Morgantown

Morgantown, West Virgina Morgentown ligt aan de oevers van de Monongahela-rivier in West Virginia. De stad staat bekend om de West Virginia Universiteit en haar bezienswaardigheden. Rondom de stad vind je een weidse variatie aan natuur, zoals bergen, rivieren, meren en ravijnen. Trek je wandelschoenen aan voor een ontspannen of stevige wandeltocht, bijvoorbeeld bij Core Arboretum. Verover het water op de wilde stromen van Cheat Canyon of snuif geschiedenis op op de top van Cannon Hill of in het History Museum. Vergeet ook zeker de overdekte bruggen, musea en wijnhuizen niet!

Bezienswaardigheden & activiteiten

West Virginia University

Morgantown is de thuisbasis van de mooie West Virginia University (WVU) en biedt jou diverse activiteiten. Op Mountaineer Field hoor je meer dan 63,500 fans 'Let's Go! Mountaineers!' roepen wanneer ze in het heetst van de strijd hun footballteam aanmoedigingen. In het WVU Coliseum kunnen basketbalfans de longen uit het lijf schreeuwen tijdens een spannende basketbalwedstrijd. Het Art Museum of WVU huisvest diverse kunststukken, een mooie locatie waar menig kunstliefhebber het hart ophaalt. Tot slot Earl L. Core Arboretum, een outdoorfaciliteit voor onderwijs, onderzoek en recreatie. Hier vind je elf korte wandelroutes (maximaal 3 kilometer), zoals Guthrie Loop, Strausbaugh Trail en Rumsey Trail.

West Virginia University, Morgantown

Cheat Lake & Cheat Canyon

De lokale bevolking gooit hier het anker uit op zogenaamde 'backwaters', dit is kalm en schaduwrijk water. Ze genieten van de dag en een koud drankje. Cheat Lake is een door mensen gemaakt reservoir en de 'backwaters' zijn ideaal voor zwemmen, kanoën, kajakken en vissen. Andere delen van het meer zijn avontuurlijker en worden gebruikt voor bijvoorbeeld jetskiën en waterskiën. Wil jij nog meer avontuur? Cheat Canyon is een verlengstuk van Cheat Lake en zeer geschikt voor raften. Ben jij geen waterrat? Maak dan een prachtige wandeling van ruim 7 kilometer langs het meer.

Cheat Lake, Morgantown

Morgantown Brewing Company

Aan de historische waterkant in downtown Morgantown vind je West Virginia’s oudste brouwerij in bedrijf: Morgantown Brewing Company. De brouwerij biedt een variatie aan bieren met lokaal gemaakte labels. We hebben gehoord dat hun outdoor diner één van de beste van de stad is. Locals drinken graag een biertje in de brewpub.

Morgantown Brewing Company

The Forks of Cheat Winery

Zin in een wijntje? Bezoek dan the Forks of Cheat Winery, een wijngaard en wijnhuis opgericht in 1990. Het familiebedrijf produceert diverse prijswinnende wijnen in verschillende stijlen en biedt wijnproeverijen aan.

The Forks of Cheat Winery, Morgantown

Morgantown Farmers Market

Bezoek deze boerenmarkt met een grote diversiteit aan lokale producten. De producten worden binnen een straal van 80 kilometer geteeld of gemaakt door de verkopers. Van mei tot en met begin november kun je elke zaterdagochtend op de boerenmarkt terecht (wijzigingen zijn mogelijk). Met jouw aankopen support je kleine lokale familieboerderijen.

Morgantown Farmers Market

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!