Lancaster, Pennsylvania

Lancaster Pennsylvania
Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish, wiens levensstijl een rustige en vredige indruk op de regio achterlaat. De Amish geloven in de letterlijke interpretatie en uitvoering van het woord van God. De Bijbelse geboden houdt men streng in acht. Elektriciteit en telefoons zijn verboden in huis. Televisie, radio en telefoons zijn beperkt toegankelijk. Daarmee houdt men de moderne wereld buiten de gemeenschap. Er zijn diverse tours mogelijk om de Amish-boerderijen te bezichtigen en op de lokale markten proef je de lekkerste producten. Lancaster is de thuishaven geweest voor belangrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis. James Buchanan, de vijftiende President van de VS, kwam er vandaan. Thaddeus Stevens, een van de meest invloedrijke leden van het Huis van Afgevaardigden was er advocaat. Robert Fulton, ontwerper van de eerste stoomboot, woonde ook in Lancaster.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bethel African Methodist Episcopal Church

De kerk werd gebouwd in 1879. De congregatie van de kerk hielp donkere Amerikanen de onderdrukking van slavernij in het zuiden van de VS te ontvluchten. Het was een van de vele haltes van de Underground Railroad, een ondergronds netwerk dat was opgezet om zwarte slaven te helpen het zuiden te ontvluchten. Neem ook een kijkje bij het Benjamin Mishler House aan South Prince Street. In 1873 bouwde Benjamin Mishler dit huis in slechts tien uur tijd. Het was een weddenschap die Mishler met verve volbracht.

Lancaster Girl

Central Market

De oudste boerenmarkt van Amerika. De markt vindt plaats in een prachtig gebouw dat is in ontworpen door James H. Warner, geheel in de stijl van de Romaanse Renaissance. Het is het kroonjuweel van Lancaster City. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er markt. Je vindt er vooral allerlei soorten voedingswaren (voornamelijk biologisch) en ambachten.

Lancaster Farm

The Fulton Opera House and Theatre

Het langst draaiende theater in de VS. Het werd gebouwd in 1852 en staat op de lijst van historische monumenten. Bekende schrijvers en acteurs als W. C. Fields, Mark Twain, Irene Dune en Al Johnson stonden er op de planken.

Theatre

Wheatland

Dit was het verblijf van James Buchanan, de 15de president van de VS. Je kunt een kijkje in het huis nemen, meer te weten komen over het leven van de voormalige president en het prachtige omliggende landgoed bezichtigen.

Lancaster Farmer

AAA Buggy Rides

Neem plaats in een authentieke buggy van de Amish en laat je rondrijden door Amish country. Je kunt kiezen uit de Country Ride (ongeveer 6,5 kilometer) en de Covered Bridge Ride (circa acht kilometer). De gidsen vertellen je alles wat je maar wilt weten.

Amish Buggy Ride Lancaster

Hole in the Wall Puppet Theatre

Dit museum is opgericht ter ere van John Durang, de eerste Amerikaanse professionele acteur, die in 1768 geboren werd in Lancaster. In het museum vind je allerlei poppen van over de hele wereld, waaronder handpoppen en marionetten.

Lancaster Pennsylvania

Mennonite Information Center

In dit centrum kun je zien hoe de Amish leven en wat hun overtuigingen zijn. 'Who are the Amish' is een multimediaprogramma over de Amish-cultuur. De speciale tourgidsen bieden rondleidingen door Lancaster County, tot in het hart van de Amish-gemeenschap.

Lancaster

Lancaster Science Factory

Een interactieve expositie gewijd aan technologie en wetenschap, gevestigd in een oude fabriek aan de Urban Place. Dit museum heeft een dozijn aan spannende tentoonstellingen over natuurwetenschap, bouwkunde, technologie en wiskunde.

Science Museum

Choo Choo Barn-Traintown USA

In Strasburg, op ongeveer twintig minuten rijden van Lancaster, liggen twee bezienswaardigheden die treinfanaten blij maken. De Choo Choo Barn is een museum met meer dan 515 vierkante meter aan handgemaakte modelspoorbanen, 150 speelfiguren en 22 rijdende modeltreinen. Ernaast is het Railroad Museum of Pennsylvania gehuisvest, waar je echte (stoom)locomotieven en treinstellen kunt bekijken.

Lancaster Pennsylvania

Omgeving

Valley Forge National Historical Park

Op 19 december 1777 trok het leger van President Washington door Valley Forge - vermoeid, koud en slecht voorbereid op de barre winter. Ze sloegen hier hun kamp op en verzamelden kracht voor de Slag om Monmouth; een oorlog tegen het Engelse leger die in juni plaatsvond. Je kunt de Joseph Plumb Martin Trail (10,6 km) wandelen langs belangrijke historische punten. Relatief vlakke wandelroutes zijn de River Trail en de Valley Creek Trail; stevigere wandelingen zijn die naar Mount Joy en Mount Misery. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend en ligt aan 1000 North Outer Line Drive in King of Prussia. Het is vanuit Lancaster ongeveer één uur en tien minuten rijden naar Valley Forge.

Valley Forge National Historical Park

Vervoer

Het lokale busbedrijf Lancaster The Red Rose Transit Authority (RRTA) verzorgt diensten in en om Lancaster City. De RRTA heeft zeventien vaste lijndiensten door Lancaster County. Capitol Trailways biedt lijndiensten van Lancaster naar King of Prussia en New York City vanaf het treinstation van Lancaster. Het treinstation ligt aan de noordelijke rand van de stad, aan McGovern Avenue. Hier verzorgt Amtrak verschillende diensten, waaronder de Pennsylvanian en de Keystonedienst. De Pennsylvanian gaat van Pittsburgh naar Philadelphia. De Keystone levert diensten tussen Harrisburg en New York. Ook kun je gemakkelijk een taxi bestellen. Friendly Transportation is een gerenommeerd taxibedrijf dat 24 uur per dag en 7 dagen per week taxiritten aanbiedt.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan