Isle Royale National Park, Michigan

Isle Royale National Park, Michigan Grijze wolven, elanden, bevers en vossen. In de wildernis en ver van de mensenmassa's zijn deze dieren de grootste bezienswaardigheden in het Isle Royale National Park. Het Isle Royale National Park is een eilandengroep dat bestaat uit Isle Royale (het grootse eiland), meer dan 200 kleinere eilanden en het omringende water in het noordwesten van Lake Superior. Het ligt op de grens van Wisconsin, Michigan en Minnesota en vlakbij de Canadese grens en werd in 1940 uitgeroepen tot Nationaal Park. Het kleinste Nationale Park van de Verenigde Staten is alleen bereikbaar per boot of met het watervliegtuig. Er bestaat een grote kans dat je in dit afgelegen gebied een glimp opvangt van het noorderlicht!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ruïnes historische kopermijn

Stap honderd jaar terug in de tijd en treed in de voetsporen van mijnwerkers die in de afgelegen kopermijnen werkten op Isle Royale. Van 1890-1892 leefden hier in totaal 135 mensen; mijnwerkers en hun familie. Het hoofdkantoor van de Wendigo Mining Company bevond zich vlak achter het Windigo Visitor Center. Je vindt hier nog steeds de restanten van de oude mijnwerkpaden die tegenwoordig dienen als wandelpaden door de wildernis.

Wandelroutes

Het Isle Royale National Park telt in totaal meer dan 265 kilometer aan wandelpaden. Vind je het lastig om te bepalen welke route geschikt is voor jou? Rangers staan klaar in het Visitor Center van Rock Harbor en Windigo om je daarbij te helpen.

Isle Royale, Scoville Point Trail

Varen

Ontdek Isle Royale per kano of kajak en peddel door de met woeste rotsformaties omzoomde baaien. Motorbootjes, kajaks en kano's kun je huren in de havens van Rock Harbor in het oosten of Windigo in het westen van het eiland. In beide plaatsjes zit een Visitor Center voor meer info en kleine tentoonstellingen over de geschiedenis van het eiland.

Isle Royale National Park, kajaks

Rock Island Vuurtoren

Vanaf Edisen Fishery dock (het Noord-Oosten van het eiland) is het ongeveer tien minuten lopen door het bos naar de vuurtoren. Beklim de vuurtoren (63 treden) voor een prachtig uitzicht of bezoek het kleine museum op de begane grond. Let op: de trap naar boven is steil, smal en een trapleuning ontbreekt bovenaan.

Rock Island Lighthouse bij Rock Harbor, Isle Royale

Noorderlicht

Op het afgelegen Isle Royale bestaat er een grote kans dat de Aurora Borealis oftewel het noorderlicht zichtbaar is (van het eind van het voorjaar tot eind september).

Toegankelijkheid

Het Isle Royale National Park is alleen toegankelijk in de zomermaanden: van half april tot eind oktober. Kijk voor specifieke openingstijden op https://www.nps.gov/isro/index.htm. Op Isle Royale zijn wel campings (36 stuks), maar deze zijn alleen te voet of per boot bereikbaar. Aan de kust zijn gemotoriseerde boten nog toegestaan, terwijl de campings landinwaarts alleen per kano of kajak te bereiken zijn.

Ranger III, Rock Harbor, Isle Royale

Vervoer

Ranger III, Rock Harbor, Isle Royale In het Isle Royale National Park zijn geen wegen. De enige manier om er te komen is per watervliegtuig (vanuit Copper Harbor) of per boot (vanuit Copper Harbor of Houghton in Michigan of vanuit Grand Portage in Minnesota). Boottochten en vluchten worden alleen aangeboden van mei tot september. De Ranger III vaart in zes uur van Houghton naar Rock Harbor. Voor het exacte vaarschema en reserveren check de site: https://www.nps.gov/isro/planyourvisit/ranger-iii-info.htm. De ferry Isle Royale Queen IV vaart in drie uur van Copper Harbor naar Rock Harbor: http://www.isleroyale.com/index.html. Het watervliegtuig doet er ruim een half uur over en vertrekt vanaf Houghton County Airport. Informatie en reserveren via https://isleroyaleseaplanes.com/

Weer

Het weer kan snel omslaan in het Isle Royale National Park. Check dus voor vertrek de weersverwachtingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Omdat het water van Lake Superior erg koud is, heeft dat z'n weerslag op de weersomstandigheden op Isle Royale. Het eiland is in het voorjaar vaak gehuld in mist. In de zomer blijft het koel, tussen de 10 en 20 graden. Ook in de zomer kan het 's avonds flink afkoelen, dus warme kleding wordt sterk aangeraden. In de winter wordt het erg koud en worden er soms temperaturen van -40 graden celsius gemeten. Het hele jaar door valt er neerslag in de vorm van regen of sneeuw in de winter.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan