Holland, Michigan

Holland Michigan In het plaatsje Holland in Michigan vind je veel aspecten van de Nederlandse cultuur terug. In 1847 is Holland opgericht door Nederlandse immigranten die het vanaf de grond hebben opgebouwd tot de bloeiende stad die het nu is. Tulpenvelden en molens herinneren nog aan die tijd. Holland ligt aan het Macatawa-meer en het Michigan-meer en je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, vissen, picknicken of een van de musea bezoeken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Musea

In het Holland Museum in het stadscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van Holland. Hoe zag het leven er hier uit toen de eerste Nederlanders voet aan wal zetten? Ook is er een tentoonstelling over de verwoestende brand van 1871. In Nelis’ Dutch Village stap je het Nederland van 1800 binnen. In het mini-stadje staan Oud-Hollandse herenhuizen met tuintjes vol tulpen en er loopt een gracht doorheen. Op straat klinkt muziek van een draaiorgel en je vindt er volop klompen; je begrijpt meteen waarom sommige Amerikanen denken dat we die nog dagelijks dragen.

Holland, Michigan

Windmolens en tulpen

Wanneer je een bezoek brengt aan Windmill Island waan je je helemaal terug thuis. Hier staat de enige authentieke molen van de Verenigde Staten die nog in gebruik is. Naast de molen liggen tuinen met tulpen, dijken en kanalen. Tijdens het Tulip Time Festival in mei zijn er in Windmill Island, Nelis Dutch Village en de rest van Holland meer dan een miljoen tulpen te zien.

Holland, Michigan

Parken

Het Holland State Park heeft een uitgestrekt zandstrand aan het Michigan-meer en het Macatawa-meer. Er loopt een wandelpad langs het havenkanaal richting de noordelijke pier. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de zee en de meest gefotografeerde vuurtoren van Michigan: de Big Red Lighthouse. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht indrukwekkend. Bij het Macatawa Boothuis kun je een kano of kajak huren voor een leuk tochtje op het meer. Ook Tunnel Park is een fijne plek om te zwemmen, zonnebaden of picknicken. Het park dankt zijn naam aan de tunnel die onder de duinen doorloopt. Vanaf het park heb je uitzicht op het Michigan-meer.

Holland, Michigan

Wandelen

Ten oosten van het Holland State Park loopt een wandelroute naar Mount Pisgah. Via in de duinen gebouwde trappen klim je een prachtig uitzicht tegemoet. Vanaf Mount Pisgah kijk je neer op het Macatawa-meer, de havens van het Michigan-meer en op de Big Red Lighthouse. Het pad is bereikbaar vanaf Ottawa Beach.

Holland, Michigan

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan