Scottsbluff, Nebraska

Scotts Bluff National Monument in Nebraska De kleine plaats Scottsbluff is niet echt veelzeggend, maar het Scotts Bluff National Monument dat er vlakbij ligt, is dat wel! De bezienswaardigheid is de 'bluff', een enorme rotspartij van maar liefst 240 meter hoog. De bluff was eeuwenlang een markant herkenningspunt voor inheemse volken en emigranten die via de Oregon Trail naar het westen trokken. In het nationale monument kom je veel te weten over paleontologie, geologie en menselijke geschiedenis.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Oregon Trail Museum & Visitor Center

Begin je bezoek in het bezoekerscentrum annex museum. Er zijn verschillende ruimtes, waaronder de History Room. Hier vind je exposities over de westwaartse expansie van de VS. In de William Henry Jackson Room vind je schilderijen en tekeningen en in de Landmark Room staat de geologische geschiedenis van de regio centraal. Hier is ook een korte diashow over de Oregon Trail te zien.

Visitor Center

Wegen

De huidige weg dwars door het park volgt de sporen van de huifkarren die ooit over de Oregon Trail trokken, allemaal op weg naar een beter bestaan. Via de Summit Road kun je per auto op de top van de bluff komen. De route van 2,5 kilometer biedt schitterende uitzichten én de enige drie tunnels van de hele staat Nebraska. Ben je met een camper, dan kun je gebruik maken van het gratis shuttlebusje. De rit naar boven duurt maar tien minuten en onderweg vertelt een ranger over de historie van het park. De bus is ook ideaal voor hikers die via de Saddle Trail weer willen afdalen (zie 'Trails').

Oregon Trail

Trails

Aan het eind van de Summit Road starten diverse wandelingen. Vanaf de North Overlook Trail (800 meter) kijk je uit over de vallei van de North Platte River, de 'badlands' (kale landschappen) en de plaatsen Scottsbluff en Gering. De wandeling begint aan het eind van de parkeerplaats op de top van de bluff. Je kunt de route combineren met de Saddle Rock Trail (2,6 km one-way), die je 133 meter laat afdalen en eindigt bij het bezoekerscentrum. De South Overlook Trail begint eveneens op de parkeerplaats en geeft uitzicht op Mitchell Pass, restanten van de Oregon Trail en het Oregon Trail Museum. De route is 600 meter lang. Ook vanaf de valleibodem kun je wandelingen maken.

Scotts Bluff

Oregon Trail Pathway

Je kunt een klein stukje van de originele route wandelen. Op plekken waar het asfalt plaatsmaakt voor grind/gravel, wandel je over de echte oude Oregon Trail Pathway. Originele karrensporen zijn niet meer zichtbaar, maar je ziet wel dat de vele karren die passeerden de weg hebben uitgesleten. Tussen 1841 en 1869 reisden zo'n 350.000 mensen over de Oregon Trail langs Scotts Bluff.

Oregon Trail wagon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan