Cheyenne, Wyoming

Cheyenne is de hoofdstad en de grootste stad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme nog lang niet verloren. In het hoogseizoen worden er Old West-shows opgevoerd en de laatste volle week van juli staat in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Dit is de grootste rodeo in de openlucht in de Verenigde Staten. Een andere trots van Cheyenne is het Wyoming State Capitol. Op doordeweekse dagen mag je binnen rondkijken.Bezienswaardigheden & activiteiten

Wyoming State Capitol

Het State Capitol is tussen 1886 en 1890 gebouwd en nog steeds de grote trots van de stad. Het gebouw is op doordeweekse dagen geopend voor publiek en je kunt desgewenst deelnemen aan een tour.

Wyoming State Capitol Cheyenne

Wyoming State Museum

Op nog geen vijf minuten wandelen van het Capitoolgebouw ligt het State Museum. Er zijn twee permanente tentoonstellingen. De ene gaat over de geschiedenis, waarbij een interactieve kaart centraal staat, waarop de archeologische hoogtepunten en highlights uit de geschiedenis worden weergegeven. De andere tentoonstelling heet 'The Wild Bunch' en gaat over de wilde dieren van Wyoming.

Wyoming, Cheyenne

Cheyenne Frontier Days

In de laatste volle week van juli vindt het tien dagen durende Frontier Days festival plaats. Het is de grootste rodeo in de openlucht in de Verenigde Staten. Er zijn professionele stiervechters, wagenraces, concerten en parades.

Frontier Days, Cheyenne, Wyoming

Cheyenne Gunslingers

Boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis; deze groep acteurs zet een levensechte Old West-show neer. Ze treden op vanaf de eerste zaterdag van juni tot en met juli (niet op zondagen). De shows vinden plaats in het historische centrum, op Gunslinger Square, ten zuiden van de kruising van Lincolnway en Carey Avenue. Bekijk hun website voor de exacte data en tijden.

Cheyenne, Wyoming

Union Pacific Depot

Dit is tot National Historic Landmark gemaakt en beschikt over een bezoekerscentrum en een museum (Cheyenne Depot Museum) over de spoorweggeschiedenis.

Union Pacific Depot, Cheyenne, Wyoming

Lions Park

In het noorden van Cheyenne ligt het grote Lions Park. Er is een meer en je kunt er bootjes huren, fietsen en wandelen. Andere bezienswaardigheden zijn de botanische tuin en de oudste stoomlocomotief van Wyoming: de Engine 1242. Deze locomotief is gebouwd in 1890 in New Jersey en draagt de naam Ol' Sadie. Vlak bij Lions Park vind je het cowboymuseum Frontier Days Old West. Zadels en trofees bieden een kijkje in het cowboyverleden.

Cheyenne Wyoming

Feiten

Staat Wyoming
County Laramie
Oppervlakte 121 km²
Hoogte 1.848 meter
Inwoners 59.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers in Cheyenne zijn lang, droog en warm. De winters zijn koud en relatief droog, de temperatuur ligt gemiddeld -10 en 8 graden. Soms waait er in de winter een milde wind vanaf de Rocky Mountains. Op deze dagen kan het 10 graden Celsius worden. De natste maanden zijn maart en april: er kan dan veel sneeuw vallen. De sneeuw blijft echter niet lang liggen. In de zomer is het rond de 20 graden en valt er af en toe flink wat neerslag.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Cheyenne begint in 1867, als de Union Pacific Railroad het gebied bereikt. Er wordt een dorp gesticht dat de naam draagt van de indianenstam die in het gebied woont. Gelukzoekers waren ervan overtuigd dat de spoorlijn de eerste stap in de richting van een welvarend bestaan was en trokken massaal richting Cheyenne. Hierdoor groeide de stad snel en kreeg het de bijnaam 'Magic City of the Plains'. In het eerste jaar had de stad al zeshonderd inwoners en zag bovendien het Fort D.A. Russell het licht, op vijf kilometer ten westen van de stad. Tegenwoordig is het fort een basis van de luchtmacht, met de naam Francis E. Warren Air Force Base.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan