Miles City, Montana

Miles City Montana Welkom in het wilde westen! Omringd door uitgestrekte vlaktes en Badlands is Miles City een typisch westernplaatsje. Op Main Street ga je even terug naar 1950, toen de handel van paarden en vee aan de orde van de dag was. neem een kijkje in de Saloon, het Bucking Horse Sale of maak een dagtocht naar een van de mooie staatsparken in de omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Main Street

Hoewel Miles City met 8.000 inwoners beslist geen kleine plaats is, heb je het in een dag wel aardig gezien. Bezoek in elk geval Main Street, waar je je even terug waant in 1950. Je kunt een kijkje nemen in de zadelmakerij en de boerenmarkt.

Miles City, Montana

Twelve Mile Dam

Deze dam wordt gebruikt door visliefhebbers die hun hengels willen uitgooien in de Tongue-rivier. Er is een kleine camping.

Miles City, Montana

Range Riders Museum

Dit grote museum pakt het breed aan: er zijn tentoonstellingen van het dinosaurustijdperk tot aan de 21ste eeuw. Er zijn artefacten van de Native Americans en de blanke pioniers die het Wilde Westen per huifkar verkenden. Ook is er aandacht voor soldaten, generaal Custer en generaal Miles (naar wie dit dorp werd vernoemd). Je kunt er onder andere kijken naar oude huifkarren, jachttrofeeën, zadels een minuscule houten kerk. Het museum is dagelijks geopend en vraagt een acceptabele toegangsprijs.

Miles City, Montana

Omgeving

Makoshika State Park

Dinosaurusfans opgelet! Makoshika is het grootste staatspark van Montana en draait om... dinosaurussen! Hier zijn grootse paleontologische vondsten gedaan. Zo werden botten van een Tyrrannosaurus rex en een Triceratops opgegraven. Bij de parkingang is een bezoekerscentrum waar je fossielen kunt bekijken. Ook zijn hier tentoonstellingen over de geologie en prehistorie van dit gebied. Het landschap is de moeite waard. Je kunt er mooi wandelen. Rijd je van Miles City naar North Dakota, dan kom je na ongeveer anderhalf uur rijden langs het Makoshika State Park.

Makoshika State Park, Montana

Medicine Rocks State Park

De jonge Teddy Roosevelt beschreef dit kleine natuurpark eind 1800 als "een fantastisch mooie plek die ik nooit eerder zag". De zachte, zandstenen rotsformaties in het Medicine Rocks State Park hebben veel weg van Zwitserse kaas. Het serene en uitgestrekte landschap is een mooie plek om te wandelen en te fotograferen. Misschien zie je wel hertjes of antilopes. Het State Park dankt zijn naam aan de Inheemse bevolking, die er samenkwam om te herstellen na jaagtochten. Medicine Rocks State Park heeft een kleine natuurcamping en is gelegen aan Highway 7. De hoofdweg door het park kan in de winter gesloten zijn in verband met sneeuw. Vanuit Miles City is het een uur en drie kwartier rijden naar Medicine Rocks.

Makoshika State Park, Montana

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan