Kleena Kleene, British Columbia

Kleena Kleene BC Kleena Kleene is een klein plaatsje aan het eind van het Chilcotin Plateau, ten westen van het Tatlameer en ten noordoosten van het One-Eye Lake. Het is een uitstekende uitvalbasis voor natuurexcursies. Zo kun je diverse watervallen in de buurt bekijken, waaronder de Hunlen Falls en de Klinaklini Falls. Daarnaast is het door de vele meren en rivieren in de omgeving een populaire vertrekplaats voor vissers. In de winter is het gebied erg geliefd onder wintersporters.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Excursies

Tatla Lake ten wensten van het Chilcotin Plateau is een vaste landingsplaats voor helikopters en vormt het beginpunt van uiteenlopende bestemmingen in de wildernis. Zo kun je een tocht maken naar het Homathko Ice Field en Mount Waddington, met een piek van maar liefst 4.016 meter. Een ander mooi uitzichtpunt is vanaf Perkins Peak op 2.819 meter hoogte. Je bereikt de piek via Miner Lake ten zuidoosten van Kleena Kleene.

Tatla Lake, Kleena Kleene BC

Vissen

Chilko Lake is het grootste natuurlijke zoetwatermeer in Noord-Amerika en vormt een belangrijk leefgebied voor zalm. Het meer is dan ook een favoriete locaties voor vissers, die regelmatig kanjers van meer dan tien kilo uit het water halen. Chilko Lake maakt deel uit van het Ts'yl-os Provincial Park. Andere goede vislocaties zijn Puntzi Lake, waar elk laatste weekend van juni een grote viswedstrijd plaatsvindt. In de winter is ijsvissen een populaire activiteit en wordt er voornamelijk witvis gevangen. Het is ook mogelijk om vanaf Kleena Kleene per helikopter of vliegtuig te vliegen naar het afgelegen One Eye Lake of de Klinaklini River, waar je in alle rust kunt vissen.

Kleena Kleene BC

Ts'yl-os Provincial Park

Ervaren wandelaars kunnen meegaan met een meerdaagse wandeltocht (vier tot zes dagen) door de Yohetta Valley, Spectrum Pass en Tchaikazan Valley. Het gemakkelijkste vertrekpunt voor deze route is het vertrekpunt van de Tchaikazan-route. Er zijn ook andere, kortere routes uitgezet, zoals de Tullin Mountain Trail (12 kilometer), die begint op de Gwa Da Ts'ih camping. Aangezien Ts'yl-os een grote wildernis is met weinig voorzieningen, moet je goed voorbereid op pad gaan en altijd alert zijn op beren. 

Tsylos Provincial Park

Klinaklini Falls

Je kunt een twee uur durende route volgen naar de Klinaklini Falls, die ten zuiden van Kleena Kleene liggen.

Klinaklini Falls

Raften en kajakken

Echte raftliefhebbers en kajakkers kunnen hun hart ophalen op de Chilcotin River, die gerekend wordt tot de beste en meest uitdagende rivieren in Noord-Amerika. Ook de Chilko River, een vertakking van de Chilcotin, is een goede locatie voor wateractiviteiten. Zowel de wilde rivier als de mooie omgeving zal je adrelinepeil doen toenemen. Je vaart namelijk te midden van mooie graslanden en canyons. Vooral de Chilko's Lava Canyon is geliefd onder rafters. 

Kleena Kleene BC

Wintersport

In de winter zijn er allerlei wintersporten mogelijk, waaronder skiën een een begeleide tour op een sneeuwscooter.

Kleena Kleene BC

Klimaat

In Kleena Kleene is er duidelijk sprake van verschillende seizoenen. De winters zijn behoorlijk koud, met gemiddelde temperaturen en een flink pak sneeuw, terwijl in de zomermaanden regelmatig temperaturen van boven de dertig graden gemeten worden. Het hele jaar door valt er ongeveer evenveel neerslag. 

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan