Port McNeill, British Columbia

Port McNeill British Columbia Port McNeill is een klein dorpje gelegen aan de Broughton Strait. Inwoners leven voornamelijk van de houtindustrie. In het Port McNeill Heritage Museum staat het erfgoed van de omgeving centraal. Verder is de plaats een vertrekpunt van de veerboot naar Alert Bay en het startpunt van walvistochten van Telegraph Cove naar Johnstone Strait.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Burls

In Port McNeill vind je de twee grootste 'burls' ter wereld. Een burl is een natuurlijk gezwel of vergroeiing aan een boom, ontstaan door de groei van extra cellen. De eerste werd in 1976 van een 351 jaar oude boom gehaald, weegt 22 ton en heeft een omtrek van bijna 14 meter. De tweede is groter: deze weegt 30 ton en is 6 meter hoog en heeft ook een diameter van 6 meter. Kleinere burls worden vaak gebruikt om meubels, tafelbladen en klokken van te maken.

Port McNeill Heritage Museum

Het museum is een goede plaats om de geschedenis van Port McNeill en omgeving te ontdekken. Je vindt er veel oude gebruiksvoorwerpen en objecten. Bijzonder is de Humber Motor Bike uit 1904.

North Island Discovery Centre

Dit centrum toont alles wat met de bosbouw te maken heeft. In de zomer kun je aan tours deelnemen.

### Just Art Museum Het Just Art Museum heeft een verzameling First Nationskunst. Je kunt onder andere maskers en totempalen van lokale kunstenaars en ambachtslieden bekijken.

Natuur

Buiten de stad leiden verschillende routes (zoals de Marble River Trail en Cape Scott Trail) voetgangers door de natuur. Vissen is het aantrekkelijkst per boot in de Broughton Archipalego, een behoorlijk aantal kilometers richting het vasteland van British Columbia, waar verscheidenheid in natuur en vis gevonden wordt. Ook is de Broughton Archipalego een geschikte en uitdagende plek voor walvisspotters, duikers en kajakkers.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!