Quadra Island, British Columbia

Quadra Island British Columbia Quadra Island is het grootste eiland van de Discovery Islands en ligt tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada. Net als veel andere plaatsen in Canada staat het eiland vooral bekend om haar prachtige natuur. Behalve de natuur, zijn ook kunst, cultuur, avontuurlijke recreatie en de relaxte levensstijl van het eiland reden voor velen om er te gaan wonen of om er op bezoek te gaan. Quadra Island heeft drie belangrijke gemeenschappen: Quathiaski Cove als het commerciële centrum, Heriot Bay als toegang naar de Discovery Islands en verschillende baaien, en Cape Mudge, de woonplaats van de We-Wai-Kaistam van de Kwakwak'awakw First Nations.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Mudge

Cape Mudge is onderdeel van het het territorium van de Kwa’ Kwa’ Ka’ Wa’Kw, de oorspronkelijke bewoners van dit stuk van Canada. De plek waar kapitein Vancouver in 1792 landde, is tegenwoordig de locatie van een resort: het Tsa-Kwa-Luten Lodge & RV Park. Hier is ook het Nuyumbalees Cultural Centre gelegen, waar je meer informatie over de Kwa’Kwa’Ka’Wa’Kw’s kunt vinden. Het centrum, dat voorheen bekend stond als het Kwagiulth Museum, bezit een grote collectie inheemse kunst, kleding en maskers. Ook is het centrum een van de locaties op Quadra Island waar petrogliefen te zien zijn. Op het strand bij de Tsa-kwa-luten Lodge, bij de vuurtoren en aan het eind van Petroglyph Road vind je er meer.

Quadra Island British Columbia

Quathiaski Cove

'Q cove’, zoals Quathiaski Cove in de volksmond genoemd wordt, is het commerciële en residentiële centrum van Quadra Island. Het ligt in het zuidwesten van het eiland, aan een doorgaande weg, dus het is er vaak best druk. In de zomer vindt hier elke zaterdagmorgen de Quadra Island Farmers’ Market  plaats, waar je handwerk, bloemen, eten en soms jonge dieren kunt vinden. Het sociale centrum van de stad is het Quadra Island Community Centre waar van alles wordt georganiseerd: van concerten tot rommelmarkten. Ter plaatse kun je de actuele agenda vinden.

Quadra Island British Columbia

Heriot Bay

Het pittoreske Heriot Bay vind je aan de oostzijde van het eiland. Vanaf hier kun je de kust van het vasteland zien. Ook kun je per veerboot het nabijgelegen Cortes Island bezoeken.

Quadra Island ferry vanaf Cortes Island

Rebecca Spit Marine Provincial Park

Dit park vind je op een smalle strook land in het oosten van Quadra Island. Vanaf hier kun je het beschutte Drew Harbour zien, waar vaak veel schepen voor anker gaan.

Rebecca Spit Marine Provincial Park op Quadra Island

Main Lake Provincial Park

In het Main Lake Provincial Park kun je zes meren vinden. Drie van de meren zijn door smalle bevaarbare waterstraatjes met elkaar verbonden. Er leven hier meer dan 72 beschermde vogelsoorten en 234 plantensoorten. Wilde dieren die er voorkomen zijn onder andere wolven, uilen, adelaars, valken en overwinterende zwanen. In het park kun je een weekendtocht maken met de kano, waarbij je langs Village Bay Lake, Mine Lake en Main Lake vaart.

Vervoer

Campbell River is het opstappunt als je vanaf Vancouver Island naar Quadra Island wil gaan. De overtocht duurt ongeveer tien minuten. Het is bovendien mogelijk de overtocht te maken met een watervliegtuigje. Er is geen openbaar vervoer op Quadra. Wel rijden er taxi's en zijn er verschillende verhuurders van fietsen en mountainbikes.

Feiten

Provincie British Columbia
Oppervlakte 310 km²
Hoogte 172 meter
Inwoners 2.600
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Voor Canadese standaarden start de lente hier vroeg. Al halverwege maart kleuren de narcissen het hele landschap geel. In de lente zie je veel regenbogen op Quadra Island, omdat het vaak regent terwijl de zon schijnt. De temperatuur ligt tussen de 15 en 22 graden. In juni verandert het weer, wat ofwel kan betekenen dat er een vroege zomer voor de deur staat, ofwel dat het erg veel zal regenen. Het kan verschillen tussen 17 graden met regen en 26 graden met een schijnende zon. In juli en augustus wordt het hoe dan ook zomer, met temperaturen die boven de 25 graden blijven en soms de 30 bereiken. Het water kan op deze warme dagen verkoeling bieden, omdat het op of bij het water een graad of 5 koeler is. De nachten blijven koel met een fris briesje. Dat de temperaturen oplopen, betekent niet dat het niet kan regenen in deze maanden. In september is het nog aangenaam, hoewel het kan zijn dat de moessonregens dan al terugkeren. Evengoed gebeurt dat pas in november; vaak zijn daar geen goede voorspellingen over te doen. Rond november valt de eerste sneeuw in de bergen. Temperaturen dalen naar 5 tot 10 graden. In hartje winter ligt de temperatuur tussen -15 en -5.

Geschiedenis

Het eiland heeft haar naam te danken aan de Spaanse ontdekker Juan Francisco de la Bodega Quadra, geboren Peruaan. Hij ging voor het Spaanse rijk op expeditie naar de westkant van de Verenigde Staten. Een greep uit de plaatsen die naar hem vernoemd werden: Bodega Point, Francisco Point, Sonora Island (naar een van zijn schepen). Ook George Vancouver, een Britse ontdekker, voer langs de kust van British Columbia.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan