108 Mile House, British Columbia

108 Mile House 108 Mile House (ook wel bekend als 108 Mile Ranch) is een resortgemeenschap in het hart van de Caribooregio. Het heuvelachtige landschap met daarin honderden meren biedt talloze recreatiemogelijkheden. Bovendien vind je er veel ranches en spa’s. De plaats ontstond toen er aan het eind van de negentiende eeuw goud ontdekt werd in de Caribooregio. Vanuit onder andere Lillooet trokken tienduizenden gelukzoekers de binnenlanden in. Zij volgenden de Cariboo Wagon Road, ook wel de Old Cariboo Road genoemd. Langs deze weg ontstonden kleine gemeenschappen en rusthuizen waar de reizigers uitrustten, hun paarden voedden en hun voorraden weer op peil brachten. De rustpunten werden aangeduid met de afstand die ze van het startpunt verwijderd waren. 108 Mile House ligt dus op 108 mijl van Mile Zero in Lillooet. Het erfgoed van 108 Mile House bestaat uit een verzameling gebouwen uit de tijd van de goudkoorts.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Heritage Site: 108 Mile House In 108 Mile House vind je een verzameling gebouwen uit de dagen van de goudkoorts. De Clydesdale-schuur uit 1908 is een van de grootste oude schuren van het land. Ook staan er een zogenaamd ‘roadhouse’ - overgebracht uit het nabijgelegen 105 Mile -, hotel, winkel uit 1867 en een oud telegraafkantoor. De historische plaats is geopend voor publiek van eind mei tot en met september.

Winter: Bezienswaardigheden 108 Mile House 108 Mile House en omgeving vormt tegenwoordig een van de belangrijkste Nordic-skibestemmingen van Canada. Nordic-skiën omvat alle soorten van skiën waarbij alleen de punt van de schoen aan de ski vastgemaakt kan worden en waarbij de hak dus vrij is. Dit in tegenstelling tot alpineskiën, waar de gehele voet aan de ski vastzit. Tot Nordic-skiën behoren de disciplines langlaufen, schansspringen en de biathlon. Het netwerk van skipaden rond 108 Mile House is 200 kilometer lang en bestaat uit trails voor zowel beginners als gevorderden. Ook is er een ijsbaan en kun je een sleetocht met huskyhonden maken. In januari vindt er de Jack Gawthorn Memorial Dog Sled Race plaats, een race met sledehonden die deelnemers uit heel West-Canada trekt.

Andere seizoenen: 108 Mile House In andere seizoenen dan de winter is het padennetwerk geschikt voor wandelen en mountainbiken. Ook is er een golfbaan in het plaatsje. Zwemmen, zonnebaden en picknicken kun je bij 108 Lake of Sepa Lake. Een van de mooiste meren in de Cariboo is echter Lac La Hache Lake. Hier worden grote forellen gevangen. Ten oosten van 108 Mile ligt Canim Lake. Hier kun je kanoën, bootvaren, wandelen en vissen.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!