attracties, maar de directe omgeving, in Boston met name, zijn er talloze musea en andere bezienswaardigheden. Wie zich beperkt tot Burlington kan naar het Burlington Historical Museum of naar Simonds Park.

Burlington Historical Museum

Winkelen

Zoals het in Amerikaanse voorsteden betaamt, is het shoppen geen probleem. In het zuiden van Burlington, waar Interstate-95 en Highway 3 bijeenkomen ligt een heel complex aan malls, theaters en fastfoodrestaurants, met de enorme Burlington Mall als middelpunt.

Burlington Mall, Massachusetts

Omgeving

Boston

De weg naar Boston is kort vanuit Burlington, maar ook in andere buursteden zijn er een aantal interessante dingen te doen. Zo huizen in Cambridge, vlak voor Boston, de beroemde universiteiten MIT (Massachusetts Institute of Technology) en Harvard, Amerika’s oudste leerinstelling. Buurstad Lexington staat bekend als “The Birthplace of American Liberty”, omdat daar het eerste schot gelost werd in de onafhankelijkheidsoorlog. Wat meer naar het oosten ligt Stoneham, vermaard om zijn dierentuin.

Back Bay, Boston

New York en Martha's Vineyard

Wie nog wat verder wil rijden kan naar New York City (vier uur rijden) of kan genieten van upscale New England in zuidwest Massachusetts (circa anderhalf uur rijden). Nabij Cape Cod en op de eilanden Nantucket en Martha’s Vineyard vertoeft namelijk de elite van Noordoost Amerika. Meer rust en natuur en minder bebouwing is er richting het noorden waar de Appalachen de bewoonde wereld van New England beëindigen.

Marthas Vineyard, Massachusetts

Vervoer

Burlington ligt midden in het verkeersnetwerk rond Boston. Interstate-93 loopt langs Burlington naar Boston en de randweg van Boston, een deel van de Interstate-95 loopt langs de rand van de stad.  Daarnaast lopen er nog enkele highways langs en door Burlington. Op deze wegen rijden onder meer bussen van de MBTA (Massachusetts Bay Transportation Authority) en Lowell Regional Transit, waarbij de eerste vooral op de regio ten zuiden van Burlington gericht is en de laatste vooral op de streken ten noorden van de stad. Naast deze twee transportbedrijven zijn er nog vele andere maatschappijen die in een vinger in de pap hebben in het busvervoer.

Het dichtstbijzijnde Amtrak-station ligt op enkele kilometers in Woburn. Hiervandaan rijden treinen naar Portland, ME en naar Boston, MA. Per vliegtuig is het vliegveld van Boston (Logan Aiport, BOS) het handigst.

Geschiedenis

Al in de 17e eeuw vestigden Europeanen zich in het huidige Burlington. De rol van deze nederzetting werd al snel het ondersteunen van buurstad Boston, destijds door de stad agrarisch bij te staan. En te voorzien van granen en veeproducten. De groei in inwonersaantal van Burlington (en al die andere voorsteden) kwam met de aanleg van het nieuwe wegennetwerk van Interstate’s en highways, dat een prima alternatief bleek voor de spoorweg die Burlington miste. Opmerkelijk is overigens dat niemand met zekerheid lijkt vast te kunnen stellen waar de stad zijn naam vandaan heeft.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan