Vernal, Utah

Vernal Utah Vernal is de grootste stad van de county Uintah en ligt in het oosten van de staat Utah. Vernal werd als een van de weinige steden in Utah niet gesticht door mormonen. Vernal is erg populair onder toeristen, omdat het stadje nog de sfeer uitademt van het Oude Westen en er veel dinosaurusfossielen gevonden worden. Bovendien is het een geschikte locatie voor uiteenlopende buitenactiviteiten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Buitenactiviteiten

Vernal en omgeving zijn populair onder liefhebbers van het buitenleven en buitenactiviteiten. In de buurt van Vernal kun je naar hartelust (vlieg)vissen, jagen, wandelen en fietsen. Daarnaast is ook raften een populaire bezigheid en biedt het Flaming Gorge Recreation Area mogelijkheden om te wandelen en het beoefenen van diverse wateractiviteiten.

Vernal Utah

Dinosaur National Monument

Vernal staat bekend om de fossielen van dinosauriërs die in en om het stadje gevonden zijn. In de buurt van Vernal ligt het Dinosaur National Monument. Dit park werd in 1915 uitgeroepen tot nationaal monument en herbergt fossielen van dinosauriërs, zoals de allosaurus, abydosaurus en verschillende andere soorten sauropoden. Van een abydosaurus is een bijna complete schedel, een onderkaak en de eerste vier halswervels te bekijken. Daarnaast zijn er nog circa 1.500 beenderen van deze imposante, uitgestorven dieren te zien.

Vernal Utah

Rotstekeningen

In Vernal kun je naast fossielen ook andere historische overblijfselen bekijken, namelijk rotstekeningen die lange tijd geleden werden aangebracht door de Fremont-indianen. De petroglieven bevinden zich op een privéterrein, dat opengesteld is voor bezoekers. Na een korte, redelijk pittige wandeling over de Three Kings Trail heb je de kans om verschillende rotstekeningen van dichtbij te bekijken.

Vernal Utah

Ashley National Forest

Het Ashley National Forest is een groot bosgebied in het noordoosten van Utah en het zuidwesten van Wyoming. Het grootste gedeelte van het park ligt in Utah, waarvan een gedeelte in Vernal. De uitgestrekte bossen, meren en bergen zijn de moeite waard om te bezoeken. De hoogte van het park varieert van 1.800 meter tot 4.100 meter, met Kings Peak als letterlijk hoogtepunt.

Vernal Utah

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan