Sheridan, Wyoming

Sheridan, Wyoming Met zijn authentieke Main Street, cowboywinkels met zadels en lasso's en de Bighorn Mountains op de achtergrond is Sheridan een leuke plaats om te overnachten. Tussen Yellowstone en Sheridan rijd je dwars door de Bighorn Mountains, ook wel 'het zusje van de Rocky Mountains' genoemd. Het weidse landschap is gevarieerd. Je ziet tijdens je rit onder andere bossen, grasvlakten, schilderachtige bergen, valleien en kristalheldere meren.

Bezienswaardigheden & activiteiten

King's Saddlery & Museum

De leukste bezienswaardigheid van Sheridan is misschien wel de winkel King's Saddlery. Hier zou een echte cowboy zijn inkopen doen. Het inventaris bestaat uit zadels, teugels, halters, lasso's en hoofdstellen. Het bijbehorende Don King Museum bezit een grote collectie van cowboy memorabilia. Naast honderden zadels die netjes aan de muren hangen en waarop een moderne cowboy zo weg kan galopperen, is het museum in bezit van wagens, voorwerpen van Native Americans, kunst en wapens die stammen uit 'the Old West'. Je vindt King's Saddlery & Museum aan 184 N Main Street.

Bezienswaardigheden Sheridan

The Mint Bar

Je bezoek aan Sheridan is niet compleet als je geen drankje hebt gedronken in The Mint, een bar die al sinds 1907 in bedrijf is. Terwijl je aan je biertje nipt op een krakende, leren barkruk word je aangekeken door een hertenkop en kun je een reis terug in de tijd maken met alle foto's aan de wanden. Saloondeuren die openslaan om een cowboy door te laten, zouden hier niet misstaan.

Bezienswaardigheden Sheridan

Trail End State Historic Site

Het statige landhuis Trail End was het eigendom van de familie van Kendrick. In 1879 kwam John B. Kendrick als cowboy via de Texas Trail naar Wyoming. Hij had fortuin gemaakt als boer en makelaar en werd gouverneur van Wyoming en zat in de Senaat. Trail End is gebouwd in Vlaamse revival stijl en stamt uit 1913. Deze unieke stijl kom je in de Rocky Mountains nergens tegen. Je kunt een bezoek brengen aan de tuinen met exotische bomen en een kijkje nemen in het huis, waar het indrukwekkende meubilair tegenwoordig een museum vormt. Trail End is dagelijks geopend van april tot en met half december. Van juni tot en met augustus is Trail End ook 's ochtends te bezoeken; in de maanden daarbuiten alleen tussen 13:00 en 16:00. Dit magnifieke huis ligt aan 400 Clarendon Ave in Sheridan.

Bezienswaardigheden Sheridan

Omgeving

Bighorn National Forest

Tussen Sheridan en Cody/Yellowstone National Park ligt het Bighorn National Forest. De Bighorn Mountains worden ook wel de zusjes van de Rockies genoemd. Het landschap is divers. De graslanden, bergweiden, heldere meren en valleien worden omringd door glooiende heuvels en steile bergpieken. Je verkent het park via de Bighorn Scenic Byway: US Highway 14. Je komt dan langs mooie uitkijkpunten (met parkeerplaats) en historische plekken. Een van de leukste stopplekken aan Highway 14 is Shell Falls.

Bighorn National Forest Sheridan

Shell Falls

Hoewel de Shell Falls zeker niet te vergelijken zijn met de Niagara Falls, omschrijft Sheridan ze zelf als 'de donderende hartslag van de magnifieke Bighorn Mountains'. Poëtisch beschreven of niet: Sheridan Falls worden door veel reizigers aangeraden als leuke stop. De Shell-beek stroomt door een kloof met grijs graniet, dat in miljoenen jaren steeds dieper is uitgesleten. De Shell Canyon is vernoemd naar de schelpfossielen die in het sediment van de kloofwanden gevonden zijn. Je kunt de watervallen van dichterbij bekijken via een kort en makkelijk toegankelijk wandelpad. Deze indrukwekkende waterval ligt zo'n 16 kilometer ten oosten van het plaatsje Shell, aan Highway 14. Je parkeert bij de Shell Falls Interpretive Site, die wordt aangekondigd met een bord op een kale parkeerplaats. Hier is ook het bezoekerscentrum, dat van eind mei tot half september dagelijks geopend is.

Sheridan Shell Falls, Wyoming

Phil Kearny State Historic Site

Een bezienswaardigheid in de nabije omgeving van Sheridan die veel toeristen waarderen, is het Fort Phil Kearny State Historic Site. Je treedt er in de voetsporen van strijders en soldaten die vochten tijdens de Battle of the 100 in the Hand: een strijd waarbij Inheemse strijders tachtig Amerikaanse soldaten doodden. Een bezoek, waarbij je wordt rondgeleid door een gids, kost ongeveer $4 per persoon (wijzigingen voorbehouden). Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van mei tot en met september van 08:00 tot 18:00. Phil Kearny State Historic Site ligt aan 528 Wagon Box Road in het plaatsje Banner.

Buffalo bezienswaardigheden

Feiten

Staat Wyoming
County Sheridan
Oppervlakte 22 km²
Hoogte 1.141 meter
Inwoners 16.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De winters in Sheridan kunnen erg droog en koud zijn. De zomers zijn ietwat natter en heet. De warmste maanden zijn juli en augustus, met gemiddelde dagtemperaturen van rond de 30 graden. Juni en september zijn wat betreft de temperatuur aangenamer; in deze maanden is het overdag ongeveer 14 graden. In de winter ligt de temperatuur net iets boven nul en kan het 's nachts meer dan 10 graden vriezen. Mei en juni zijn de maanden met de meeste neerslag en sneeuw kan gedurende de hele winter en in een deel van het voorjaar (tot en met april) vallen.

Geschiedenis

Sheridan werd ontworpen in 1882. John D. Loucks tekende naar men zegt op de achterkant van een stuk inpakpapier het stadje. De stad werd vernoemd naar een van Loucks generaals; Philip Sheridan. Hij leidde de Uniontroepen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Sheridan werd officieel als stad gezien vanaf 1884. Door de komst van een spoorlijn en het openen van vele kolenmijnen, groeide de nieuwbakken stad in rap tempo. Begin twintigste eeuw werden de houten constructies van de gebouwen in de stad vervangen door steen en cement. De meeste van deze gebouwen staan nog steeds overeind en bevinden zich voornamelijk in het Main Street Historic District.

In eerste eeuw dat Sheridan bestond, waren veehouderij, kolenmijnen, de spoorwegen en het verbouwen van suikerbieten de voornaamste bezigheden van de inwoners. Maar net zoals bij de andere steden is daar verandering in gekomen. De stad is flink gemoderniseerd en de sectoren van de gezondheidszorg, onderwijs en financiën zijn gegroeid.

 

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan