Hyannis, Massachusetts

Hyannis Massachusetts Het vissersstadje Hyannis is de grootste plaats en tevens het belangrijkste commerciële en transportcentrum op het schiereiland Cape Cod. In de 'hoofdstad van de Cape' wonen veel verschillende bevolkingsgroepen, waarvan ongeveer een derde oorspronkelijk uit Europa komt. Verder wonen er veel Afro-Amerikanen, zogenaamde 'Hispanics' en Brazilianen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

John F. Kennedy Hyannis Museum

In dit multimediale museum draait alles om het leven dat voormalig president John F. Kennedy met zijn familie doorbracht op Cape Cod. De tentoonstelling bevat meer dan tachtig foto's, daterend van 1934 tot 1963, die thematisch gecategoriseerd zijn. Naast de foto's kun je onder andere een video bekijken, waarop Walter Cronkite, een bekende Amerikaanse tv-persoonlijkheid, vertelt over Kennedy's leven op het schiereiland. Een andere leuke plek om even rond te struinen is Inner Harbor van Hyannis.

Hyannis Cape Cod haven

Hyannis Whale Watcher Cruises

Vanuit Barnstable, even ten noorden van Hyannis, kun je aan boord gaan van de Hyannis Whale Watcher Cruise om walvissen te spotten. De boten varen doorgaans van eind april tot eind oktober. In juli en augustus zijn er twee afvaarten per dag, in juni en september vertrekt er één cruise per dag. In de maanden daarbuiten varen de boten niet dagelijks. Bekijk van tevoren het schema op de website van deze organisatie en reserveer je tour om zeker te zijn van een plekje op de boot.

Whale watchen op Cape Cod

Vervoer

Er varen verschillende ferryboten naar en van Hyannis, die vooral varen naar naburige plaatsen op het schiereiland. Verder kun je auto's huren op het eiland.

Feiten

Staat Massachusetts
County Barnstable
Inwoners 20.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Hyannis staat bekend om het prachtige weer. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. In de winter kan het kwik tot onder het vriespunt dalen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Hyannis begon in 1602, toen kapitein Bartholomeus Gosnold als eerste kolonist het gebied ontdekte. De eerste kolonisten die zich vestigden waren voornamelijk boeren. In 1639 stichtten Engelse kolonisten de stad Barnstable, die bestaat uit zeven kleinere stadjes, waarvan Hyannis de grootste is. Een kleine veertig jaar later, in 1690, was Edward Coleman jr. de eerste die een permanente woning bouwde in Hyannis. 

Gedurende de achttiende eeuw woonden meer dan tweehonderd schippers in Hyannis, waardoor het stadje, dat bekend stond als 'de Haven', uitgroeide tot een centrum van allerlei zee-activiteiten. De ontwikkeling van de handel werd gestimuleerd door de aanleg van spoorwegen in 1854, waardoor het plaatsje zich ook ontwikkelde tot een handelscentrum. Vanaf 1874 deden verschillende senatoren en presidenten, onder wie John F. Kennedy, Hyannis aan als zomerverblijf of zelfs als vaste woonplaats. In 1952 kocht Kennedy een groot landhuis net buiten de haven van Hyannis, dat tegenwoordig bekend staat als het 'Summer White House'.

Tegenwoordig is Hyannis het grootste en belangrijkste plaatsje binnen Barnstable en wordt het ook wel de hoofdstad van Cape Cod genoemd. Het plaatsje wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht, die er komen genieten van de stranden en belangrijke historische plekken, zoals het zomerhuis van familie Kennedy.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan