Cumberland, Maryland

Cumberland Maryland Als een stad die diep geworteld is in de Amerikaanse geschiedenis, speelde Cumberland een cruciale rol tijdens de koloniale periode, de Burgeroorlog en de industriële revolutie. Veel van de plekken en gebouwen in de stad getuigen van deze rijke erfenis. Het oude stadscentrum staat vol met prachtig gerestaureerde gebouwen uit de negentiende eeuw. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de architectuur terwijl je stopt bij boetieks, antiekwinkels en gezellige cafés. Cumberland markeert het westelijke einde van het beroemde Chesapeake & Ohio Canal (C&O Canal). Dit kanaal was ooit een belangrijke waterweg voor het transport van goederen. Tegenwoordig komen toeristen er wandelen, fietsen en varen. Ook leuk is een bezoek aan het vlakbij gelegen Rocky Gap State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

C&O Canal National Historical Park

Dit park volgt het pad van het historische Chesapeake & Ohio Canal, dat in de vroege negentiende eeuw een belangrijke rol speelde in het transport van goederen tussen Washington DC en het westen. Tegenwoordig is het voormalige trekpad omgetoverd tot wandel- en fietspad langs het kanaal, door de bossen en langs de oude sluizen. Begin je bezoek bij het Visitor Center voor brochures en tips. Het bezoekerscentrum van het C&O Canal deelt zijn ruimte met Allegheny Tourism. Je kunt hier ook een plattegrondje halen voor een rondwandeling door het historische centrum van Cumberland en info vinden over andere bezienswaardigheden in de regio. Via een tunnel loop je naar het C&O Museum, waar aandacht is voor de handel over rivieren. Je bekijkt er een replica van een boot, een boothuis, gereedschappen en andere items.

Cumberland C&O Canal

Western Maryland Scenic Railroad

De Western Maryland Scenic Railroad is een populaire attractie in Cumberland. Stap aan boord van een historische stoomtrein en maak een reis terug in de tijd door de schilderachtige Allegheny Mountains, door valleien en langs rivieren. Onderweg vertellen gidsen verhalen over de geschiedenis van de regio en bieden ze inzicht in de rol van de spoorwegen in de ontwikkeling van Amerika. Er zijn verschillende excursiemogelijkheden, waaronder thematische ritten zoals dinertreinen en speciale evenementen tijdens vakanties. Voor meer inkijkjes in de geschiedenis ga je naar het Allegany Museum, dat is gehuisvest in het prachtige voormalige postkantoor van Cumberland. Bezoekers kunnen tentoonstellingen bekijken die alles omvatten, van lokale kunst en ambachten tot industriële artefacten en historische foto's.

Cumberland Maryland Scenic Railroad

Rocky Gap State Park

Op slechts een kleine tien minuten rijden van Cumberland vind je dit prachtige staatspark, gelegen rond het schilderachtige Lake Habeeb en een kloof. Wandel de Canyon Trail Overlook van nog geen halve kilometer voor een mooie blik op de één mijl lange kloof. Een andere wandeling is de Lakeside Loop Trail over vier bruggen en langs de oever van Lake Habeeb (8,5 km).

Rocky Gap State Park Maryland

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan