Pendleton, Oregon

Pendleton, Oregon 'Wild and woolly' Pendleton is een van de grotere steden aan de oostkant van Oregon. De grote, jaarlijkse rodeo en productie van wollen shirts en dekens trekken de meeste toeristen naar Pendleton. In de stad openen steeds meer antiekwinkels en kunstgaleries, maar de 'wilde' kant wordt niet vergeten. Neem deel aan een Underground Tour en kom meer te weten over de saloons en opiumtenten die er vroeger waren. Op weg van en naar Pendleton doorkruis je een heuvelachtig landschap met veel ranches en landbouwbedrijven. Je herkent het misschien uit Wie is de Mol? 2017.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Underground Tours

Een leuke en spannende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Pendleton is deel te nemen aan een Underground Tour georganiseerd door Pendleton Underground Tours. Een gids neemt je mee naar een ondergronds tunnelsysteem dat tussen 1870 en 1930 gegraven werd door Chinese arbeiders. In het tunnelsysteem vond alles plaats wat het daglicht niet kon verdragen: er waren bordelen, opiumtenten en illegale saloons. De ruimtes zijn allemaal ingericht, zodat je je goed voor kunt stellen hoe het er vroeger aan toeging. Bovendien was hier een hele Chinese gemeenschap, compleet met winkels en wasserettes.

Bezienswaardigheden Pendleton, Oregon

Woolen Mills

Pendleton dankt zijn bijnaam 'Wild and Woolly' aan de productie van wollen dekens en kleding. De gerenommeerde Pendleton Woolen Mills weeft al ruim 100 jaar de mooiste dekens, vaak met een print die geleend is van de Native American. In de Woolen Mills worden op maandag tot en met vrijdag viermaal per dag gratis korte rondleidingen gegeven. Hiervoor ga je naar 1307 SE Court Place. Je kunt dan de spin- en weefmachines bekijken en zien hoe de productie in zijn werk gaat. In de Woolen Mill Store kun je aansluitend producten kopen die in het noordwesten zijn gemaakt, er zijn producten met zeer uiteenlopende printen en patronen.

Bezienswaardigheden Pendleton, Oregon

Umatilla County Historical Society Museum

In het voormalige treindepot uit 1909 is het historisch museum gehuisvest. Hier kun je allerlei voorwerpen bezichtigen die te maken hebben met de Oregon Trail, maar er zijn ook indiaanse kralenwerken en tentoonstellingen over de lokale agricultuur en de Woolen Mills.

Bezienswaardigheden Pendleton, Oregon

Round-Up

Een bekend jaarlijks evenement in Pendleton is de rodeo of de round-up, die al sinds 1910 elk jaar in de tweede volle week van september gehouden wordt. De stad staat dan op zijn kop en de (meeste) winkels zijn gesloten. Muziek, bier, barbecue en cowboys die hun leven wagen op een stier of paard maken het een onvergetelijk evenement. Op andere dagen kun je naar de Round-Up Hall of Fame, onder de zuidelijke tribunes van de Rodeo Grounds. Hier vind je cowboy- en indianenmemorabilia en van alles over de geschiedenis van het evenement, dat een van Amerika's grootste en oudste rodeo's is. Het evenement trekt elke editie circa 50.000 bezoekers naar Pendleton. In de directe omgeving zijn ook veel kleinere rodeo's, bijvoorbeeld in het 180 inwoners tellende plaatsje Helix. Meestal vindt die rodeo eind mei plaats. Deze rodeo figureerde in 2017 in Wie is de Mol?. Helix ligt op een klein half uur van Pendleton. Een andere locatie uit het beroemde tv-programma is de veiling in Hermiston, op zo'n 50 minuten van Pendleton.

Pendleton, Oregon

Vervoer

Clemson Area Transit (CAT) regelt het openbaar vervoer in Clemson, maar ook in Pendleton. Deze bussen zijn gratis.

Feiten

Staat Oregon
County Umatilla
Oppervlakte 26 km²
Hoogte 366 meter
Inwoners 16.600
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Geschiedenis

Pendleton is officieel gesticht in oktober 1880. Er woonden toen 730 mensen, die voornamelijk in de bouw werkten. Ongeveer veertig jaar eerder kwamen de eerste kolonisten via de Oregon Trail het gebied binnen. Rond 1850 ontstond er een nederzetting, toen Moses Goodwin in ruil voor een span paarden een stuk land verwierf. De naam Pendleton stamt uit 1868, toen de Umatilla County Court een plek tussen Birch en Wildhorse Creek koos als locatie voor haar drieledige commissie. De locatie kreeg de naam Pendleton, ter ere van senator George H. Pendleton van Ohio, in 1864 kandidaat voor het vicepresidentschap van de VS.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan