Sturbridge, Massachusetts

Sturbridge Sturbridge is een prachtig plaatsje omringd met veel natuur. Er is van alles te doen voor actieve buitenmensen. In het authentieke openluchtmuseum van Sturbridge ontdek je hoe men in de negentiende eeuw in New England leefde.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Old Sturbridge Village

Dit is een openluchtmuseum waar het plattelandsleven van New England tussen 1790 en 1830 opnieuw tot leven komt. Old Sturbridge Village is het grootste openluchtmuseum in New England. Het museumdorpje bevat 59 gebouwen, drie watermolens en een boerderij. Het personeel, dat gekleed gaat in historische kostuums, helpt de bezoekers om het negentiende-eeuwse leven beter te begrijpen.

Well Strate Park

Wells State Park is een park van 5.7 km² in Sturbridge. Het bestaat voornamelijk uit bosgrond en bevat een grote plas, Waker Pond, kampeergebieden en een rotspartij, de Carpenter Rocks. Het park is een ideale locatie voor outdoor-activiteiten, zoals vissen, zwemmen, kanoën, kamperen, wandelen, mountainbiken, paardrijden, picknicken of meer seizoensgebonden activiteiten als jagen, schaatsen en skiën. In de zomer periode is er een activiteiten programma met wandelingen onder leiding van een gids.

Tantiusques

Tantiusques ("tan-tas-qua") is een groot natuurgebied met grafietmijnen, die tegenwoordig niet meer in gebruik zijn. De naam Tantiusques komt van een woord uit een indiaanse taal dat “zwart spul tussen de heuvels” betekent. De indianen gebruikten het grafiet om ceremoniële verf te maken.

De Brimfield Show

De Brimfield show is de grootste outdoor antiekshow in de wereld. Deze show wordt sinds 1969 gehouden in Brimfield, een dorpje 12 kilometer ten westen van Sturbridge. Drie keer per jaar vindt de show plaats, meestal in de maanden mei, juli en september, en deze duurt dan vijf dagen. Er zijn duizenden antiekhandelaren te vinden en de handelswaar loopt uiteen van hoge kwaliteit antieke meubelen tot stukken ‘voor in de tuin’ die te kopen zijn met een klein budget.

Feiten

Staat Massachusetts
County Worcester
Oppervlakte totaal: 100 km2
Hoogte 189 m
Inwoners 7.800
Tijdzone Eastern time zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het landklimaat in Sturbridge is typisch voor heel New England. Over het algemeen zijn de zomers warm en vochtig en de winters, koud, waaierig en met veel sneeuw. Onder invloed van warme vochtige lucht uit het zuidwesten en koele, droge lucht uit het noorden, met daarbij de invloed van de Atlantische Oceaan in het oosten, is het weer in Sturbridge aan veranderingen onderhevig.  Bij grote uitzondering valt er al sneeuw in oktober, of valt het nog in maart. De beste periode om te reizen is geheel afhankelijk van de beoogde activiteiten. Ben je op zoek naar de mooiste landschapsplaatjes? Ga dan in de herfst naar dit gebied. De verkleurende bladeren aan de bomen zorgen dan voor een prachtige omgeving.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan