Enterprise, Oregon

Enterprise, Oregon In de directe omgeving van Enterprise is veel bijzondere natuur te zien. De plaats ligt vlak bij Eagle Cap, het grootste wildernisgebied van Oregon en in de buurt van de diepste kloof van het land: Hells Canyon. Een andere bezienswaardigheid is Wallowa Lake, dat uitgesleten is door gletsjers. Enterprise kreeg zijn huidige naam tijdens een vergadering in 1887. Inwoners stelden verschillende namen voor, waaronder Bennett Flat, Wallowa City en Fairfield. Kort daarna opende het postkantoor en twee jaar later werd Enterprise officieel een stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hells Canyon Mule Days

Elk jaar vinden in september de Hells Canyon Mule Days plaats. Het is een driedaags westernfestival, met rodeo's, parades en dierenraces. Centraal staan de muildieren en ezels, die in de pionierstijd onmisbaar waren als vervoersmiddelen en pakdieren.

Bezienswaardigheden Enterprise, Oregon

Wallowa Lake

Wallowa Lake is een door gletsjers uitgesleten meer. Door de beweging van de gletsjers onstonden er ophopingen van gesteente langs de randen, 'moraines' genoemd. Er wordt gezegd dat de moraines bij Wallowa Lake de beste voorbeelden van oude moraines in Noord-Amerika zijn. Je kunt verschillende watersporten op het meer beoefenen of de tram pakken naar de top van Mount Howard, en van het uitzicht en de wandelpaden op 2.480 meter hoogte genieten.

Enterprise, Oregon

Wallowa Lake Highway Forest State Scenic Corridor

Langs de Wallowa-rivier ligt het Wallowa Lake Highway Forest State Scenic Corridor, een staatspark dat populair is vanwege de vismogelijkheden en het spotten van wilde dieren. De weg waarnaar het park vernoemd is, loopt door een smalle canyon. Aan weerszijden rijzen enorme wanden op.

Enterprise, Oregon

Eagle Cap Wilderness

Hoge bergmeren en bergweiden, kale granieten pieken en door gletsjers uitgesleten valleien; dat is Eagle Cap Wilderness. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, die je bijvoorbeeld de ongerepte Wallowabergen in leiden. Verken een van de vijftig gletsjermeren en wandel langs verschillende stroompjes. Een aantal van de rivieren hebben het label 'National Wild and Scenic River' gekregen. Dieren die je er tegenkomt zijn rendieren, wapitiherten, coyotes, berggeiten en heel soms beren. In de winter valt er veel sneeuw in dit gebied, je kunt er dan prima langlaufen.

Eagle Cap Wilderness, Oregon

Hells Canyon Scenic Byway

De Hells Canyon Byway is 350 kilometer lang en loopt om (en door) de Wallowabergen heen. Als je de hele route wilt rijden, kost je dat ongeveer acht tot tien uur.

Enterprise, Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan