Rock Springs, Wyoming

Rock Springs Wyoming In het zuiden van de Amerikaanse staat Wyoming ligt de plaats Rock Springs. De stad is ongeveer vijftig vierkante kilometer groot en telt bijna 25.000 inwoners. Rock Springs ligt op bijna twee kilometer hoogte en behoort daarmee met recht tot het hooggebergte. De stad werd in 1862 gesticht als woon- en werkplaats voor mijnwerkers en is nog altijd belangrijk voor de economie omdat haar omgeving naast kolen ook olie en aardgas oplevert. Door een lang treinnetwerk en de mijnen, is Rock Springs de thuishaven van maar liefst 56 verschillende nationaliteiten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rock Springs Historical Museum

Voor de geschiedenis- en cultuurliefhebber is er in Rock Springs het historisch museum dat de geschiedenis van de stad laat zien en je leert over de kolenmijnen en het multiculturele erfgoed dat daaruit voortkwam.

Western Wyoming Community College Campus

Bezoekers kunnen hier heel veel over de regio te weten komen zonder een voet in een klaslokaal te zetten. In de hallen en omliggende faciliteiten op de campus wordt niet alleen de geschiedenis van het zuidwesten van Wyoming tentoongesteld, maar maak je ook kennis met artefacten en culturen van over de hele wereld. Zo staan er vijf levensgrote dinosaurussen waarvan de fossielen in Wyoming gevonden zijn, kom je de Moai-beelden van Paaseiland tegen en kun je in het Wildlife Museum 125 (opgezette/nagemaakte) dieren uit verschillende werelddelen bekijken. De toegang is overal gratis, maar houd er rekening mee dat de campus alleen tijdens schooltijden geopend is.

Festivals

In Rock Springs worden jaarlijks verschillende festivals georganiseerd. Tussen juli en augustus is er de Wyoming’s Big Show, compleet met live-entertainment, eettentjes, kraampjes en verschillende activiteiten. Verder is er de Red Desert Roundup Rodeo; een rodeofestijn voor de hele familie.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan