Multnomah Falls, Oregon

Multnomah FallsOregon Multnomah Falls is een 186 meter hoge waterval in Oregon. Het is de parel van de Columbia River Gorge National Scenic Area, een natuurgebied dat zich uitstrekt tussen Portland en The Dalles en schittert met vele watervallen en mooie uitkijkpunten. Je volgt de Historic Columbia River Highway langs alle bezienswaardigheden, waarvan Multnomah Falls het populairst is. Andere indrukwekkende plaatsen zijn Oneonta Gorge en Vista House.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Multnomah Falls

Deze magnifieke waterval is met 186 meter de een-na-hoogste waterval van Amerika. De Multnomah Falls wordt gevormd door ijswater dat uit de omringende bergen gutst. Vanaf de parkeerplaats bereik je in vijf minuten het uitkijkpunt aan de voet van de waterval. Voor een beter beeld loop je ongeveer 500 meter naar Benson Bridge, waar je het onderste deel van de waterval (165 meter) kunt zien. Op de brug start een steil wandelpad van 1,5 kilometer naar de top van de waterval. Vanaf Multnomah Falls Overlook heb je een schitterend uitzicht over de Columbia River Gorge. Let op! Voor een bezoek aan Multnomah Falls heb je een ticket nodig: www.tiogatours.nl/parken-reserveren.

Voor alle wandelroutes geldt: Vraag in het bezoekerscentrum naar de weersvoorspellingen voor je op pad gaat! Draag (wandel)schoenen met een goed profiel en neem warme (waterdichte) kleding mee.

Columbia River Gorge Oregon

Larch Mountain

De ware wandelliefhebber kan vanaf Multnomah Falls naar de top van Larch Mountain wandelen. Deze trail is bijna elf kilometer lang en biedt spectaculaire uitzichten over drie watervallen. Je start de Larch Mountain Trail eveneens op Benson Bridge en volgt de haarspeldbochten naar de waterval. Vervolgens loop je verder waar de meesten stoppen: je loopt langs Wisendanger Falls en Ecola Falls. Je loopt door een dicht bos en klimt naar de top van Larch Mountain. Wil je Mount Rainier, Mount St. Helens en Mount Hood in de verte zien liggen? Dan kun je vanaf de top van Larch Mountain nog 500 meter verder wandelen over Sherrand Point Trail.

Columbia River Gorge Oregon

Wahkeena Falls

Waar Multnomah Falls een ware toeristentrekpleister is, kun je vlak bij de Multnomah Falls Lodge een ander pareltje ontdekken. Vanaf de weg (ongeveer 1,5 kilometer voor de Multnomah Falls) wandel je in enkele minuten naar de Wahkeena Falls. Deze waterval is met 73 meter een stuk minder hoog, maar niet minder mooi.

Columbia River Gorge Oregon

Latourell Falls

Rijd je vanaf Multnomah Falls ongeveer een kwartier in westelijke richting, dan kom je bij Latourell, waar de gelijknamige waterval de grootste publiekstrekker is. Latourell Falls is 76 meter hoog en bestaat uit twee delen: Upper en Lower Falls. De wandelroute naar de top van de waterval start aan de Latourell Falls Trailhead. Je wandelt eerst over een verhard pad naar een uitkijkpunt waar je de Lower Latourell Falls kunt zien. Vervolgens kun je afdalen nar de voet van de waterval. Vanaf het uitkijkpunt kun je een onverhard pad volgen rondom de beek, om naar de top van Upper Latourell Falls te klimmen. Het pad is rotsachtig en voert over vier houten bruggen.

Columbia River Gorge Oregon

Horsetail Falls

Na vijf minuten rijden in oostelijke richting bereik je vanaf Multnomah Falls de Horsetail Falls. Deze waterval dankt zijn naam aan de typische vorm en is ruim 53 meter hoog. Je kunt een wandelroute volgen naar de voet van de waterval.

Columbia River Gorge Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan