Flaming Gorge, Wyoming

Flaming Gorge activiteiten Langs beboste kloofranden en woestijnlandschappen kronkelt de Green River door de Flaming Gorge. Dit nationaal recreatiegebied strekt zich uit over het zuidwesten van Wyoming en Oost-Utah. Door de aanleg van de Flaming Gorge Dam is in de rivier een groot waterreservoir ontstaan. Het gebied staat bekend als de 'fishing hot spot' van Amerika en biedt veel recreatiemogelijkheden zoals watersporten (raften, kajakken), paardrijden en in de winter skieën. Ook zijn er petrogliefen te vinden, die erop duiden dat er vroeger Fremontindianen hebben gewoond en gejaagd. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Recreation Area

In Flaming Gorge National Recreation Area zijn, de naam zegt het al, veel recreatiemogelijkheden. Van kamperen tot raften, varen en zwemmen; er is voor elk wat wils. Ook zijn er honderden kilometers aan wandelpaden. De aanwezigheid van grote forellen en zalm maken dit gebied geliefd onder vissers. Let op: je hebt hiervoor wel een visvergunning nodig.

Flaming Gorge activiteiten

Red Canyon

Deze rode kloof vormt een prachtig contrast met het blauwgroene water van de Green River. Naast het bezoekerscentrum ligt de Red Canyon Overlook: houd je camera gereed om een prachtig uitzicht vast te leggen. De Red Canyon Rim Trail wordt tot een van de mooiste trails van het park gerekend; je volgt de zuidzijde van de kloofrand te voet of met de mountainbike. Er zijn wandelingen van 1,5 tot 15 kilometer.

Flaming Gorge, Red Canyon

Flaming Gorge Dam

De Flaming Gorge Dam werd in 1962 voltooid. De enorme hoeveelheid water uit de Green River die langs de dam stroomt, wekt energie op. Je kunt de dam gratis bezoeken. Maar spectaculairder dan het bouwwerk zelf is het uitzicht op de dam, vanaf het water of een van de omringende routes. De dam torent namelijk maar liefst 150 meter boven het wateroppervlak uit.

Flaming Gorge Dam

Sheep Creek Geological Loop

Deze autoroute (deels gravel/deels verhard) leidt je in ongeveer een uur langs een prachtig landschap. Omdat dit deel van Flaming Gorge nabij de Uinta-breuklijn ligt, zijn de bergen hier wit en rood gelaagd, met name in het hogere gedeelte. Houd je camera bij de hand voor mooie uitzichten én Rocky Mountain bighorn-schapen; de route heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Verder naar het westen ligt Sheep Creek Bay, waar het water omringd wordt door steile kliffen. Een verharde zijweg van UT 44 volgt de gesteentelagen in westelijke richting langs Sheep Creek Canyon. Tijdens de eerste kilometers zie je de mooiste formaties. Daarna klimt de weg omhoog door bossen en weiden in zuidoostelijke richting, om vervolgens bij de doorgaande weg uit te komen.

Flaming Gorge activiteiten

Geschiedenis

Petrogliefen (rotskunst) en artefacten tonen aan dat Fremontindianen eeuwenlang rond Flaming Gorge leefden, voordat andere volken als de Comanche en de Ute zich over de bergen in Colorado en Utah en verspreiden en het gebied af en toe bezochten. 

Rond het jaar 1869 verkende John Wesley Powell met negen mannen in kleine, houten bootjes de loop van de Green River. Langzaam bewogen zij zich stroomafwaarts, waarbij ze op 26 mei een plaats ontdekten waar de zon de rotsen in vuur en vlam leek te zetten: Flaming Gorge.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan