Morgantown, West Virginia

Morgantown, West Virginia Morgantown ligt aan de oevers van de Monongahela-rivier in West Virginia. Deze studentenstad staat bekend om de West Virginia Universiteit en de groene omgeving. Rondom de stad vind je een weidse variatie aan natuur, zoals bergen, rivieren, meren en ravijnen. Trek je wandelschoenen aan voor een ontspannen of stevige wandeltocht, bijvoorbeeld bij Core Arboretum. Verover het water op de wilde stromen van Cheat Canyon of snuif geschiedenis op op de top van Cannon Hill of in het History Museum. Vergeet ook zeker de overdekte bruggen, musea en wijnhuizen niet! In de omgeving vind je prachtige natuur zoals Coopers Rock State Forest.

Bezienswaardigheden & activiteiten

West Virginia University

Morgantown is de thuisbasis van de West Virginia University (WVU). Op Mountaineer Field hoor je meer dan 63,500 fans 'Let's Go! Mountaineers!' roepen wanneer ze in het heetst van de strijd hun footballteam aanmoedigingen. In het WVU Coliseum kunnen basketbalfans de longen uit het lijf schreeuwen tijdens een spannende basketbalwedstrijd. Het Art Museum of WVU huisvest diverse kunststukken, een mooie locatie waar menig kunstliefhebber het hart ophaalt. Tot slot Earl L. Core Arboretum, een outdoorfaciliteit voor onderwijs, onderzoek en recreatie. Hier vind je elf korte wandelroutes (maximaal 3 kilometer), zoals Guthrie Loop, Strausbaugh Trail en Rumsey Trail.

West Virginia University, Morgantown

Cheat Lake & Cheat Canyon

De lokale bevolking gooit graag het anker uit op zogenaamde 'backwaters', hiermee bedoelen ze kalm en schaduwrijk water. Cheat Lake is een door mensen gemaakt reservoir en de 'backwaters' zijn ideaal voor zwemmen, kanoën, kajakken en vissen. Andere delen van het meer zijn avontuurlijker en worden gebruikt voor bijvoorbeeld jetskiën en waterskiën. Wil jij nog meer avontuur? Cheat Canyon is een verlengstuk van Cheat Lake en zeer geschikt voor raften. Ben jij geen waterrat? Maak dan een prachtige wandeling van ruim 7 kilometer langs het meer.

Cheat Lake, Morgantown

Coopers Rock State Forest

Net voorbij Cheat Lake, op een kwartier rijden van Morgantown, vind je het Coopers Rock State Forest. Geniet van het uitzicht over de vallei vanaf de kliffen bij viewpoint Coopers Rock. Je kijkt 365 graden uit over bossen, ruige rotswanden met in de diepte de Cheat rivier. Hier maak je uitdagende hikes, huur je een mountainbike voor een avontuurlijk fietstochtje of ga je raften op de rivier.

Cheat Lake, Morgantown

Morgantown Brewing Company

Aan de historische waterkant in downtown Morgantown vind je West Virginia’s oudste brouwerij in bedrijf: Morgantown Brewing Company. De brouwerij biedt een variatie aan bieren met lokaal gemaakte labels. We hebben gehoord dat hun outdoor diner één van de beste van de stad is. Locals drinken graag een biertje in de brewpub.

Morgantown Brewing Company

The Forks of Cheat Winery

Zin in een wijntje? Bezoek dan the Forks of Cheat Winery, een wijngaard en wijnhuis opgericht in 1990. Het familiebedrijf produceert diverse prijswinnende wijnen in verschillende stijlen en biedt wijnproeverijen aan.

The Forks of Cheat Winery, Morgantown

Morgantown Farmers Market

Bezoek deze boerenmarkt met een grote diversiteit aan lokale producten. De producten worden binnen een straal van 80 kilometer geteeld of gemaakt door de verkopers. Van mei tot en met begin november kun je elke zaterdagochtend op de boerenmarkt terecht (wijzigingen zijn mogelijk). Met jouw aankopen support je kleine lokale familieboerderijen.

Morgantown Farmers Market

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan