Salem, Oregon

Salem, Willamette Valley, Oregon Salem is de hoofdstad van de staat Oregon en ligt in het centrum van de Willamette Valley, aan de Willamette River. Landbouw is een belangrijke economische factor voor de stad, evenals de staatsoverheid. In de laatste decennia hebben veel computer- en hightechbedrijven zich in de stad gevestigd.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Willamette Queen: Salem Oregon Vaar net als de vroege pioniers per boot over de Willamette-rivier en zie de stadsparken en monumenten langs de waterkant. De boot vertrekt het hele jaar door vanaf Riverfront Park.

Salem Saturday Market: Salem Oregon Van mei tot en met oktober is er elke zaterdag bij het Capitoolgebouw de Salem Saturday Market met diverse lokale (landbouw)producten. In de zomer wordt er ook op woensdag een markt gehouden, in Courthouse Square.

Oregon State Fair: Salem Oregon Elk jaar, aan het eind van augustus vindt de Oregon State Fair plaats, met concerten, goochelshows, dierenshows, wijnproeverijen, (kunst)tentoonstellingen en talloze wedstrijden.

Capitoolgebouw: Salem, Oregon State Capitol In de loop van de geschiedenis heeft Salem drie capitoolgebouwen gehad. De eerste brandde in 1855 af, de tweede in 1935 en de derde is tot op de dag van vandaag te bezichtigen. Het huidige grotendeels marmeren gebouw stamt uit 1938 en is in 1977 uitgebreid. Let op het typische standbeeld van een pionier boven op de koepel van bladgoud. In de koepel zelf zijn 33 sterren geschilderd, deze symboliseren Oregons plaats als 33e staat. Op het grondgebied bevinden zich kunstwerken, fonteinen en flora, inclusief de staatsboom (Douglas-spar) en staatsbloem (Oregon-druif).

Hallie Ford Museum of Art (HFMA): Salem Oregon Dit museum is onderdeel van de Willamette University en vormt het derde grootste kunstmuseum in Oregon. Het stelt beelden, schilderijen en vlechtwerk tentoon uit verschillende culturen en tijdperken. Verder zijn er wisselende tentoonstellingen en historische objecten te vinden die aan Oregon gerelateerd zijn.

Mahonia Hall: Het officiële huis van de gouverneur van Oregon, ook wel bekend als het Thomas and Edna Livesley Mansion. De naam Mahonia kwam als winnaar uit de bus bij een wedstrijd voor een nieuwe naam. Een 13-jarige jongen bedacht de naam, die is afgeleid van Mahonia aquifolium, de staatsbloem van Oregon. Het huis, gebouwd in tudorstijl, dateert uit 1924 en is ontworpen én gebouwd door Ellis F. Lawrence, grondlegger van de University of Oregon School of Architecture. De grote villa is uitgerust met balzaal, grote wijnkelder en nette tuinen.

Woodburn Premium Outlet: Salem Oregon Als je voordelig wil shoppen kun je terecht in Woodburn, ruim twintig minuten rijden ten oorden van Salem, op de route naar Portland. Je vindt hier verschillende winkels, verzameld in een grote mall. Voornamelijk kleding en schoenen zijn hier te koop tegen een gereduceerd tarief.

Omgeving

Silver Falls State Park: Silver Falls Oregon Watervalfanaten gaan naar Silver Falls State Park, op zo'n veertig minuten ten oosten van Salem, aan Highway 214. Het park draagt de bijnaam 'Kroonjuweel van Oregons State Parks'. Zo'n park wil je niet missen! Wandel de Trail of Ten Falls (11,6 km round trip) en bewonder meerdere watervallen, waaronder de 54 meter hoge South Falls. Je kunt er achterlangs wandelen. Vind je 11,6 kilometer te lang? Er zijn verschillende shortcuts.

Feiten

Staat Oregon
County Marion, Polk
Oppervlakte 120 km²
Hoogte 46,7 meter
Inwoners 155.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Geschiedenis

De allereerste bewoners van Salem waren de Kalapuya-indianen. In houten kano's bevoeren zij de Willamette-rivier om te vissen. Verder voorzag de vallei hen van wild, vruchten en noten. Immigranten en pioniers uit Oost-Amerika zagen een groot potentieel in de vallei. Ze kozen Salem als hoofdstad van hun territorium en bouwden er fabrieken en landbouwbedrijven. Zo ontstond er een centrum voor overheid en handel.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!