Lewisburg, Pennsylvania

Lewisburg West Virginia Lewisburg is de thuisbasis van de prestigieuze Bucknell University en zorgt voor levendigheid en gezelligheid in de stad. Lewisburg heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum met pittoreske winkelstraten, unieke boetieks en gezellige cafés. Binnen een half uur rijden van Lewisburg zijn er verschillende staatsparken en andere beschermde natuurgebieden. Hier draait het vooral om het spotten van de Amerikaanse zeearend en de natuur rondom de Susquehanna River.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Street of Shops & Farmers Market

Street of Shops is een marktplaats met een verscheidenheid aan antiekwinkels en ambachtswinkels. Perfect voor wie van snuffelen houdt. Elke woensdag is er in Lewisburg een Farmers Market met verse lokale producten en ambachtelijke goederen. Neem ook een kijkje bij het Campus Theatre, een prachtig gerestaureerd en typisch Amerikaans art-decogebouw.

Farmers Market

Raymond B. Winter State Park

Gelegen op ongeveer een half uur rijden ten westen van Lewisburg, in het Bald Eagle State Forest, is het Raymond B. Winter State Park een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Het park ligt in een kom omgeven door rotsen en uitgestrekte bossen. Een leuke wandeling is de Overlook Trail, een 1,5 kilometer lange (en wat steile) trail die via wat haarspeldbochtjes naar een schitterend uitzichtpunt leidt. Liever een wat vlakkere wandeling? Kies dan de Lakeside Trail, de naam zegt het al: een rondje om het meer (Halfway Lake). Onderweg heb je een mooi zicht op de dam.

Bald Eagle State Forest bezienswaardigheid nabij Lewisburg PA

Bald Eagle State Park

Voor wie van waterrecreatie houdt, is het Bald Eagle State Park een aanrader. Het park omringt het Foster Joseph Sayers Reservoir. Het park heeft een aangewezen zwemstrand met een mooi zandstrand. Tijdens het zwemseizoen zijn er voorzieningen zoals kleedkamers en picknickplaatsen in de buurt. Met meerdere boothellingen kunnen bezoekers gemakkelijk toegang krijgen tot het water voor varen, zeilen en kajakken. Er is ook een jachthaven met bootverhuur en aanlegplaatsen. Via de Lakeside Trail kun je enkele kilometers wandelen langs de oever en de Skyline Trail brengt je juist naar een uitzichtpunt over het reservoir. Bald Eagle State Park is een paradijs voor vogelaars, onder meer spot je hier de majestueuze Amerikaanse zeearend, waarnaar het park is genoemd. Daarnaast kunnen bezoekers witstaartherten, wilde kalkoenen en diverse soorten watervogels en zangvogels observeren.

Bald Eagle State Park bezienswaardigheid nabij Lewisburg PA

Shikellamy State Park

Dit park, gelegen aan Susquehanna-rivier, ligt een klein half uur ten zuiden van Lewisburg. De rivier deelt het park in twee secties. Ga naar Shikellamy Overlook voor een panoramisch uitzicht over de samenvloeiing van de West en North Branches van de Susquehanna-rivier. Je staat hier 110 meter boven de rivier. Er is een korte wandeling naar de verschillende uitzichtpunten. In de Marina Section zijn boottochten op de rivier.

Skikellamy State Park, bezienswaardigheid nabij Lewisburg PA

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan