Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee Wisconsin Ten oosten van Lake Michigan ligt de grootste stad van Wisconsin. Milwaukee staat onder andere bekend als de bakermat van Harley-Davidson en enkele grote bierbrouwerijen, waaronder Miller Brewing. De stad is rijk aan musea en heeft zichzelf 'City of Festivals' gedoopt. Die bijnaam wordt vooral waargemaakt tijdens het elfdaagse Summerfest, dat door het Guinness Book of World Records benoemd is tot het grootste muziekfestival ter wereld.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bierbrouwerijen

Milwaukee dankt een groot deel van zijn succes aan de lokale bierbrouwerijen. Bij de grootste bierbrouwer, Miller Brewing Company, kun je een rondleiding volgen en aan het einde verschillende vers gebrouwen bieren proeven. Ook bij de Lakefront Brewery en de Sprecher Brewing Company zijn rondleidingen mogelijk. Een andere aanrader voor bierliefhebbers is een bezoek aan het Museum of Beer and Brewing of het jaarlijkse Brewfest, dat plaatsvindt in juli.  

Milwaukee Wisconsin

Milwaukee Riverwalk

De Milwaukee Riverwalk is een mooi wandelgebied door het historische district van de stad. Het werd in de jaren 1990 aangelegd om het water van Lake Michigan toegankelijker te maken voor voetgangers en geldt tegenwoordig als een populaire attractie in Milwaukee. Langs de Riverwalk vind je verschillende kunstwerken, die deel uitmaken van het kunstproject RiverSculpture.

Milwaukee Wisconsin

Milwaukee Art Museum

Het Milwaukee Art Museum is misschien wel het bekendste symbool van Milwaukee. Het museum bestaat uit verschillende gebouwen, met als hoogtepunt het Quadracci Pavilion. De vleugels van het paviljoen openen en sluiten - afhankelijk van het weer - een paar keer per dag. Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie, uiteenlopend van Europese schilderijen uit de vijftiende eeuw tot Amerikaanse decoratieve kunsten. Er wordt werk tentoongesteld van gerenommeerde kunstenaars, onder wie Claude Monet, Pablo Picasso en Andy Warhol.

Milwaukee Wisconsin

Milwaukee Public Museum

Het grote Milwaukee Public Museum, dat beschikt over het grootste planetarium van Wisconsin, staat onder andere bekend om de historische diorama's. Wandel door de straten van een oude Europese stad, woon een pow-wow bij en bekijk de grootste dinosaurus-schedel ter wereld. Naast Afrika en Europa maak je ook kennis met Azië, Zuid- en Midden-Amerika, de Pacifische eilanden en een regenwoud in Costa Rica. Een van de populairste exposities is The Puelicher Butterfly Wing, waar je tussen vliegende vlinders door loopt.

bezienswaardigheden Milwaukee Wisconsin

Harley-Davidson Museum

Droom van je ultieme Harley terwijl je langs de meest bijzondere motoren loopt, waaronder de oudste Harley en de motor van niemand minder dan Elvis. Neem een uniek kijkje in de Amerikaanse geschiedenis en leer alles over het bedrijf en de cultuur van Harley-Davidson. Meer motor-sfeer kun je proeven bij het House of Harley-Davidson, een van de grootste Harley-Davidson-dealers ter wereld waar regelmatig evenementen plaatsvinden.

bezienswaardigheden Milwaukee Wisconsin

Milwaukee County Zoo

De dierentuin van Milwaukee behoort tot de beste dierentuinen van Amerika. Er leven meer dan 2.500 dieren, die 300 verschillende dierensoorten vertegenwoordigen. De Milwaukee County Zoo was de eerste dierentuin waar ijsberen en siamang-apen in gevangenschap geboren werden. Ga mee met een treintour door de dierentuin, bezoek de zeeleeuwenshow of neem een kijkje bij de melkveehouderij.

bezienswaardigheden Milwaukee Wisconsin

Discovery World

In dit modern vormgegeven museum draait alles om ontdekken en ervaren. Leer meer over het functioneren en opwekken van energie, waterprocessen in de Great Lakes en bijvoorbeeld het besturen van voertuigen. Maak je eigen producten met de Dream Machine, bekijk bijzondere vissen in het grote Reiman Aquarium en duik in de geschiedenis van de beroemde muzikant en gitaarbouwer Les Paul. Buiten het museum ligt de driemaster Denis Sullivan, waarmee je een tocht over de omringende wateren kunt maken en meer te weten komt over historische en moderne scheepsvaart. Liefhebbers van elektriciteit moeten zeker een kijkje nemen bij de theatershow Tesla Lives!, waarbij je de bliksemstralen om de oren vliegen.

Milwaukee Wisconsin

Summerfest

Elke zomer (eind juni-begin juli) wordt Milwaukee overspoeld door honderdduizenden muziekliefhebbers die afkomen op het grootste muziekfestival ter wereld: Summerfest. Het gigantische festival heeft maar liefst elf podia en vindt traditiegetrouw plaats in het Henry Maier Festival Park. Tijdens het elfdaagse festival staan meer dan 700 bands op de planken. De optredens duren van 's middags tot 's avonds laat en zijn vrij toegankelijk na aanschaf van een ticket. Voor de headliners, die optreden in het Marcus Amphitheater, dien je een extra ticket aan te schaffen. In de geschiedens van het festival stonden al grote namen op het programma, onder wie Led Zeppelin, Bob Dylan, Britney Spears, Tina Turner en Kanye West.

bezienswaardigheden Milwaukee Wisconsin

Overige festivals

Naast Summerfest vinden er in de 'City of Festivals' nog veel meer evenementen plaats. Enkele voorbeelden zijn het German Fest (Duits bierfestival in juli), Indian Summer (indiaans festival met pow-wows in september) en Verge (alternatief muziekfestival in juni). Begin augustus is Milwaukee jaarlijks de gastheer van de Wisconsin State Fair, een elfdaags festival waarbij de cultuur van Wisconsin centraal staat.

bezienswaardigheden Milwaukee Wisconsin

Omgeving

Kohler-Andrae State Park

Vijftig minuten rijden ten noorden van Milwaukee ligt dit staatspark. Kohler-Andrae State Park herbergt een zandstrand aan de oevers van Lake Michigan. Er zijn wandelroutes langs het strand en er is een camping.

Kohler Andrae State Park, Wisconsin

Feiten

Staat Wisconsin
County Milwaukee, Washington, Waukesha
Oppervlakte 251 km²
Hoogte 188 meter
Inwoners 595.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Milwaukee’s ligging bij de Grote Meren zorgt voor snel veranderend weer. De warmste maand van het jaar is juli, wanneer de temperatuur gemiddeld oploopt tot 27 graden. Januari is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van -2°C. 's Avonds is het in het centrum door het zogenaamde 'heat island effect’ aanzienlijk warmer dan in de buitengebieden. De natste maand is augustus, vanwege het onweerseizoen. Sneeuw valt meestal tussen november en maart.

Geschiedenis

Oorspronkelijk werd de omgeving van Milwaukee bewoond door indianenstammen. De eerste Europeanen die er kwamen waren Franse missionarissen en bonthandelaren. In 1818 vestigde de Frans-Canadese ontdekkingsreiziger Solomon Juneau zich in het gebied. Toen hij zich in 1846 aansloot bij twee andere dorpen, werd de gecombineerde stad omgedoopt tot Milwaukee. ‘Milwaukee’ is afgeleid van de indianen en betekent zoiets als goed, mooi land.

Rond 1840 steeg het bevolkingsaantal aanzienlijk door vele immigranten, voornamelijk Duitsers. Ook andere immigranten uit Europa zochten in Milwaukee hun toevlucht, onder wie Polen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De Duitse immigranten die in de negentiende eeuw naar Milwaukee trokken, zetten een groot aantal bierbrouwerijen op, waaronder Pabst, Schlitz en Miller. Tegenwoordig is de Miller Brewing Company nog altijd in Milwaukee gevestigd. Een ander bekend bedrijf dat er het levenslicht zag was Harley-Davidson.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan