Block Island, Rhode Island

Block Island, Rhode Island Op Block Island lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Als je van boord gaat van de ferry vanuit Connecticut of uit het vliegtuigje stapt na een slechts 12 minuten durende vlucht vanuit New York lachen de pittoreske huisjes, seafood-restaurants en vissersboten je toe. Sinds de negentiende eeuw is hier weinig veranderd - op het toevoegen van wat moderne gemakken na. Block Island heeft mooie natuurlijke bezienswaardigheden en biedt de toerist rust op vele wandelpaden en stranden. Stenen muren omlijnen de landerijen en hier en daar ontneemt slechts een enkele boom je het spectaculaire uitzicht op de zee. Er zijn geen campings op het eiland. Je kunt er wel met een auto komen via de Block Island Ferry vanaf Point Judith, Rhode Island. Reserveren is verplicht.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Southeast Light: Block Island, Mohegan Bluffs Een eiland is geen eiland zonder een vuurtoren. Southeast Light is een baksteenrode vuurtoren die zo van een ansichtkaart lijkt weggelopen. Bovenop tientallen meters hoge kleikliffen (de Mohegan Bluffs) houdt de vuurtoren de wacht over de uitgestrekte zee ver beneden zich. Dit is de beste plek om de zonsondergang te bekijken, met het geluid van golven die tegen de rotsen slaan en voorbijvarende bootjes aan de horizon. Via een steile trap daal je af naar het strand onderaan de bluffs.

North Light: Block Island, North Light vuurtoren Op het noordelijke puntje van Block Island, aan het eind van een mooi zandpad, staat een andere vuurtoren: North Light. Onderweg kom je langs Settler's Rock, een klein monument dat de eerste gelukzoekers eert die op het eiland neerstreken in 1661. In het kleine museum in de vuurtoren wordt de maritieme geschiedenis tentoongesteld. Inclusief een paar beroemde scheepswrakken!

Block Island State Beach: Block Island, Old Harbor Aan de oostkust, boven Old Harbor, ligt een prachtig zandstrand van enkele kilometers lang. Het zuidelijke deel heet Benson Town Beach en is voorzien van leuke kraampjes, snackbars en parasolverhuur. Daarboven liggen Crescent Beach, Scotch Beach en Mansion Beach. Er geldt: hoe verder noordelijk je komt, hoe breder het strand, hoe hoger de duinen, hoe indrukwekkender de kliffen en hoe minder andere mensen.

Wandelen: Block Island, Old Harbor Heb je zin in een leuke wandeling, probeer dan eens een van de trails rond Greenway. In totaal ligt er op dit zuidelijke deel van het eiland zo'n 24 kilometer wandelpad. Je kunt kiezen voor wandelingen door Nathan Mott Park, het Enchanted Forest en de Rodman's Hollow Natural Area. Toegangspunten vind je bij Lakeside Drive en aan Old Mill, West Side en Beacon Hill Roads. Een andere leuke wandelroute is Clay Head Nature Trail ten noorden van Old Harbor. Dit pad volgt de kleikliffen langs de zee en brengt je vervolgens landinwaards, naar de plek waar tientallen vogelsoorten rondvliegen en -wandelen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!